Fursecuri cu branza

Am avut invitati copii si le-am facut ceva bun de tot, rapid si foarte aromat, dupa o reteta dintr-o carticica adusa din State. Adevarul e ca am multe retete culinare cu specific american dar traduse un pic si adaptate la ingredientele noastre, sunt ff bune.

Ingrediente:
– 230 gr de unt
– 85 gr de crema de branza (Philadelphia am folosit eu)
– 110 grame de zahar
– un galbenus
– o lingurita de extract de vanilie
– o lingurita cu varf de coaja de lamaie
– 1/2 lingurita sare
– 1/4 lingurita scortisoara
– 400 gr de faina

Incingem cuptorul si purcedem la aluatul pentru fursecuri: mixam untul, crema de branza si zaharul, pana obtinem un soi de spuma. Adaugam galbenusul, vanilia si coaja de lamaie si mixam pana cand amestecul devine pufos. Punem si faina, treptat, impreuna cu sarea si scortisoara.

Dam aluatul la rece 30 de minute, apoi il rulam astfel incat sa intre in spritul pentru fursecuri. Spritam fursecurile in tava neunsa si dam la copt 12 minute, apoi scoatem fursecurile pe un gratar pentru a se racori. Secretul fursecurilor este sa folositi spritul corect si neaparat tava neunsa.

Fursecurile cu branza se pot orna dupa preferinta, eu le-am facut pentru pici, deci nu a fost nevoie de ornamente deosebite, ei apreciaza un fursec colorat mai degraba decat unul rafinat 🙂

14 Comments

  1. Anonymous

    Buna Teo, de 8 Martie, am vrut sa prepar ceva mai deosebit din carne de pui si am facut reteta ta de pui cu portocale care a iesit extraordinara. Tine-o tot asa. Naty

  2. lauraniculae

    yam yam.. fursecurile arata ff bine, tb sa incerc si eu; ieri am gatit ostropelul de manzat si a iesit f gustos, sotul meu a fost f incantat, dar cred ca data viitoare nu mai pun otet, ne place mai mult fara gustul acela acrisor; te-as ruga dc se poate sa nu ma uiti cu o reteta de icre, ti-am trimis un mesaj zilele trecute, dar nu e nevoie sa prepari neaparat, doar sa imi explici ce si cum sa fac.
    Multumesc mult si…pofta buna la fursecuri! laura

  3. Anonymous

    Draga Teo,
    Tocmai am facut un cometariu la reteta de coaja de lamaie,iar acum pot sa-ti spun ca am sa incerc reteta ta de prajiturele poate chiar in acest week-end.Nu am comentat deloc reteta,am primit-o si prin e-mail si iti multumesc fff mult,pentru ca ma tot intrebam cu se sa inlocuiesc scortisoara.Dupa cum stii deja,aici toate sunt pline de scortisoara(gogosi,prajituri,,etc)O adoram in tara dar cand o regasesti peste tot,isi pierde farmecul.
    Teo,zau,chiar nu vrei sa scoti o carte de bucate?
    Sunt convinsa ca nu sunt singura care la fiecare drum in tara cumpara o tona de carti ! Si de fiecare data cumpar cel putin 3-4 cari de bucate.
    Mai gandeste-te,in fond ,nu faci decat un mare bine unor “hamesiti” de bucate bune!
    Toate cele bune,
    Anonima de departe

  4. Barfa zilei

    O sa asteptam Pastele, acum este post si nu putem face o proba :))

  5. Anonymous

    Buna! Ai niste retete minunate…am stat cateva zile in fata calculatorului sa le parcurg mai pe toate…si acum abia astept sa imi deschid mailul sa vad daca ai postat ceva nou…
    Intrebarea mea este cum arata acest sprit de fursecuri? Nu exista alternativa?
    Felicitari pentru pasiunea cu care gatesti, pe care ne-o transmiti si noua!

