Cum era sa treaca Pastele, sa ramana atatea oua inrosite si sa nu facem oua umplute? Cred ca asta e prima reteta care ii vine in cap oricarei gospodine cand se gandeste la ce sa foloseasca ouale ramase neciocnite. Dar nici de ouale umplute clasice nu-mi ardea, chiar m-am plictisit de ele, asa ca am zis sa facem ceva mult mai indraznet, respectiv oua umplute cu ansoa, condimentate cu niste excelente capere si fara maioneza grea.
Ingrediente:
– 5 oua fierte tare
– 5 fileuri de ansoa
– 5 capere
– 50 de grame de unt moale
– 2 linguri bune de smantana
– o lingura de mustar iute
– o ceapa alta mica, tocata marunt
– sare si piper dupa gust
– boia pentru garnisit
Curatam ouale fierte, avand grija sa nu le ciobim, le taiem apoi in jumatate pe lungime si scoatem, cu la fel de multa grija, galbenusurile, pe care le punem intr-un bol incapator. Separat, taiem marunt ansoa si caperele si le amestecam cu galbenusurile si untul moale. Omogenizam cat de bine cu furculita si la final adaugam smantana, mustarul si ceapa, condimentam dupa gust. Cu pasta asta umplem jumatatile de oua, pe care le asezam pe frunze de salata si le garnisim cu boia.
Daca vreti voi musai, puteti sa faceti si un sos pentru oua, din maioneza, smantana, iaurt gras, in cantitati egale si condimentate cu sare si piper, chiar si putin mustar. Dar eu le-am preferat fara sos, ca de prea multe sosuri si mancaruri grele am avut parte zilele astea, asa ca sa o luam mai usor, zic! Sa va fie de bine!
Teo draga, unde ai gasit ansoa. Numai nu am reusit sa dau de ele in magazinele in care am colindat. Mersic.
Am gasit in Cora la sectiunea produse internationale. Sigur si in Carrefour tot acolo sunt. Si am gasit si capere la Mega Image, ca in Cora n-am gasit deloc. Maine fac si eu reteta 🙂
Buna fetelor,
Reteta mi-a fost de mare ajutor pentru o masa in familie pe care am organizat-o cu ocazia zilei de nastere a sotului meu. Am adaptat-o putin pentru el, care nu prea agreaza caperele, asa ca le-am inlocuit cu castraveciori murati si storsi bine, taiati foarte marunt cu tot cu coaja.Invitatilor le-au placut ouale umplute astfel foarte mult.Am renuntat la boia si am servit ouale umplute pe pat de ardei rosii copti, tinuti in otet. Combinatia a fost super apreciata. La retete cat mai multe si mai delicioase! Va pup.
Miruna, buna si tie 🙂 dar sa stii ca nu suntem mai multe fete, sunt numai eu, Teo 🙂 Ma bucur ca ti-a placut reteta si sper sa mai incerci retete de aici 🙂
beton reteta, n-am avut capere am pus masline verzi si cred ca am tocat ansoa cam marunt, dar beeeeton
Ma bucur foarte foarte tare ca ti-a placut!!! 🙂
Sunt ani de când îmi rămân mereu ouă fierte, cu diferite ocazii, și le folosesc la această rețetă. Este MAGISTRALĂ. Mulțumim mult !
Va multumesc tare mult pentru cuvinte, ma bucur ca pot fi de ajutor!