Desi am avut cateva dubii in legatura cu reteta asta, nu de alta dar cuptorul meu da kicks foarte frecvent, ba nu coace, ba coace de le ia naiba, am zis sa incerc totusi de pofta ciupercilor. La sfarsit am devorat minunatia pe care v-o recomand ca aperitiv.
Avem nevoie de:
– 8 oua
– 3 cepe mijlocii
– 300g de ciuperci
– marar (din pacate nu am avut proaspat, asa ca l-am folosit pe cel uscat)
– 5-6 linguri de faina
– piper
– sare
– cativa stropi de ulei
– putin unt pentru unsul tavii
Se toaca ceapa si se caleste pana devine aurie. Cu mixerul cel minunat se bat ouale spuma si se adauga in spuma respectiva ceapa calita, mararul si condimentele. Se adauga si faina asa incetut, incetut mestecand pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna si ciupercile in oua, se mai amesteca putin si apoi toata compozitia obtinuta (putin mai subtire decat compozitia de chec) se toarna intr-o tavita tapetata cu faina. Se da la cuptor la foc mediu cam 30-40 de minute.
Se devoreaza fara mila!
FELICITARI!!!!!!!!!
Doamne, ce de minunatii!! Imi lasa gura apa…Din nefericire nu le pot gati, pt ca si eu astept un bebe si am greturi non-stop! De-abia gatesc cate ceva pt baietelul meu (de 1 an si 11 luni)…Iar micuta din burtica e asa de pofticioasa!!!!
Inca o data FELICITARI!!!!
Tantzi
Buna…super retete am gasit, felicitari. Ma pregatesc ptr o onomastica, o reteta de rulada din piept de pui ai cumva?
buna giorgiana, din pacate nu am nici o reteta fotografiata, o sa incerc sa fac de Sarbatori, dar mai repede de atat nu cred ca o sa fac.
am facut si eu …..tare buna…chiar mi-a placut…nu a iesit chiar ca a ta …da….:D..merge..ps:acu le-am scos din cuptor..nu am mai asteptat sa se raceasca ..ne-am apucat de ele 😀
uite o poza(http://img205.imageshack.us/my.php?image=p1020213ak5.jpg)…..nu o arata ca a ta :)..da sunt gustoase rau..mai fac…si sunt atatea de retete bune aici…..salutari…
Teo draga,
Mereu ma poticnesc la retetele cu ciuperci…Ai folosit ciuperci din conserva sau proaspete? Prefer proaspete dar banuiesc ca atunci ar trebui pregatite inainte- fierte, calite? Ce parere ai? Si inca ceva: le-ai lasat intregi sau taiate mai marunt? Pe la noi pe aici ciupercile sint marisoare.
Te pup, toate bune si multumesc.
Dana
am gasit reteta ta intimplator…si mia placut…acum o cautam din nou ca so incerc..dar uitasem cum se numeste …am crezut ca o sami cada inima cind dadeam la cautare ceva " cu ciuperci " si nu gaseam nimik… in sfirsit am gasit-o ,mam linistit…multumesc mult de retetele tale pofticioase …
Draga si iubita Teo,
Te rog din suflet nu ma ignora de data asta!?!
Se apropie Thanksgiving, am musafiri si mi-a ramas la suflet reteta asta! Vreau neaparat sa o incerc…
Nu stiu ce fel de ciuperci sa folosesc: proaspete sau din conserva? As prefera proaspete, dar ma gindesc sa nu lase multa apa, sa strice rulada, ce parere ai?
Please help, Dana
Dana, nu as sti sa-ti spun daca iese la fel si cu ciuperci proaspete. Eu ti-as recomanda sa faci cu ciuperci la conserva si cu siguranta nu o sa dai gres.
se bat ouale intregi sau doar albusurile?
De mult ochisem reteta asta, mi se parea grozav de buna, mai mancasem asa ceva doar ca nu stiam cat de simplu se prepara….mi-a iesit absolut delicios, e prima oara cand gatesc ceva dupa o reteta de-a ta, Teo, insa ti-am urmarit blogul de ceva vreme si mi se pare fascinanta relatia ta cu gastronomia si felul in care iti impartasesti pasiunea cu noi ceilalti, facandu-ne de cele mai multe ori munca in bucatarie mai usoara prin explicatiile tale.
Iti urez succes in continuare si sunt cu ochii "pe tine"….multe salutari de la Iasi!
Am si eu o intrebare, acolo ai scris ca ouale se bat spuma, dar numai albusurile? Sau si galbenusurile?
Buna Teo 🙂 doar ce am facit reteta asta, tocmai pt ca nu imi place drobul. Te urmaresc din umbra de vreo 2 ani de cand am descoperit blogul tau. Felicitari!! Rulada a iesit suuper buna. am mai modificat o putin, in sensul ca am pus doar 4 oua, si pe deaspra am ras niste cascavl. O bunatate.
Iar acum la cuptor este Pavlova. Sper sa mi iasa si asta!!!
Te pup si Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!
Roxana
e foarte buna rulada
am incercat rulada cu ciuperci proaspete ,pe care le-am calit impreuna cu ceapa si a iesit buna
Buna teo,
si eu stiu reteta, ca sa fie mai pufoasa rulada eu bateam separat albusurile si galbenusurile le amestecam ulterior impreuna cu compozitia…eu zic sa incerci:)
Buna Teo, citi, facut, mancat 🙂
Delicios. Si am implicat-o si pe fetita mea (4ani) la batut de albus si amestecat compozitia 🙂 asa ca la sfarsit a zis ca ea a facut rulada. Am mancat si tare ne-a placut.
am facut-o si eu pentru ca imi place la nebunie cum arata…e in cuptor akm,deja trebuie sa o scot,dar mie nu mi-a crescut deloc,si am respectat reteta exact asa cum ai zis tu….:-<
Buna,
Ce ma bucur ca am dat astazi peste blogul tau, cautand o reteta de spanac – l-am facut acum 2 ore, e foarte bun- ( desi, sa stii ca am mai fost in treacat pe aici,mi-a placut ca retetele sunt ilustrate); Ma bucur cu atat mai mult cu cat am gasit la tine "rulada de ciuperci" pe care am facut-o de vreo 5 ori, dupa reteta soacrei mele, dar care niciodata nu mi-a iesit ca a ei ( eu cred ca m-a sabotat :))), si care e un pic diferita: adica bate spuma doar albusurile, oulale sunt doar 5, iar galbenusurile le amestecam cu faina si ceapa calita. Si de cate ori cautam pe google "rulada de ciuperci, gaseam altceva decat retata asta; oricum m-ai convins data viitoare o sa fac exact reteta ta. O intrebare am, te rog: Ce dimensiune are tava pe care ai folosit-o? Pentru ca mie nu imi iese asa inalta, si nu vreau sa dau gres cu retata ta! Multumeesc!
A..si urmatorul dupa Rulada, va fi grisul cu lapte 🙂
Gabriela, din pacate nu mai am tava respectiva s-o pot masura insa dupa cum vad din poze, dimensiunea ar trebui sa fie pt tava standard de 35×20 cm 🙂
Te mai astept pe la mine 🙂
am facut si eu azi reteta. a iesit super. eu am adaugat si sunca si patrunjel…iar data viitoare voi pune si ardei rosu….
urmaresc cu mare drag posturile si retetele tale
cu drag, miosb de pe miresici