Tort cu brânză şi căpşuni

Asta e tortul pe care l-am facut de Pasti. Sincera sa fiu, nu era planificat, insa intr-un acces de pofta mi-am cumparat vreo 2kg de capsuni pe care trebuia sa le folosesc cumva… hahaha

Reteta pentru blat o gasiti AICI.
Pentru crema:
– un pliculet de gelatina
– 500g de branza dulce
– 2 borcanele de iaurt
– 2-3 pliculete de zahar vanilat
– 200ml de frisca
– 50g de zahar

In primul rand inmuiem gelatina intr-un sfert de cana de apa rece. Cand se umfla, e momentul sa o topim, la baie de aburi, pentru ca ierberea directa, distruge gelatina. Racim gelatina prin amestecare. Se amesteca branza de vaci cu iaurtul, zaharul vaniliat si zaharul tos, se inglobeaza intai gelatina si apoi frisca batuta in prealabil, eventual cu un intaritor de frisca. Se da crema la rece.
Cand blatul este gata, se taie in doua parti, astfel incat baza sa fie putin mai subtire.

Tortul se cladeste in forma cu peretii detasabili. Peste prima parte de blat se toarna o parte din crema, apoi se presara capsunii taiati bucatele si se mai toarna un strat de crema.

Se pune al doilea blat, se toarna restul de crema, lasand cateva linguri pentru ornatul partii laterale. Se decoreaza cu capsuni taiati felii sau intregi… in functie de preferinte, peste care se toarna un plic de Tort gelee (rosu sau transparent). Jeleul se prepara dupa instructiunile de pe ambalaj.
Lasam tortul la rece pana se intareste crema si jeleul, apoi detasam peretii formei, ungem si partile laterale cu crema si le ornam cu fulgi de migdale… si cam asta e! Lasam tortul la rece cca 3 ore si va fi numai bun de devorat!

22 Comments

  1. Anonymous

    Teo, imi place foarte mult cum ti-a iesit tortul. I-as face si eu o replica, dar spune-mi si mie: de unde cumperi fulgii de migdale? Am vazut ca ii folosesti des la torturi si prajituri, si in mod special am aruncat o privire prin supermarket-uri… Dar nimic! Tot ce am gasit au fost migdale intregi 🙂 Laura(Bucuresti)

  2. Salut, si eu am cautat mult si bine fulgii de migdale pana cand am dat de sursa minunilor: raionul de cofetarie & patiserie de la Kaufland. Acolo gasesti cam tot ce vrea sufletul tau iar in materie de migdale, gasesti intregi, fulgi, tocate bucatele, macinate… si toate foarte ieftine. Spor la tort!

  3. Anonymous

    Buna Teo,ti-am mai scris si tin sa ma repet ca esti o bucatareasa extraordinara!As avea o rugaminte,desi m-am uitat pe toate retetele tale minunate,nu stiu ce meniu sa aleg pt acest weekend pt a-mi impresiona invitatii.Poate poti sa ma ajuti!Cu drag,Simona

  4. Simona draga, eu zic ca daca tot e sezon, de ce sa nu incerci s afaci niste vinete umplute, eu una nu am dat niciodata gres cu ele si bineinteles le poti asorta cu niste frigarui de pui, asa, ca de ultimul gratar de vara asta. Iar pentru desert poti incerca niste waffe cu fructe de padure (inca se mia gasesc la piata deci poti profita de ele).

    Pofta mareee!

  5. Anonymous

    Iti multumesc din suflet!Suna delicios!Sim

  6. Anonymous

    As avea nevoie de un pic de ajutor. E ziua mea vineri, in 20 si as face tortul asta cu branza ca tare mi-ar placea dar capsuni….ioc! Oare ce fructe ar merge cel mai bine acum? Multumesc!

  7. Da… nu prea se gasesc proaspete in perioada asta, iar la conserva nu se merita. Eu te-as sfatui eventual sa incerci un alt tort din lista, unul care ar fi mult mai accesibil dpdv al ingredientelor… si iti iei revansa la vara cand vor fi tarabele pline in piata cu capsuni.

    La multi ani!

  8. blackunderground

    :O ce bine arata:O :X:X:X de abia astept sa fac si eu 😀 sau mami):))

  9. MySecret

    Teo, am facut si eu Tort cu branza si capsuni…si minune! mi-a iesit!
    Mi-am facut acasa un stoc de retete de la tine, numai bune pentru mainile mele nepricepute. Slava domnului ca sunt si poze ca altfel…
    Anyway, mersi si facem reclama pe unde putem.
    Ne e dor de tine si hai pe la noi cu bebe Luca.

