Chipsuri dietetice la cuptor

Din categoria “retete culinare jenant de simple”, aducem in lumina reflectoarelor “chipsurile dietetice”, facute la cuptor si nu prajite in baie de ulei. Inspiratia pentru reteta a fost Tanti Nina, care pe toata durata concediului la Bucuresti nu a stiut cu ce sa ne mai ispiteasca pentru a renunta la dieta (tinem tot familionul dieta Rina, cea de 90 de zile).

Asa ca, pentru cei care tin dieta Rina sau orice alta dieta sau pur si simplu pentru cei care isi doresc sa ciuguleasca seara la televizor ceva mai sanatos decat popcornul si chipsurile clasice, gatim azi o reteta usoara si rapida.

Ingrediente:
– 4 cartofi medii
– ulei spray
– amestec de condimente pentru cartofi

Tapetam o tava cu hartie de copt si incingem cuptorul la 200 de grade. Curatam cartofii de coaja si ii taiem in feliute subtiri, rotunde, la fel ca si chipsurile. Prin “subtire” ma refer la 2-3 mm. Pulverizam cooking spray sau ulei pe hartia de copt si asezam rondelele de cartofi. Le condimentam bine pe ambele parti, dupa gust. Dam tava la cuptor si le coacem 10-15 minute, pana cand sunt aurii.

Bine de stiut: La 10 minute chipsurile sunt facute insa sunt inca moi, iar la 15 minute chosurile sunt crocante, pentru cei doresc o textura cat mai apropiata de cea a chipsurilor din comert.

Le-am servit alaturi de ketchup si zacusca pe post de dip, si a doua zi am repetat figura, de data asta le-am copt insa doar 10 minute si le-am servit ca si garnitura pentru cotletele de porc condimentate, glazurate cu miere. Pofta mare sa aveti, indiferent de modalitatea in care alegeti sa le mancati.

P.S. Multumesc Tanti Nina, va pup!

34 Comments

  1. DiAnais

    De mult caut si eu ulei spray…unde l-ai gasit? Multumesc. 🙂

  2. eu l-am luat din State, dar la fel de bine poti pune ulei normal intr-o sticla cu pulverizator. Pup 🙂

  3. Bravo, Teo, ai un site exceptional! Am facut si eu cateva retete de la tine .Felicitari!

  4. Si eu tot Rina tin si e cea mai buna dieta din lume. M-ar bucura sa gasesc aici retete cu tag-uri: pt ziua de carbo, amidonuri, proteine… Mult succes

  5. Anonymous

    o alternativa la cartofii astia fara pic de ulei e sa tai cartofii roate subtire dar nu cat sa se vada prin ei:)) si sa-i pui intr-o tigaie incinsa fara ulei…iese umpic de fum dar daca ai hota nu-i bai.gustul e ff bun si savuros aici prin bistrita e un fel ff cautat si in restaurante:) despre dieta ta nu ne zici nimic:D plizzzz.te pup

  6. Anonymous

    Buna,urmaresc blogul tau de ceva timp dar nu am scris niciodata pana acuma:D…oricum am incercat sa fac reteta aceasta dar din pacate mi s-au prins toti cartofii de foaia de copt:( ce nu am facut bine? succes in continuare si tine-o tot asa ai retete minunate 🙂 Raluca

  7. Raluca, daca hartia de copt era cerata si daca ai uns-o bine cu ulei asa cum era precizat in reteta, nu aveau de ce sa se lipeasca.

  8. vioricaghe

    Super!

  9. cum e cu rina, m-am uitat si eu acum pe net cum e dieta asta. functioneaza?

  10. Anonymous

    Buna. Ma gandem de ceva vreme sa incerc dieta de care zici da ma tot gandeam ce o sa mananc. Vad ca mai multe fete tin dieta aceasta asa ca cred si eu ca ar fi o idee buna sa postezi cand poti retete specificei dietei care daca vrem le putem olosi si cand nu untem la dieta – normal. Asa parca ne-am mai si indemna una de la alta si ne-am sustine in ducerea la capat cu succes a dietei.
    Multumesc

    Maggie Z

  11. Draga mea, Teo (mi-am permis aceasta formula de adresare pentru ca intru de mult pe blogul tau si chiar daca nu ne cunoastem simt ca avem ceva in comun- dragostea pentru gatit)am incercat si aceasta reteta, pe langa multe altele si cel mai fericit este iubitul meu pentru ca mereu il surprind cu ceva nou si bun. Ahh! Si inca ceva: felicitari pentru tot ceea ce faci, felicitari pentru ceea ce esti, pentru familia ta, mii de felicitari!

