In mod traditional, reteta cu sos all’arrabbiata se face cu penne insa noi am preferat pentru aceasta reteta spaghettele, fiind pastele fainoase preferate in familia noastra. Sosul all’arrabbiata este un sos pe baza de tomate, insa foarte condimentat, cu piper, ceapa si ca ingrediente principal chilli iute. Sosul all’arrabbiata gasit pe vreaubio.ro mi-a atras atentia inca de prima data cand am vizitat site-ul pentru ca mancaciosii din familia noastra prefera mancarea foarte condimentata.
Ingrediente:
– spaghette
– sos de rosii all’arrabbiata
– o ceapa mica
– masline negre
– ulei de masline extra virgin
– mozarella
Taiem ceapa foarte marunt si o calim in uleiul de masline incins. Cand ceapa este translucida punem sosul all’arrabbiata, amestecam foarte bine si le lasam 5 minute pe foc pentru a incalzi bine sosul.
Intre timp, punem la fiert spaghettele. Pentru fiecare suta de grame de spaghette, punem la fiert 1L de apa. In apa punem putina sare si putin ulei de masline, pentru ca spaghettele sa nu se lipeasca intre ele. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, punem spaghettele si le lasam sa fiarba 8 minute pentru a fi “al dente”.
Strecuram spaghettele, le trecem peste un jet de apa rece si le servim impreuna cu sosul all’arrabbiata, mozarella si masline negre. Produsele bio folosite le gasiti pe vreaubio.ro
nici prod bio nu sunt 100% naturale.trust me sunt studenta la chimie alimentara
Draga Teo,
Intentionam de mult timp sa.ti scriu.Te urmaresc si tin sa.ti multumesc pt ceea ce faci tu aici:);m.ai ajutat involuntar deoarece habar aveam sa pun cartofi in tigaie,shame on me:))…insa de cand m.am mutat cu prietenul meu tu mi.ai fost ”ca o carte de bucate”.Datorita tie am intrat si in ale blogaritului si te felicit din suflet si.ti urez sa.ti mentii calea pt ca o face extraordinar….Te pup si multe salutari din Oltenia 🙂