M-am gandit ca trebuie sa fie o metoda sa combin ciupercile umplute cu branza, cu tarta si cu ceva verdeturi si cu carnacior si… am facut o tarta MINUNATA. Nu ca e a mea, dar chiar a iesit divina!
Pentru tarta cu ciuperci umplute:
– un pachet mic de foi de placinta
– 500 gr ciuperci mari
– 500 gr (un tub) de branza de burduf
– 150 gr de cascaval afumat
– 2 fire de carnaciori afumati
– 2 fire de ceapa verde, 2 de usturoi verde
– parmesan dupa gust
– 2 rosii
– sare, piper
– busuioc sau alte condimente
– margarina pt uns
Ungem forma de tarta cu margarina si plasam in ea foile de placinta. Le taiem cu foarfeca dupa forma si le intepam bine-bine cu furculita… asa… peste aluat punem pe rand: cam un sfert din cantitatea de branza de burduf, rosiile taiate feliute, carnaciorii, 1 fir de ceapa verde si unul de usturoi. Peste compozitia asta, asezam ciupercile, umplute cu branza de burduf (nu va zgarciti cu branza :D) Printre ciuperci turnam o maia facuta din ouale batute, cascavalul ras si parmezan. Tocam celelalte fire de ceapa si usturoi si le punem peste. Dam tarta la cuptor, la foc potrivit cca 30 de min 😀
30 de min am stat la usa cuptorului ca un caine la usa bucatariei si…. a meritat!!! A iesit o mega bunaciune, nici nu am cuvinte sa o descriu. Poate intelegeti din poze cate ceva 😀
Ce frumusica e.. O prietena de-a mea face tarte din astea cu foetaj.. insa pana acum nu am avut timp sa le incerc desi sunt tare rapide 🙂
acum am vazut ca tu le-ai facut cu foi de placinta, am crezut ca e tot foetaj 😛
waaw, ce bunatate ai facut Teo =P~!!! este super apetisanta…iar combinatia ciuperci+carnati+branza este foarte buna..
am notat reteta ..am s-o fac si eu dupa Post…pupici 🙂
Ce bine arata inventia ta !!! Ai pus numai bunatati in ea…mmmmmm…. Eu nu ma prea impac cu foile astea din comert…..cum se comporta aici in tarta asta, crocante sau….?
Ginette, nici eu nu sunt fana foilor de placinta din comert, dar astea de la linco chiar imi par f ok. Nu e o singura foaie, ci sunt mai multe foarte subtiri, care in cazul tartei se fac nici moi, nici crocante, numai bune 🙂 Dar se poate folosi la fel de bine si si aluatul facut in casa, am eu o reteta la tarta cu carne de pui 🙂 Pofta mare!
Edith, mersi de aprecieri 😀 Intr-adevar, sunt foi de placinta, diferite e cele de foietaj, dar foarte potrivite pt tarta 🙂 Mie mi-a placut fff mult 😀
Mona, abia astept sa imi spui cum ti-a iesit! Sincera sa fiu, dintre toate inventiile mele, de asta sunt cea mai mandra! Ciupercile intregi dau o savoare absolut deosebita!!! Chiar merita incercat!
Woow ce idee minunata !
sa stii ca am s-o fac , ca-mi place tare mult combinatia.:)
teo, de fapt am trecut pe la tine sa-ti spun ca Iepurasul a venit mai repede anul acesta…ti-a adus din partea mea , un mic cadou.:)
treci pe la mine , sa-l vezi..te astept !!
pupici 😛
Teo fuguta la mine pe blog sa-ti ridici un premiu 😛
Paste Fericit,Teo! :*
Teo, Paste Fericit!!!
Paste fericit alaturi de cei dragi !!! Teo, astepti un bebe mic??? Sa fiti sanatosi !!!!
Sarbatori Pascale fericite alaturi de cei dragi!!!!
Mai, da’ ce minunatii stii tu sa faci!!! 😛
Felicitari, eu nu ma prea incumet la tarte :))
…si daca tot sint aici, am sa te felicit si cu ocazia Sarbatorilor Pascale 🙂 …si am sa te invit la mine pe blog, unde te asteapta un mic cadou de Paste! 🙂
Te puuup!!!
Fetele, va multumesc din suflet de urari si va doresc multa Lumina si liniste in suflete de Pasti! Va pup pe toate!
P.S. Ginette, da, asa e, asteptam bebe :”>
Laura, cu tine am o vorba pe blogul tau :p Te puuuuppp!!
Paste Fericit! sa fii fericita alturi de cei dragi!
Paste fericit draga mea Teo! Tie si intregii familii. Te imbratisez 🙂
Paste Fericit
un weekend minunat iti doresc
TEO,PASTE FERICIT!!! ALATURI DE CEI DRAGI AI TAI!!
pizza arata bine de tot.Uraaaaa..si un bebe frumos,sanatos!!
Sarbatori fericite,teo ! Muah!!
Multa bucurie! Te pup
Hello, Teo!
In primu’ rand Christos a inviat!
Mersic pentru urarile de Paste, io n-am mai apucat sa intru sa zic si eu asa cum e frumos…
Ziii, ca mor de curioasa, burtica din avatar ti-a adus-o iepurasu’? E de adevaratelea?
Pupici!
Arata foarte bine!
azi am facut aceasta reteta minunata si mi-a placut mult.felicitari!
nu pot sa spun decât ca, creezi dependenţă cu reţetele tale…dada
care este secretul acestei tarte? pt ca mie nu mi-a reusit…:((
a fost plina de apa……
Dany, nu e nici un secret, doar ca ciupercile trebuie sa fie proaspete si se vor face ca pe gratar oarecum, nu lasa apa in mod normal. Nu imi dau seama ce exact ai gresit.