Se pare ca mania pt briose continua, si de cand am citit de la Laura reteta de briose cu mac si migdale, am zis ca nu se poate sa nu o incerc. Dar tin sa mentionez ca daac prima reteta de muffins am facut-o de dragul formei de silicon, pe asta am facut-o de dragul Laurei 🙂 Am schimbat putin putin, adica am adaugat si nuci si rom, dar ideea de baza ramane aceeasi.
Avem nevoie de:
– 1 ou
– 1/3 cana zahar
– 2 cani faina
– 1 cana lapte
– 1 praf de copt
– 1/2 cana migdale
– 1/2 cana mac
– 1/2 cana nuci
– o esenta de rom
Se incalzeste bine cuptorul si se tapeteaza formele cu hartiutele de copt.
Apoi se incepe procedura:
– se bat impreuna oul, sarea, zaharul, pana compozitia are aspect de spuma
– se adauga laptele si se bate in continuare
– se adaga faina si praful de copt
– se adauga in compozitie macul, migdalele si nucile si se amesteca tot pt a obtine o compozitie omogena.
Se toarne compozitia in forme si se da la cuptor cca 20 de min.
La sfarsit, se pudreaza cu zahar vanilat si se… rad toate cele 12 bucatele care ies =)) Sa aveti pofta si vba aia, las’ ca poate nu ingrasa chiar asa tare!! 😀
Unde gasiti hartiute si forme pentru muffins?
…alte minunatii :))
Foarte fain ti-au iesit! …o reteta foarte potrivita pentru sarbatorile ce vin, asa-i?!…cu mac si nuca…
Trebuie sa le fac si eu dar cu atatea evenimente in familie, in ultimul timp… :))
Ma bucur mult ca le-ai incercat!
Te pup!
Sa stii ca au iesit fff bune, mai ales ca noi suntem fani mac 😀 Multumesc de reteta!!! Cu siguranta le fac si pt Craciun, doar ca pana atunci ma gandesc eu la ceva mai festiv de ornat 🙂 PUP
Buna Teo, eu abia de cateva zile am descoperit retetele tale. Vreau sa iti spun ca imi place tare mult….eram mereu in pana de idei…cu doi prunci mici ..si cam mofturosi… tot la doua zile acelasi cosmar…oare ce sa le mai dau de mancare??? Ei uite ca am nimerit la fix la tine! Usor cu pozele, rapid si BUUUUUUNNN!
Mersi si spor la retetarit!
Ioana
Draga Teo spune-mi te rog, aproape in toate retetele se pune- un praf de copt, as vrea sa stiu cit anume, findca daca in cazul ca nu am la pachetel, dar spunemi asa in masura de cite grame sau o lingurita mica sau cum? spune-mi te rog fiindca imi plac retetele tale dar e o mica problema fiindca nu stiu in ce cantitate.
Poti folosi o lingurita rasa cu praf de copt… cam asta ar fi echivalentul unui pliculet.
Buna, eu sunt o novice intr-ale bucatariei, dar am descoperit ca ma relaxeaza si mai ales ca imi place sa incerc tot felul de combinatii :d Drept urmare, m-am indragostit de blogul acesta, mai ales dupa ce am incercat pulpele cu nuca de cocos si dupa ce mi-am impresionat oaspetii cu aperitive, mai ales pinguinii maslinii 😀 si cu prajitura desteapta… Acum vreau sa ii fac o surpriza mamei, care de felul ei este foarte conservatoare, problema mea este ca nu am forme de briose si nici posibilitate sa merg sa cumpar, ca e musai sa o fac dupa-masa asta… Asa ca va intreb: daca as pune compozitia intr-o tava de 30 pe 20, ar iesi ca un chec? Sau atunci trebuie sa ma schimb si din cantitati? Mersi mult pentru raspuns si mersi mai ales pentru acest blog minunat, Maria
Maria, e destul de mare tava pe care vrei sa o folosesti, nu o sa fie inalta prajitura. Va iesi ca o prajitura, nu ca si un chec 🙁 Eu zic sa incerci sa o torni intr-o tava de chec sau cozonac si sa ii faci deasupra o glazura de zahar pudra (dai zaharul prin rasnita de cafea, sa fie cat de fin, impreuna cu 1-2 pliculete de zahar vanilat si apoi pui cate o linguritav de apa, pana cand ai o glazura potrivita, nici prea groasa, nici prea subtire, pe care s ao torni peste chec). Spor
teo ajutor…..
prima data receta mi-a iesit de minune…. iar acum, deja a 3 oara incerc sa le fac si mereu nu se coc la mijloc…. ramin cruzi la mijloc 🙁
ce sa fac?
Diancik, scade temperatura cuptorului si lasa-le putin mai mult la copt.