Ce reţete preferă vizitatorii mei

Dragii mei vizitatori, indiferent daca scopul vizitei este sa vedeti ce-am mai gatit, sa-mi zambiti sau sa ma injurati in gand (sau in comentarii) eu va multumesc din suflet ca ma vizitati si le multumesc celor care au ales sa voteze in poll-ul cu tipul de retete culinare pe care le prefera.

Se pare ca in top, sunt retetele traditionale (62%), iar eu ma simt obligata sa subscriu: indiferent cate retete noi incerc si chiar daca unele sunt minunate, retetele culinare traditionale raman intotdeauna la sufletul meu. Cand spun retete traditionale ma refer atat la cele specifice zonei mele, cat si la cele care in timp au devenit o traditie in familia mea si sunt facute de ani de zile de mami, buni si acum mi le-au transmis si mie si vi le prezint cum m-au invatat si cum le-am citit din caietele lor ingalbenite de vreme, pe care le pastrez ca pe niste comori.

Retetele straine (19%) sunt in general cele preluate din alte tari, dar in general foarte adaptabile la cultura noastra si care se pot pregati foarte usor cu ingrediente romanesti. In principal, ma refer la retetele italienesti, nemtesti sau retetele frantuzesti de foietaje. Trebuie sa recunosc ca nu sunt neaparat printre preferatele mele, dar unele trebuiesc neaparat incercate.

Retetele exotice (18%) sunt, asa cum poate ati observat, majoritatea retete ce tin de lumea araba, de condimente, de tot felul de combinatii care sunt foarte pe gustul meu. Tot ce inseamna condimente, arome, mirosuri sunt pretioase pentru mine asa ca din cand in cand mai incerc cate o reteta. Trebuie sa recunosc ca tot ce tine de lumea araba ma fascineaza.

Va multumesc inca o data pentru voturi, conteaza foarte mult pentru mine, in incercarea de a va prezenta mereu retete noi si care sa fie pe gustul vostru.

4 Comments

  1. Anonymous

    … io zic sa gateti toate cele 3 din poll: chiken, clatite si islere!!! 😀

  2. asa ma gandeam si eu, dar vroiam sa le fac placerea vizitatorilor mei sa-mi “comande” in bucatarie 🙂

  3. Anonymous

    te rog sa-mi spui ce preparate putem congela ptr. o petrecere. as dori sa fac zilnic cate putin si sa congelez sa-mi usurez munca. se poate?!

  4. cel mai usor de congelat sunt pateurile de orice fel, care au aluat de foietaj. O idee buna sunt carnaciorii in aluat. Apoi, poti sa coci vinetele si sa le toci, apoi sa le dai la congelator, iar in ziua petrecerii sa le decongelezi si sa pui ceapa si maioneza. Chiar si chiftelutele se pot congela, la fel si waffele aperitiv, um sunt cele cu sunca si branza.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.