Am gasit in sfarsit foi de orez si primul gand a fost ca in sfarsit o sa pot pune in practica reteta de pachetele de primavara chinezesti! Desi e ceva de munca pe ele, au iesit exact ca la restaurant si au meritat munca. Mai multa munca, ce e drept, e pentru prepararea ingredientelor decat pentru pregatirea efectiva a pachetelelor. No hai sa vedem despre ce e vorba, da? Si daca nu gasiti si nu gasiti foi din faina de orez, puteti folosi in caz de extrema urgenta si foile subtiri pentru placinta.
Ingrediente:
– 15 foi din faina de orez
– 2 morcovi medii, dati pe razatoare
– 2 fire de ceapa verde tocate marunt
– un ardei gras rosu taiat felii subtiri
– 4 linguri muguri de fasole
– 3 cani de varza tocata marunt
– 100g taietei subtiri din faina de orez
– un ou batut ca pentru omleta
– 2 linguri sos de soia
– 2 linguri sos de stridii
– 2 linguri zahar
– ½ lingurita ghimbir uscat
– ulei vegetal pentru prajit
Pentru inceput am incins in wok vreo 3 linguri de ulei, apoi am calit un pic ceapa verde, un minut asa, apoi am pus rand pe rand si restul legumelor: ardeiul gras, morcovul, varza.
Apoi am pus mugurii de fasole si le-am lasat sa se caleasca putin impreuna, pana toate legumele au fost moi. Am adaugat apoi amestecul de sos de soia, sos de stridii, ghimbir si zahar, am pus un pic de sare si un pic de piper si la final am adaugat taieteii de orez, pe care i-am tinut inainte 5 minute in apa fierbinte (daca nu cedeaza, puteti sa le dati si un clocot, pana devin moi). Am lasat amestecul pentru umplutura sa se raceasca de tot inainte de a incepe “ambalarea” efectiva a pachetelelor de primavara.
Am pregatit apoi un bol cu apa fierbinte si am scufundat fiecare foaie de orez in apa o secunda. Apoi am pus foaia de orez pe blat, am uns-o de jur imprejur cu ou, iar in partea de jos am pus 2 linjurite de umplutura, sub forma de bastonas. Am lasat cam 2 cm intre umplutura si marginea data cu ou, apoi am trecut marginea peste umplutura.
Am tras peste umplutura si marginile din dreapta si stanga pentru a inchide pachetelul, apoi l-am rulat foarte strans. Sper ca intelegeti din poze procedura prin care am ajuns sa am 15 minunate pachetele de primavara.
La final, nu ne ramane de facut decat sa le prajim in baie de ulei (nu toate o data, ci in vreo 3-4 ture).
Pachetelele au fost foarte crocante la exterior si umplutura e super aromata. Acuma, daca va e chiar super-mega-lene sa pregatiti ingredientele, puteti sa folositi pentru umplutura si un mix de legume chinezesti congelate, dar eu zic ca varianta asta e mult mai gustoasa. Sa va fie de bine!
Unde ai gasit foi de orez? Vreun supermarket cu cap?
arata superb! unde ai gasit foi de orez si muguri de fasole?
chiar asa… ne spui ca ai gasit IN SFARSIT si nu ne spui unde? te rugam :D. Multumim si de reteta, by the way.
eu am vazut foi de orez in Real (langa sectiunea Bio) si la Carrefour
foile de orez le-am luat de la megaimage, 6 lei pachetul iar mugurii de fasole de la carrefour, marca proprie 🙂
acelasi lucru voia, sa te intreb si eu: unde ai gasit cele 2 ingrediente?
dar vad ca deja mi-au luat-o altii inainte.
felicitari pt reteta….am gustat si eu pachetele din acestea la restaurant si pot spune ca sunt senzationale
arata super, le voi incerca si eu.
Carmen, chiar merita sa le incerci, sunt foarte bune, desi e ceva manopera la ele 🙂
si mie imi plac dar nu am preparat niciodata acasa
acum am prins curaj 🙂
la ce magazin pot sa gasesc sos de stridii?
la orice hypermarlet la raionul de produse internationale sau la magazinele de specialitati 🙂
Eu le fac in cuptor, in loc sa fie prajite in ulei, Sunt mult mi gustoase si sanatoase asa 🙂
Se pot face si in cuptor, da 🙂
pot incerca si cu air fryer? probabil ca va trebui sa le ung cu ulei.
astazi sunt in cautare de retete pentru ca abia am achizitionat un air fryer si n-am facut decat cartofi prajiti ….dar am vazut ca si tu tot asta ai gatit prima oara.
era sa uit….esti o sursa de inspiratie pentru mine!
Sigur ca poti, nu trebuie unse cu ulei decat daca vrei sa fie mai rumene, altfel e abosult ok, au am facut la air fryer si a iesit super ok 🙂
Pot inlocui sosul de stridii cu scoici congelate taiate fin?
Salutare. Varianta asta chiar nu am incercat-o, insa daca vei folosi, sa ne spui si nou cum este.