Bruschette cu pesto rosu

Veti gasi pe internet si in cartile de bucate cu specific italian, sute de retete de bruschette. Ideea e ca puteti pune absolut orice pe bruschette, chiar si fructe coapte la gratar sau in cuptor, important este sa folositi bagheta crocanta. Eu am ales pentru cina romantica sa fac niste bruschette cu pesto rosu, respectiv pesto obtinut din rosii prunisoare uscate la soare si amestecat cu samburi de pin sau caju si ulei de masline, ca si in reteta de Pesto alla Genovese.

Ingrediente:
– 1 bagheta frantuzeasca
– cateva lingurite de pesto rosu
– 120 gr de mozarella (un bulgaras)
– sunca subtire, bacon sau clasicul prosciuto
– frunze de busuioc

Reteta in sine e mai mult decat simpla si e gata intr-o clipita: taiati bagheta in felii de aproximativ 1 ½ cm grosime. Ungeti fiecare felie cu sos pesto (cat de gros sau de subtire doriti), puneti peste felii de mozarella si prosciuto, garnisiti cu frunze de busuioc si dati la cuptorul incins, aproximativ 15-20 de minute, pana cand mozarella se topeste frumos si bagheta devine aurie.

Daca nu doriti sa includeti reteta de bruschette in meniul vostru romantic nu-i nimic, insa va sugereti sa incercati reteta macar o data, fie pentru un mic dejun rapid fie pentru o cina satioasa. Pesto rosu face toti banii! Apropo, il gasiti in toate marile hypermarketuri, dar pentru mai mult siguranta, incercati direct la Carrefour, la sectiune de produse internationale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

11 Comments

  1. Lilas Conuts

    Hello from Nouméa
    Nice header and yummy food

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Yamiiiiii!!!
    O reteta fff simpla dar de mare efect!
    Multumesc Teo!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Anonymous

    Teo,oare merge in loc de bacon sa pun somon afumat? Ce zic papilele tale gustative 🙂 ? Pupici de la Dana si Bogdi

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Ligia L.E.I.

    Am fost intr-o seara la o prietena de-a mea care a facut reteta dupa site-ul tau….sunt extraordinare…felicitari…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Anonymous

    oare merge in loc de pesto rosu cel verde facut in casa, tot dupa reteta ta???? gatesc frecvent retetele tale si ii incant de fiecare data pe musafiri, iar sotul meu zice ca nu degeaba sunt moldoveanca!!!ai gusturi rafinate si ideile tale sunt de nepretuit! felicitari!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Anonymous

    imi puteti spune va rog unde gasesc de cumparat pesto rosu?:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. pesto rosu gasesti in orice magazin mai mare, la sectiunea dde sosuri pentru paste 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. La multi ani Teo!!! Am facut preparat multe retete de pe blog, si am fost incantata de rezultat… si gust, dar reteta asta m-a dat gata!!! atat de simplu de facut, rapid si absolut delicios!!! Multumesc pt retete, pt ideile de decorare si sfaturi!!! La multi ani, si spor la publicat retete !!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. serbana

    am facut si au fost foarte gustoase;usor de pregatit si terminate in 10minute de catre musafiri!multumim ptr. retete

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. Pingback: Bruschete cu sos pesto rosso (rețetă pentru cina romantică) | Călina Gospodina

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.