Frappe cu îngheţată

Desi am auzit multe retete de frappe si am si incercat cateva dintre ele, am ramas la cea care mi-a placut cel mai mult: frappe cu inghetata de vanilie (invatata de la scumpa mea prietena Ioana, micuta mops)

Am folosit:
– 4-5 cuburi de gheata
– 2 lingurite cu varf de cafea Ness
– 2 linguri de zahar
– 3-4 linguri de inghetata de vanilie
– 150 ml de lapte

Intr-un shaker am pus cuburile de gheata, ness-ul si 2 linguri de lapte si le-am invartit pe toate partile pana cand am obtinut o paste de ness. Am turnat pasta de ness in paharul de frappe, peste ea am turnat laptele si la sfarsit am pus inghetata. Amestecam putin cu paiul insa doar putin ca sa nu scufundam inghetata.

Cam asta este, se mai pot adauga dupa gust: inghetata de cacao, toping de caramel sau sirop de ciocolata, scrotisoara sau ce va mai trece voua prin mintiuca.

Sper sa savurati frappe-ul cu inghetata, toata vara de acum incolo!

16 Comments

  1. Anonymous

    arata foarte bine, pun pariu ca a fost foarte bun si mai ales racoros!

  2. a fost, a fost! E atat de simplu de facut, incat as bea unu la fiecare jumatate de ora, mai ales pe caldurile astea!

  3. …mai, la asta nu rezist!!!
    Vin si eu! 😛

  4. Alina

    Buna Teo,
    acum câteva zile am gasit blog-ul tau din intamplare pe net…..de atunci nu exista zi in care sa nu vad retetele tale minunate…eu sunt plecata din tara si tot timpul caut sa fac retete de acasa.am facut deja cateva si mi-au iesit minunat.esti o gospodina de nota 20 🙂 sa continui asa si sa ne inveti cat mai multe retete. maine o sa fac acest frappe cu inghetata….sigur o sa fie minunat. Te pup si multe felicitari

  5. Buna Teo, azi am facut minunatul tau Frappe cu înghetatã. Mi-a iesit super….super…sotul meu acum ma bate la cap sa fac din nou…i-a plauct asa de tare mai ales ca el nu este român si aici la ei nu se face…..chiar acum ma apuc sa fac choux….sa imi tii pumnii…pupici…apoi iti spun cum mi-au iesit…

  6. Laura, unde de asta tre sa bem la tine in foisor! MUSAI! :*

  7. Alina draga, scuze ca n-a raspuns mai repede, dar gravi fiind si cu o licenta pe cap, e cam greu sa intru chiar zilnic. Stiam eu ca nu se poate sa nu iti iasa reteta de frappe!! E delicioasa, nimeni nu-i rezista!

    Reteta de choux a la creme pare foarte simpla, dar eu am gasit-o destul de complicata si am dat cateva rateuri pana mi-a iesit bine. Desi de fiecare data am facut-o la fel…cateodata nu mi-a iesit…sper sa iti iasa bine si sa va imfruptati din praji! Sa imi zici cum ti-a iesit!

  8. Buna Teo, uite am incercat sa fac minunatele choux a la creme dar nu mi-au iesit bine decat cateva….eram si cam nervoasa si de obicei cand sunt asa nimic nu imi iese…apoi mi s-a stricat seringa chiar cand le puneam in tava…m-am dus sa cumpar alta si abia am gasit…am umblat din magazin in magazin…apoi am un cuptor la curent care cand merge cand nu …dupa cum ii vine….in fine…in ziua aia chiar am avut ghinion…nu am mai facut nimic in acea zi…pregatisem totul sa fac reteta ta de pui pe pat de cartofi dar am lasat-o pe a doua zi pt ca deja mi se taiase cheful de gatit….in schimb am facut puiul a doua zi si a iesit delicios, delicios…si cu un aspect…iami iami…:D:D:D:D
    acum stau un pic la calc. si ma delectez cu deliciosul frappe…nu lipseste 😛
    acum o sa dau o raida pe aici sa vad ce fac pentru cina….pupici multi…si ce-o sa fie…fetita sau baiat? sau gemeni? tripleti?..hehe

  9. Of, Alina, am simt vinovata acum, ca am cobit cu reteta, a ti-am zis sa ai mare frija cu ele, ca sunt pretentioase :-s sper ca data viitoare ies bine >:D< Ma bucur insa ca a compensat reteta de pui 😀 Noi vom avea un baiatel, unul singur spre bucuria mea 🙂

  10. Anonymous

    Sunt o mare amatoare a bauturilor dulci cu cafea. E foarte bun frappeul tau, eu mai pun in plus topping de ciocolata (ung paharul si arata f bine , frappe bej cu dungile acelea maronii de pe pahar, si frisca deasupra.

    Am o intrebare pt ca vad ca esti specialista: am vazut la tv un fel de termos ca un shaker (dar era altceva)in care pui frisca lichida+ alte bunatati si le amesteca. pe urma torni in pahare ca dintr-un tub de frisca. Arata fff bine…si poti face tot felul de spume tari. Nu stii cumva cum ii zice la chestia asta, daca e scumpa (imi trebuie pt uz personal, deci nu se merita sa dau o avere) , de unde se cumpara, etc?

  11. Georgiana's Retete Culinare

    YUMMY! O sa il fac si eu curand.

  12. Anonymous

    THX este minune cu lapte frappeul tau:D

  13. FF bun 🙂 Multumim de reteta, dar am 2 intrebari.
    1:(La momentul cand m-am decis sa-l pregatesc nu aveam nici gheata si nici shaker) se simte cand inghiti un gust pronuntat de ness si nu-mi place. Ce pot face? Sa-l mai diluez cu lapte?
    2: in a 3-a poza pe care ai postat-o tu se vede la fundul paharului decantat ceva. Ce anume este? Ca tu ai scris ca inghetata se adauga la sfarsit si nu s-ar lasa la fund.

  14. Teoooo:D astazi am chef sa ti trimit multe commenturi ca pana acum am furat retetele tale si nu am postat nimik si imi cer scuze:D Sper k ma vei putea ierta vreodata;;) Asa reteta de ness frappe…e mult mai bun Caffe frappe(eu lucrez in domeniu la bar si am lucrat si la restaurant). E mult mai racoros daca pui si faci de o cafea si o lasi sa se raceasca(sau dak avetzi expresor e si mai bine).Nu raman niste bule de ness.Pentru aspect recomand topping ul pe pahar…. Si pentru cei carora le place crema de whisky punetzi vreo 30 de ml…e super bun:D Si inca ceva:D frisca deasupra si ornat cu un pic de topping:D Succes tuturor:D Te pup Teo sper sa mi raspunzi:*

  15. Anonymous

    Frappe-ul tau e extraordinar. as bea unul in fiecare ora. felicitari!

  16. Anonymous

    E mult mai racoros cu gheata 🙂 . Parere persoanala .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.