Azi am descoperit acesta minunatie de mancare, care a fost devorata la 5 min dupa ce am scos-o din cuptor.
Avem nevoie de:
– o caserola de file de piept de pui (cca jumatate de kg)
– parmesan ras
– cascaval ras
– 2 borcanele de ciuperci intregi, in saramura
– o jumatate de pahar de mustar
– un paharel de vin alb
– condimente: cimbru, sare, piper, boia dulce, usturoi granulat
Pieptul de pui se spala bine si se freaca cu praf de usturoi, sare si piper. Se unge un vas de yena cu unt si se aseaza bucatile de pui, intr-un strat uniform.
Se prepara sosul de mustar: mustarul + vinul + cimbru din abudenta.
Se pune peste pui jumatate din sos, apoi se taie ciupercile felii si se aseaza peste pui. Peste ciuperci se toarna sosul ramas.
Peste ciuperci se pune cascavalul ras, din abudenta, parmezanul si se condimenteaza cu boia, sare si piper. Se da la cuptor cca 30 de min.
Eu am garnisit cu ghiveci de legume si salata verde.
nu stiu la cate grade pt ca eu nu am cuptor electric. oricum, nu mai mult de 180
uau!m-ai omorat..sunt la servici,colegele de birou sunt in concediu,n-am mancat de-azi dimineata si mai am un pic si mananc monitorul…esti fantastica,iar reteta de papanaasi o probez chiar in seara asta..
buna teo am incercat mai multe din retele tale si au fost super merci mult ramona
Draga Teo,
Este a treia oara cand scriu acest mesaj.Cate si mai cate incurcaturi,dar nu ma las!!!
Aceasta reteta o voi incera negresit!
Imi aminteste de o reteta pe care o preparam tot timpul cand mergeam in zonele de munte din jurul Clujului.De ce?Pentru ca contine ciuperci de padure si carne de vitel,pe care le gaseam din abundenta acolo.
Daca imi permiti,ti-o scriu,sunt sigura ca iti va placea.
– 5 morcovi mari dati pe razatoarea mare
– 1 ceapa mare tocata marunt
– 1 kg carne vitel taiata cuburi mici
– 1 kg amestec ciuperci de padure
-cascaval ras
patrunjel tocat,sare,piper
Se calesc morcovii cu ceapa,se dau deoparte.
Se calesc ciupercile in ulei,cand sunt gata se dau si ele deoparte.
Carnea de vitel se gateste si ea saparat.Cand toate sunt gata,se amesteca se pun intr-un vas care merge la cuptor,se presara casavalul ras si se lasa la cuptor pana toate “sfaraie”impreuna.
Se presara patrunjelul tocat si….pofta buna!
Iti multumesc din nou Teo ca existi,de cate ori privesc blogul tau,ma simt ca ACASA.
Totusi nu reconsideri decizia de a scoate o carte de bucate?
Toate bune de la
Anonima de departe
Suna foarte bine reteta, sigur e super buna!
POate ca o data, candva, va fi si o carte de bucate, ilustrata, dar cine stie cand ii vine randul sau cand gasesc un sponsor generos :)) (glumesc)
Numai bine iti doresc si eu tie! 🙂
wooow deja am notat`o si o sa o gatesc pentru dieseara sotului meu 😀 arata super si deja simt miros :)) esti super
bravo Teo!
am descoperit blog-ul destul de recent si deja am pregatit 2 retete: in seara asta : "pui cu ciuperci si sos de mustar" 🙂
urmeaza o gramada pe lista 🙂
Sunt mai noua pe aici, cautam o reteta de conopida pane si am intrat pe aici. Asta a fost inceputul, cam acum o saptamana. Eram super satula de cartofi si pilaf si carne facuta cam cum imi trecea mie prin cap si trebuie sa recunosc ca duceam mare lipsa de imaginatie.Asa ca am incepu cu conopida care a iesit excelenta. Am continuat cu puiul cu portocale, cel cu capere, prajitura minune, tochitura de pui pe care am facut-o aseara. Imi ies toate de minune, numai ca am o problema mare:
… Se termina prea repedeeeeeeeeee :)))))
Multumesc pentru tot ce faci, ne ajuti enorm, iti doresc numai bine, sanatate, multe impliniri si la cat mai multe retete rapide si gustoase.
BUNA,
IN LOC DE CARNE DE PUI POT PUNE CARNE DE VITA?
THANKS
ANA
se poate pune branza de capra in loc de cascaval?
@Ileana – multumesc, esti o scumpa 🙂
@Ana, poti pune si carne de vita, sigur.
@Lavy, multumesc, se incearca reteta cu siguranta!
Se poate pune si branza de capra, da, dar nu stiu daca va face o crusta la fel de frumoasa ca si cascavalul
am facut reteta aseara si a iesit ceva magnific.s-a mancat tot!!!si este foarte usor de facut.
numai succese iti doresc!;)
Buna Teo ! Am incecat si eu reteta azi…si nu stiu ce s-a intamplat dar la mine , in vas s-a lasat foarte mult lichid, cu toate ca am scurs f bine ciupercile, si am respectat cantitatea de sos, iar dupe cele 30 de min de stat la cuptor, puiul era crud. Asa ca am mai lasat aprox inca 20 min, dar la fel lichid mult in vas 🙁