Biscuiti din unt de arahide

Am lipsit o saptamana din bucatarie si v-am lasat fara retete culinare, dar incerc sa recuperez in luna septembrie 🙂 Incepem cu o reteta foarte simpla, perfecta pentru zilele in care va e foarte pofta de ceva dulce dar nu aveti chef sa stati prea mult in bucatarie: biscuitii din unt de arahide, fara faina, avand 4 ingrediente principale si fiind gata, cu tot cu copt, in 20 de minute. Unt de arahide pentru aceasta reteta culinara si pentru altele care il contin, gasiti la Billa.

Ingrediente:
– o cana (de 250 ml) cu unt de arahide
– 50 gr de zahar brun
– 50 gr de zahar tos
– 1 ou
– 1 plic de praf de copt

Untul de arahide trebuie sa fie la temperatura camerei, moale. Mixam untul cu cele doua tipuri de zahar, pana cand se omogenizeaza, cam 2 minute e suficient. Adaugam oul intreg si praful de copt, mixam din nou, alte 2-3 minute. Din compozitia obtinuta modelam mingiute de marimea unei nuci, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Folosind o furculita, turtim putin bilutele, apoi dam tava la cuptorul incins, la 200 de grade (treapta 5). Asezam gratarul pe mijlocul cuptorului si coacem biscuitii 10 minute, primele 5 minute la foc iute, apoi ultimele 5 la foc mediu. Biscuitii trebuie sa fie maro-aurii.

Din pacate, cuptorul meu a fost putin prea incins si i-a prajit pe margini, dar au fost la fel de buni 🙂 Biscuitii cu unt de arahide au un gust deosebit, putini vor fi cei care se vor prinde ca e o vorba de o retea atat de simpla, pentru ca aroma e destul de sofisticata. Daca doriti, inainte de a-i da la cuptor puteti sa puneti bucatele de ciocolata peste biscuiti sau puteti folosi unt de arahide cu bucati de arahide in locul celui cremos (eu am folosit 50-50).

20 Comments

  1. Mie nu prea-mi place untul de arahide asa gol decat daca il amestec cu ceva gem (jelly, dar n-am asa ceva, asa ca pun ce gem am in camara), dintr-un motiv anume dulcele acela face untul bun la gust.. de aceea sunt curioasa de biscuitii astia, presupun ca sunt dulci destul de la zahar, abea astept sa-i testez 🙂

  2. Apropo, incepusem sa ma ingrijorez, ai lipsit muuuuult 🙂 Bine ca ai revenit, fiuh, sunt salvata, am ce gati! :))

  3. Anonymous

    Interesanta reteta, mai ales ca este foarte simpla. N-au iesit totusi prea dulci biscuitii? Din ingrediente asa am impresia.
    Numai bine,
    moatza

  4. Amanda

    Reteta e super. Nu stiu cat de obisnuiti sunt romanii cu gustul untului de arahide. Desi il folosesc des in bucatarie, inclusiv pentru biscuiti ca ai tai, cei care au gustat nu au fost entuziasmati de aroma. Cel putin sotul si copiii il apreciaza… in rest…

    Eu sunt bucuroasa de reteta ta. Multumesc

  5. Amanda

    Poti, te rog, sa imi spui care este rolul zaharului brun in aceasta reteta? Adica, de ce nu merge numai zahar simplu. 🙂 Si, as vrea sa mai intreb daca biscuitii nu sunt uleiosi, neavand in compozitie faina. As vrea sa ii fac maine si as aprecia mult un raspuns pana atunci. Multumesc mult.

  6. @Moatza, in mod normal untul de arahide ar trebui sa fie neindulcit, iar zaharul brun oricum nu e la fel de dulce ca si cel tos.

    @Amanda, zaharul brun e important si pentru ca nu e prea dulce, dar si pentru culoare. Biscuitii nu ies uleiosi 🙂

  7. Anonymous

    Teo trebuie sa iti spun ca am incercat din prima zi reteta ta. Intr-adevar un gust si o aroma de-a dreptul interesanta (si vreau sa spun ca am avut ceva retineri deoarece eu nu prea agreez untul de arahide).
    As avea doar o mentiune pt cei care o vor urma. Dupa ce am scos prima tava din cuptor eu m-am grabit sa iau rapid biscuitii. Ei bine s-au sfaramat toti. Dar la a doua am avut rabdare sa ii scot doar dupa ce s-au racit. Asa ca sfatul meu pentru toti cei care fac aceasta reteta este sa aiba rabdare dupa ce ii iau de la cuptor.
    Felicitari Teo pt blog!
    Ema

  8. Anonymous

    ca sa ii fac dietetici (keto) cu ce pot inlocui praful de copt, ca as vrea sa aiba cat mai putini carbo

  9. Anonymous

    Cred ca puteti inlocui praful de copt cu bicarbonat, dar veti avea inca carbo, dar biscuiti numai cu zahar si unt, cred ca au foarte multe calorii, ai calculat…

  10. sincer, nu cred ca reteta asta se poate face dietetica, indiferent cu ce se inlocuieste praful de copt, pt ca e destul de mult zahar iau untul de arahide in sine e hipercaloric

  11. Amanda

    Au iesit minunati!!!!! Cu siguranta va fi un desert des intalnit pe masa noastra. Intr-adevar nu au iesit deloc uleiosi. Mii de multumiri pentru reteta.

  12. Cu ce se mai poate inlocui untul de arahide astfel incat reteta sa iasa la fel?

  13. @Amanda, sa va fie de bine!

    @Byron, nu se poate inlocui, este ingredientul de baza pentru aceasta reteta. La categoria dulciuri vei gasi alte retete de biscuiti, care u necesita unt de arahide.

  14. nici mie nu prea imi place untul de arahide dar voi incerca reteta.

  15. Anonymous

    hello!sunt noua pe aici insa, as incepe cu multumirile de rigoare…ma gandeam la ceva bun si rapid de facut si….salvarea a venit din partea acestei retete. Insa, am o intrebare: pot inlocui hartia de copt cu folie de aluminiu? heeelp!as vrea sa pregatesc chiar acum minunatiile astea de biscuiti…

  16. Anonymous

    Eu le pun faina si ciocolata. Toata lumea ii apreciaza aici in Alaska.

  17. Anonymous

    buna,mai tot timpul citesc retetele tale,dar acum am zis sa scriu deoarece am facut acum biscuitii cu unt de arahide si sunt bestiali,doar ca am avut mai putin unt si au iesit putini,si se va bate sotul pe ei….
    si au un gust…deosebit.
    Bravo pt retete

  18. Anonymous

    oare zaharul se poate inlocui cu miere? adica din experienta ta, consistenta ar fi similara si-ar ajuta la coacere? Multumesc mult!

  19. Renata

    Buna Teo,
    Oare se poate inlocui zaharul cu miere?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.