Frigarui lipicioase cu usturoi

Am primit una dintre cele mai interesante carti de bucate: Ainsley HarriottMancaruri rapide cu grasimi putine – 80 de retete de-ti lasa gura apa. Mi-au placut mai multe lucruri la cartea asta, in primul rand faptul ca fiecare reteta are o parte de info nutritional, unde sunt incluse caloriile, grasimile, zaharul etc si in al doilea rand pentru ca are multe poze, care poze fac din carte una ce-ti lasa gura apa.

Stiu, sunt mai rau decat Luca, pe care nu il faci sa tina o carte in mana decat daca are poze cu Winnie sau e un catalog de Cora, Metro etc, doldora de poze. Dar asta e adevarul: o carte cu multe poze, in care vezi boaba de piper cum se asaza perfect pe frunza de salata, are mai multe sanse in ochii mei sa devina o carte de bucate de capatai pentru mine.

Reteta pe care am ales-o ca sa va prezint aceasta carte este cea e frigarui lipicioase de pui, marinate cu usturoi, sos Tabasco, mustar, sos Worcestershire, miere si ketchup… o combinatie excelenta, cu atat mai valoroasa cu cat lasati carnea la marinat peste noapte. De grill nu dispunem pe motiv de stat la bloc si pe motiv de vreme urata si rece, asa ca le-am facut la cuptor. In rest, am respectat reteta intocmai si am asortat-o cu o salata excelenta, cu dressing de susan si mac, salata castigatoare la concursul Knorr de anul trecut.

La fel ca si la Dictatura gastronomica, puteti comanda aceasta carte prin intermediul blogului cu o reducerere de 10% din pretul initial de 59 lei, daca trimiteti un mail cu datele pentru comanda la:

Ca si la celelalte retete menite sa va prezinte cartile mele de bucate, am sa las autorul, in cazul nostru pe Ainsley Harriott sa va povesteasca reteta, in timp ce eu va ajut cu pozele cu ingredientele, cele din timpul prepararii si bineinteles, cele cu rezultatul final.

No, spor la gatit sa aveti, ca toate retetele din cartea asta merita incercate, mai ales daca aveti acces la toate ingredientele (cum ar fi graul bulgur, pe care nu il gasesc nici cu slujbe).

6 Comments

  1. Anonymous

    Buna Teo
    graul bulgur (ca veni vorba) eu l-am cumparat de la GIMA market de la raionul cu produse BIO. (Si am folosit din el la supa de vita cu rosii si menta).
    Toate bune
    Viorica

  2. Anonymous

    iubesc emisiunea pe care acest domn (Ainslley Harriott) o prezinta.De obicei era zilnic pe ProTV de la 9 la 10 insa acum au mutato luni undeva la 6 dimineata.Imi plac la nebunie retetele lui.By the way emisiunea se numea "Ready Steady Cook ".:)

  3. Gabriela

    Excelenta reteta ,e potrivita numai bine pentru o festa si vazand ca pe 21 este ziua sotului meu am sa incerc sa o fac sa vedem daca are lipici.ciauo

  4. Anonymous

    Servus Teo,
    Grau bulgur am vazut in Cluj la NaturLand pe Gh. Doja si la magazinul Rosa -in spatele Centralului, pe langa Canalul Morii, unde sunt magazinele de aur.Au un stand cu produse arabesti.
    Pupici, Nico

  5. masini noi

    Buna reteta. Deja imi este foame!

  6. Anonymous

    Am o intrebare pe care nu stiu cui sa o pun si am tot evitat:D Asa ca daca tot iti urmaresc blogul m-am gandit sa ma lamuresc aici..in context.. cum se servesc frigaruile la restaurant? Multumesc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.