    Ani

  10. elena

    draga Teo, sa sti k ma inspir de multe ori de pe blogul tau, eu sunt pasionata de torturi, asa k dak vrei sa vezi ce fac, poti vedea pagina mea de facebook sectiunea my cakes .cu stima Elena.

  11. La reteta de blat era scobita partea de jos…era pentru tortul de capsuni, este acesta tortul de capsuni?

  12. Beatrice

    te iubesc teo,imi faci viata mai usoara.Multumesc pt asta sunt o gospodina*incepatoare* si ma ajuti enorm.Spune-mi te rog tortul acesta minunat merge cu fructe de padure dinalea de la supermarket congelate?

  13. Beatrice, multumesc!

    Sigur ca poti folosi si fructe de padure congelate, insa neaparat sa te asiguri ca le scurgi de apa, dupa ce le decongelezi 🙂

  14. cosmina

    Buna! Niciodata nu am stiut cum sa pun pe marginea tortului, fulgi de migdale sau de ciocolata. Intotdeauna fac mizerie mare. Ma ajuti cu un sfat te rog? A si inca ceva, am cumparat niste martipan si as vrea sa invelesc un tort cu el, insa nu stiu ce crema s-ar potrivi (ceva tot cu migdale, unt sau…..) si daca ar trb sa fac blat sau sa il cumpar, daca trebuie insiropat?Cam multe intrebari scuze. Multumesc

  15. Pentru a tapeta tortul cu ciocolata rasa, am taiat 2 fasii de hartie de copt pe care le-am asezat sub tort, nu foarte adanc, doar cat sa intre putin sub marginea tortului, pentru ca bucatile de ciocolata care cad de pe tort in timpul ornarii sa nu cada pe platou. Apoi am luat pur si simplu ciocolata cu palma si am lipit-o de tort. Poti folosi si o spatula pentru a face operatiunea asta. Cand tortul e gata decorat, nu iti ramane decat sa indepartezi fasiile de hartie de copt si va fi finisat perfect.

    Cat despre martipan, poti sa imbraci aproape orice fel de tort in el, cu conditia sa stii sa il intinzi, bineinteles si sa ai o cantitate sufiecienta pentru a imbraca un tort intreg. Daca nu ai suficient martipan, poti orna tortul cu frisca si sa faci din martipan figurine sau flori cu care sa decorezi tortul.

    Nu am cumparat de foarte mult timp blaturi din comert, insa in general, nu rezista bine la insiropat. Daca il insiropezi si pui si crema, risti sa nu tina nici macar frisca, ce sa mai zic de martipan, care e greu. Eu zic sa incerci sa faci tu un blat, ai aici pe blog nenumarate retete si sa il insropezi cu sirop simplu de zahar ars sau suc de fructe.

  16. E extraordinara reteta! De obicei nu ma incumet sa fac torturi, dar acesta mi-a iesit! Multumesc pt o reteta minunta 🙂

    • Diana, ma bucur din tot sufletul ca ti-a iesit si nu ai de ce sa imi multumesti, asta e scopul meu in viata, sa va invat sa gatiti frumos 🙂

  17. Buna Teo. De mult timp iti citesc retetele, mai ales pe cele de dulciuri! Mi se par nemaipomenite! Eu vreau sa fac crema de la acest tort, cu un blat de ciocolata sau red velvet (ma rog, un fel de combinatie intre acesta si red velvet) si sa-l imbrac in fondant. Va fi pentru botezul fetitei mele, dar fac o proba de ziua mamei mele, care este inainte. Oare pot pune un strat mai gros de crema de branza si fructe si blat deasupra+fondant? Aaa, si mai trebuie sa fie si cu 2 etaje 😀

  18. David Andreea-Laura

    buna ziua,
    as dori sa folosesc la aceasta reteta frisca cumparata de la cofetarie, deja batuta, insa nu stiu ce cantitate sa iau… cate sute de grame.
    ma puteti ajuta? multumesc frumos

    • nu cred ca e o idee buna sa cumperi frisca gata batuta, mai bine folosesti frisca proaspata si o bati tu, cu telul sau cu mixerul

  19. cu ce se poate inlociu branza de vaca. se poate inlocui cu quark?
    multumesc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.