  12. Ancuta

    Ies deliciosi si dietetici mai ales 🙂 Eu i-am pregatit drept pachetel pentru un traseu montan si pana sa ii pun in caserola, era sa plec fara ei, nu ma puteam opri din rontait 🙂

  13. Anonymous

    Super reteta. Mi-am incantat sotul si socrii cu deliciosii tai cartofiori. Multumesc din suflet.

    Maggie Z

  14. Georgiana

    Super… la cuptorul cu microunde ati incercat?

  15. Amanda

    foarte buni. i-am facut deja de 2 ori. pupici

  16. Buna ziua! Abaea acum am gasit sit-ul asata.
    Teo ,esti de nota 20 Felicitari.Abea astept sa incerc si eu minunatele tale retete de orice fele.Esti graozava!

  17. Cristiana

    Sunt super ! Le-am incercat ieri si au iesit perfect, multumesc mult pentru idee!

  18. Anonymous

    DELICIOASE X10000!Teo esti o scumpa!te pup

  19. cosmofever

    Buna, Teo! Imi poti spune, te rog, unde pot gasi hartie cerata? Multumesc – Andreea

  20. Anonymous

    Gasesti in fiecare supermarket, chiar si in magazinele mai mici, la raionul cu folie de aluminiu, folie alimentara etc…
    Eli

  21. Anonymous

    Acum am bagat si eu la cuptor o tura si alte doua tavi stau la coada si ele…
    N-am avut condiment de cartofi, dar am avut de pui, de la o prietena ''viperoasa'' 🙂 , asa ca o sa mancam chipsuri cu pui.
    Cum n-am gasit eu reteta asta pana acum oare? Imi plac f tare chispurile dar cele de la noi imi par f gretoase si nu le mai pot manca. M-ai salvat si de data asta…

  22. Glam Vintage

    Buna! Iata un site pe gustul meu! Tin Dieta Rina si cautand retete pentru aceasta, am dat de acest blog. Chiar astazi am facut acele chips-uri, pana si cei mai pretentiosi din neam au mancat cu mare placere. Cat despre cooking spray, am folosit un pulverizator de la un tratament pentru par, spalat si sterilizat, a functionat de minune. este foarte comod. chiar la un magazin in apropiere de mine am vazut niste recipiente din plastic, pulverizatoare pentru gradinarit si ma gandesc sa-mi iau vreo doua pentru ulei de gatit normal si ulei de masline sau aromat cum am vazut eu la Jamie Oliver: cu usturoi, ceapa, ardei iute etc. numai bune pentru salate si aceste chipsuri. Am sa te vizitez, macar odata de zi pentru inspiratie.

  23. Balint-Major

    Buna Teo. Am nascut in septembrie 2009, acum insa as dori sa tin dieta rina, am citit ca si tu ai tinut aceasta dieta m-am gandit sa te intreb de unde ai luat retete sau eventual ce retete ai recomanda de la tine de pe blog.
    Mersi, Nelli

  24. Vreau si eu sa stiu ,in ce consta aceasta dieta Rina?multumesc mult

  25. Anonymous

    teo, scuza-ma de intrebare, dar trebuie sa folosesc neaparat hartie de copt?am mai cautat si alte retete de chips-uri de casa si majoritatea implicau hartia asta.

    P.S: blogul tau este ceva minunat pt mine. sunt destul de noua in bucatarie, asa ca de fiecare data cand raman in pana vin pe blogul tau si gasesc o reteta care sa ma salveze. multumesc mult pt tot!

    mia:)

  26. Mia, e foarte importanta hartia de copt pentru ca asa nu mai trebuie sa ungi tava cu nimic, chipsurile sunt cu adevarat dietetice si…cureti tava mai usor 🙂

  27. mira86

    Buna idee ,imi plac chipsurile si astia chiar ca sunt ok,de facut neaparat.

  28. Anonymous

    Tocmai mi se facuse pofta de o bere rece si vroiam ceva de rontait. Am dat peste aceasta reteta, tocmai am scos cartofii de la cuptor. Rezultatul: delicios! Asa ca iti multumesc si eu ca multe alte persoane pentru retetele tale.

  29. acum pun si eu tava la cuptor, abia astept sa vad ce iese, multumesc !

  30. Anonymous

    eu acum am scos ultima portie din cuptor.a iesit minunat….mami e foarte surprinsa de mine ca de cand am descoperit acest blog gatesc zilnic.Teo esti minunata iar retetele tale sunt mega delicioase.

    Mymyshor

  31. Brenda

    Foarte buni cartofii astia…saptamanal gatesc asta mai ales cand am chef de rontait ceva!

  32. Eu sunt fan Lay’s si snacksuri, mai ales Star si Krax, dar uite ca o sa incerc si asta! Imi plac rontaielile tare mult:)

  33. Tatiana

    Cu ce se feliaza cartofii repede si feliutele sa fie egale ca marime?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.