Budinca de tapioca

Budinca de tapiocaDespre tapioca si budinca de tapioca sunt sigura ca ati auzit deja din multe filme americane, insa tapioca e prea putin cunoscuta la noi. Mai nou am observat insa ca se gasesc perle de tapioca la plafar, la magazinele naturiste si bio si asta nu poate decat sa ma bucure, pentru ca iubesc budinca din tapioca! Tapioca este de fapt un amidon extras din radacina unei plante si este folosit la nivel mondial pentru prepararea deserturilor, budincilor, bauturilor etc. Eu va prezint azi o reteta foarte simpla de budinca de tapioca, aromata cu vanilie si servita cu fructe.

Ingrediente:
– 750ml lapte
– 100g perle de tapioca
– 100g zahar tos
– 2 oua
– un varf de cutit de sare
– ½ lingurita esenta de vanilie

Intr-o craticioara amestecam laptele, zaharul si perlele de tapioca. Le lasam la foc mic pana incep sa fiarba, apoi la foc mediu, timp de 5-7 minute, amestecand in continuu. Apoi, tragem de pe foc. Batem ouale ca pentru omleta (impreuna cu sarea) si le amestecam cu un polonic din amestecul de lapte (cate 2 linguri o data, amestecand bine cu telul dupa fiecare aditie). Apoi turnam amestecul de oua peste budinca din cratita, omogenizam si punem din nou la foc, la flacara medie, 5-10 minute sau pana perlele de tapioca sunt moi si budinca se ingroasa suficient pentru a acoperi fundul lingurii. Adaugam si vanilia, amestecam, apoi punem budinca in forme.

Budinca de tapioca se poate servi rece sau calda, in functie de preferinte. Mie imi place rece, cu fructe multe, insa Luca de exemplu o prefera calda. Sper ca v-am invatat o reteta draguta, ca de acum nu veti sta cu punga de tapioca in mana la magazine fara sa stiti ce sa faceti cu ea si daca lui Luca i-a placut atat de mult, poate o sa prinda si la prichindeii vostri. O punga de 500g de tapioca e undeva la 10 lei la plafar. V-am intins lingurita la final, ca sa va serviti cu budinca. Sa va fie de bine!

15 Comments

  1. Vai vai cat de bine arata! Nu am mancat niciodata asa ceva dar o sa incerc sa caut sa cumpar si eu:D.

  2. monica

    buna, Teo! As vrea sa fac aceasta budinca dar nu stiu ce gust are. Ma poti lamuri tu ca sa nu am surprize? Multumesc anticipat!:*

  3. monica

    Hei!:) Am revenit, de data asta cu alta intrebare. Acum am terminat de facut budinca. La gust e buna, insa e foarte gumata, elastica. Ce am gresit? Cumva am lasat-o prea putin la fiert? Te rog mult sa imi raspunzi ca sa pot sa o repar daca mai pot

  4. Bunat Teo , o rugaminte as avea .. Imi poti spune unde mai exact gasesti perle de tapioca in cluj ? multumesc tare mult

    • salut 🙂 eu le iau de la plafar, le gasesti cam la oricare, ultima data am luat de la unul mic, dintr-un gang, vis-a-vis de Billa

  5. Andreea

    Buna,

    Am gasit o reteta in care erau 200 de ml de lapte de cocos si 600 de ml de lapte normal. Oare daca integrez laptele de cocos in reteta ta stric ceva ? :-??

    Multumesc mult!

  6. Buna.Am facut si eu azi budinca de tapioca.Este delicioasa insa am o intrebare.Bobitele de tapioca cat trebuie sa fie de moi?Adica,ale mele se mai simt putin taricele desi am lasat-o o gramada la fiert.

    • Cami, sunt mai multe tipuri de perlute de tapioca, e ok daca au ramas usor crocante, atata timp cat v-a placut budinca, nu ai de ce sa iti faci griji 🙂

  7. Si eu am incercat-o in ideea ca are oul in compozitie si banuiam ca seamana si cu laptele de pasare la gust, de care eu sunt indragostita. Am facut-o si pentru mine si pentru piticul meu de 1 an si am fost foarte incantati de ea. O voi repeta, cu siguranta. Eu am folosit ca indulcitor sirop de guava si am lasat tapioca la inmuiat in apa o ora inainte de a o gati. S-a facut in maxim 30 min. ulterior.

  8. Milea Felicia

    Am facut ieri reteta asta si a fost minunata !! Iti multumesc din suflet pentru ca existi si ca esti sursa mea de inspiratie in fiecare zi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.