  6. Laura, o sa-ti trimit reteta de salata de icre pe mail, scuze ca n-am raspuns mai repede, dar m-a solicitat Luca 🙂

    Pentru anonima de departe 🙂 Stiu ca in State, toate sunt cu cinnamon something, asa ca iti sugerez sa o inlocuiesti cu esenta de vanilie simpla, esenta de rom sau cardamom.

    O sa ma mai gandesc cu cartea de bucate, dar sincera sa fiu, sunt slabe sansele.

    Spritul pentru fursecuri e un dispozitiv special, cu care se pun fursecurile in diverse forme (eu l-am cumparat de la Metro, a costa 100 de lei)… dar poate fi la fel de bine inlocuit cu un sprit normal de patiserie.

  7. SARILLA

    Buna!
    Ma gandeam ca poate imi spui ce imi scapa, pentru ca se pare ca ai ceva cu mine, desi nu ne cunoastem.
    Am vazut ca intai nu mi-ai raspuns la comentarii, am zis ca ok, poate nu ai vazut sau nu ai avut timp,insa acum vad ca nici macar nu mi-ai publicat ultimul comentariu.Mai mult, nici nu am mai primit notificarea prin mail despre ultima ta reteta.E vreo problema de care ar trebui sa stiu?
    Nu imi amintesc sa fi avut vreo disputa, dimpotriva, toate comentariile mele au fost pozitive si de bun simt, pentru ca imi place site-ul tau si iti apreciez munca.Deci?
    Este ceva ce ar trebui sa stiu?
    Sper sa imi raspunzi, pentru ca mi se pare cel putin ciudat ce se intampla…

  8. Buna Sarilla, cred ca este vba de o neintelegere. Nu am nimic cu tine, nu te cunosc si deci nu imi permit sa am ceva cu tine sau cu oricine altcineva.

    Nu mai am timp fizic sa lucrez, sa am grija de luca, sa tin o casa si sa raspund la fiecare comentariu. Imi pare rau daca l-am ratat fix pe al tau.

    In ceea ce priveste retetele, eu nu le trimit PERSONAL, ci in momentul in care va abonati la RSS Feed, retetele va intra automat pe mail-ul cu care va inregistrati. Daca ceva nu merge, din pacate, nu e in puterea mea sa rezolv. INcearca sa mai pui o data adresa de mail si poate merge.

    Iti multumesc pentru fiecare comentariu si sper ca timpul sa imi permita pe viitor sa raspund la fiecare in parte.

  9. SARILLA

    Ok,mersi mult pt raspuns.:)Ma miram, am crezut ca faci vreo confuzie sau ceva de gen, pentru ca nu scrisesem nimic suparator.:)Scuze pt mesaj, dar am zis ca e mai bine sa lamuresc problema.:)
    Te pup si succes in continuare, sa ne incanti cu ceea ce faci!

  10. Anonymous

    pentru BARFA ZILEI

    daca nu ma insel, in Biblie scrie sa nu anunti cu surle si trambite atunci cand postesti. Nu crezi ca ar fi mai de apreciat un comentariu pozitiv la reteta decat anuntarea faptului ca nu o poti incerca pentru ca postesti?

  11. Mihaela

    Buna Teo,

    mmmmm, ce bine suna! am sa o incerc cit de curind. As vrea sa o postez si pe site-ul meu (bineinteles, cu mentionarea sursei!). Poate ai fi interesanta si tu de niste retete de pe site-ul meu? Te rog contacteaza-ma (foloseste linkul de contact de pe site-ul meu) daca esti interesata de un schimb de retete. Multumesc si tine-o tot asa!!!

  12. Buna Mihaela, in general nu sunt de acord cu preluarea integrala a reteti. E una cand faci reteta, o incerci si apoi o rescrii cu cuvintele tale si pui pozele facute de tine si e altceva preluarea integrala. Imi pare rau, dar nu sunt de acord.

    Sper ca nu te-am suparat.

  13. Cristina

    sunt nemaipomenite retetele,esti sursa mea de inspiratie,bafta multa in continuare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.