Iubesc retetele de fursecuri, mai ales pe cele care sunt foarte simplu de realizat. Am salvat reteta acu mult timp, de pe un blog American, cred ca 17 and Baking, dar nu as baga mana in foc. Mi-am adus apoi aportul personal, am modificat pe ici pe colo si intr-un final am ajuns la aceasta varianta a retetei de fursecuri cu miere, o placere pentru papilele gustative.
Ingrediente:
– 170 gr miere
– 300 ml de ulei
– 2 cani de zahar brun
– 2 oua
– 4 lingurite praf de copt
– 1 lingurita sare
– 2 lingurite esenta de vanilie
– 4 cani de faina
– zahar pentru decor
Amestecam uleiul, zaharul, ouale, mierea si vanilia intr-o compozitie omogena. Incorporam apoi treptat, putin cate putin, mierea amestecata cu sarea si praful de copt. Trebuie sa avem un aluat omogen, putin lipicios. Lucrati cu mainile date prin faina si framantati mingiute de aluat pe care le dati prin zahar si le asezati in tava tapetata cu hartie de copt. Fursecurile se coc 10-12 minute, in cuptorul incins la 200 de grade, pana cand se rumenesc pe margini.
Tips & tricks:
– lasati spatiu intre fursecuri atunci cand le asezati in tava, cresc si se latesc la copt
La multi ani 2010! Sanda
Ahhh, ce bunatati !!!!!
La multi ani si multa putere de munca in noul an !! Te asteptam cu si mai multe minunatii culinare !
Cu drag, DDna :*
La multi ani,multa sanatatela toata familia
IOI sunt in ceatza..deci punem uleiul, zaharul, mierea si vanilia si apoi treptat incorporam ….mierea? :-s
Teo iti multumesc pt toate retele tale, am incercat deja fff multe si sunt delicioase toate! Cu retetele tale nu mai imi e groaza sa ma apuc de gatit…stiu k o sa iasa bun! (inainte exista si posibilitatea sa comandam o pizza!) Georgiana
Prin eliminare…faina ar trebui incorporata treptat….nu? 😀 Sper sa nu gresesc 🙂
Georgiana
teo am incercat reteta si a iesit super super!aceste fursecuri au fost apreciate de toata lumea care le-a gustat,ba chiar au crezut k le-am cumparat!tin sa te informez ca in a doua parte a retetei ai gresit:nu apare nicaieri cand pui faina,asa k m-am gandit sa o pun impreuna cu praful de copt! la tine se repeta de doua ori sa punem miere si faina nicaieri! imi plac fff mult retetele tale!tine-o tot asa!
souper tare fratiilor ! mai veniti si cu alte idei
Mierea este un produs miraculos. Face minuni in bucatarie. Eufolosesc doar miere pentru prajituri si au un gust minunat
Buna Teo,
O intrebare: cu ce le-ai ornat deasupra?ce aparat ai folosit ca sa zic asa?Multumesc
Am topit ciocolata, am pus-o intr-o punga pe care am taiat-o cu forfecuta la un colt…aceasta a fost dipozitivul meu "sofisticat" 🙂
Tocmai le-am scos din cuptor. S-au intins si s-au lipit pe toata tava. Banuiam eu ca asa mi se va intampla,era foarte moale coca. Sau poate ai tu un cuptor foarte bun. Ma inspira retetele tale,dar nu am maiestria ta…
Offf, imi pare rau 🙁 trebuia sa mai pui un strop de faina la coca, pana capata consistenta si sa ii pui in tava la distanta unul de celalalt, astfel nu se lipesc chiar daca se latesc in timpul coptului. Nu e vorba de cuptor, ca nu sunt deloc pretentiosi, e vorba numai si numai de coca.
Tocmai le-am scos din cuptor…dar ceva nu e in regula:se faramiteaza in mana si nu par a fii coapte in interior,plus ca au crapat deasupra.Oare ce am gresit?:(Multumesc anticipat:)
incearca o temperatura mai mica la cuptor. Lasa fursecurile sa se raceasca complet, apoi le pui in borcan/cutie inchisa ermetic. Vor fi foarte tari la inceput, insa apoi se fac fragede si numai bune 🙂
Multumsc frumos de raspuns.Data viitoare sigur vor iesi de minune.O zi frumoasa in continuare:))
Buna. Vreau sa fac aceasta reteta in weekend dar inainte as dori sa te intreb daca as putea inlocui zaharul brun cu zahar alb. Crezi ca are ceva daca mierea mea e putin cam zaharisita? Ca gust sunt dulci tare de la miere, sau as putea adauga la cateva dintre fursecuri cate un strop de dulceata de capsuni?
Buna, se poate inlocui cu zahar brun, dar ies mai inchise la culoare. Nu sunt foarte dulci, adica nu peste limita bunului simt, deci se poate pune si dulceata