Budinca de orez cu dulceata

Nu v-am mai pus de ceva vreme retete pentru bebelusi si asta nu pentru ca nu i-as mai fi gatit lui Luca, ci pentru ca le-am tot strans pe laptop, am uitat sa descarc pozele din aparat etc. Acum insa o sa incerc sa pun toate retetele culinare pentru bebelusi retroactiv.

Luca a trecut deja pragul de 1 anisor si am introdus si albusul. O data cu asta, reteta care a prins cel mai bine si pe care stiu ca nu o refuza in orice situatie este budinca de orez cu dulceata de caise, facuta in casa.

Ingrediente:
– 150 gr de orez (cam o cescuta de cafea)
– 2 cani de lapte (500 gr)
– 1-2 oua, in functie de marimea lor
– 1 baton de scortisoara
– 2 linguri zahar brun
– dulceata de caise
– un plic zahar vanilat sau ½ baton de vanilie

Alegem si spalam bine de tot orezul, in mai multe ape si il punem apoi sa fiarba in lapte, impreuna cu zaharul brun, vanilia, scortisoara. Le lasam sa fiarba pana cand orezul e moale si laptele a scazut aproape de tot, astfel incat sa avem un orez cu lapte destul de gros. Scoatem cu grija batonul de scortisaoara, separam albusurile de galbenusuri si amestecam galbenusurile cu orezul cu lapte. Separat, batem albusurile spuma tare.

Amestecam spuma de albus cu orezul cu lapte. Avem nevoie de un vas termorezistent sau de o tava, sau de mai multe vase mai mici, ca si cele pentru sufle. Nu conteaza tipul vasului, atata timp cat il ungem bine cu unt. Punem apoi un strat de orez, apoi cateva linguri de dulceata, apoi un alt start de orez. Dam budinca la cuptorul preincalzit, aproximativ 40-45 de minute, pana cand are o crusta aurie.

Luca mananca budinca si cu urechile, iar de parintii lui ce sa mai zic? Foarte buna, foarte buna! Aaaa, daca vreti, puteti pune budinca in tava normala pentru prajituri si sa o serviti chiar si rece, ca si un desert pentru adulti, pentru ca nu e neaparat o reteta numai pentru copii.

17 Comments

  1. marinela

    Da.E o reteta nemaipomenita pentru un desert si e usor de facut.Teo,nu ma mira faptul ca vi zilnic cu retete noi. Te urmaresc de foarte mult timp.TE PUP.

  2. Ursitoare

    Vai ce bine arataaa, cu ce le-ai ornat cu felii de banane? excelent!

  3. Anonymous

    vai ce bunatate…asta e un desert minunat si pentru adulti, am sa il fac chiar maine…sper sa nu mi se arda pe foc laptele cum am patit data trecuta cand am incercat sa fac orez cu lapte…:( cristina

  4. cristina

    yummyyyyyyyyyyyyy

  5. dryvotka

    Nu am mai mancat de muuult budinca de orez, dupa reteta ta neaparat voi face si eu una 🙂

  6. tequila_cu_varza

    Este o reteta buna, suficient de rapida si….doamne, ce dor imi e de o budinca de orez, nu am mai mancat de muuult timp!

  7. Anonymous

    Am facut-o azi, e buna dar nu cine stie ce. E foarte seaca :((

  8. Anonymous

    Cu regret constat ca nici aceasta reteta pentru bebelusi nu place micutei mele; e, intr-adevar, cam uscata pentru gustul ei. Dar cine stie, o fi chestie de gusturi si, cum bine stim, gusturile nu se discuta. Ca o observatie personala: ii place mult mai mult budincuta fara albusul-spuma si fara a fi coapta in cuptor. Mamicii ii place si varianta ta:)Iola

  9. Anonymous

    Teo, eu am facut aseara portie dubla, ca de obicei,si mi-a iesit minunat. Nici macar daca am facut asa multa n-a ramas pt azi…
    Eli

  10. Anamaria Molnar

    m-am inspirat din reteta pusa de tine si ma duc sa fac budinca de orez cu lapte si mere cu scortisoara
    Emma nu mananca cu zahar deloc si ii tb ceva mai alunecos 🙂 pe gat

  11. Anonymous

    sub budinca de orez trebuia crema caramel din zahar caramelizat si apaoi cratita pusa la bain-marye.

  12. cristina

    e buna!!!!daaaaaaaaa

  13. F bine arata si sigur e delicioasa! Oare cum iese daca scoatem zaharul si.l inlocuim cu sirop de agave de ex? Si eu am un baietel de un an, dar vreau sa.l feresc de zahar cat de mult timp.

    • Ela, sigur ca poate fi inlocuit zaharul cu alt tip de indulcitor 🙂 Spor la treaba si pupici celui mic! 🙂

  14. Johanna

    Dulceață de caise pentru ce? Nu este în cazul acesta, dar faina de ce trebuie să fie cernuta? Dacă o pui direct din pungă în compoziție nu este aceeași treaba?

    • Dulceata de caiese de pus intre straturi, asa cum scrie in reteta. Nu puneti daca nu vreti. Si nu, faina din punga nu e aceeasi treaba cu faina cernuta. Faina din punga poate face ocoloase, pe cand cea cernuta nu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.