O papica pt cei mici dar si pt cei mari dar pofticiosi. Pentru doua portii avem nevoie de:
– 500 ml lapte
– 50g gris
– 2 linguri de miere
– un pliculet de zahar vanilat
– o lingurita de unt
– dulceata / sirop de ciocolata
Mai intai si mai intai, punem intr-o craticioara laptele la fiert, cu pliculetul de zahar vanilat. Cand laptele clocoteste, se da focul la minim si se adauga grisul in ploaie, mestecand in continuu.
Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se adauga mierea.
Se ung formele cu unt si se toarna grisul in ele.
Separat pe farfurioare, se pune dulceata si siropul de ciocolata. Se rastoarna grisul din forme in mijlocul farfurioarei. Se orneaza cu ce aveti la indemana, in cazul meu, jeleuri de fructe de padure.
ador site-ul asta:X:X….. e ff interesant:P:P>:D< Gris dinasta imi facea si mamika mea cand eram muikutza:*:* hai bft:*
Am si eu o reteta de , hai sa-i zicem , desert de post.Se pune la fiert o cana de orez, bine inteles dupa ce l-am spalat bine ,cu 2 cani de apa si un praf de sare. Dupa ce orezul a fiert suficient, se ia de pe foc , se pune intr-o srecuratoare si se trece prin jet de apa rece .Mutam orezul intr-un vas suficient de mare pentru a-l putea amesteca cu visine sau cirese din compot, cubulete de mere proaspete, o mina de stafide ,150 gr de zahar , 2 pliculete de zahar vanilat, coaja de lamiie si cam 50 de grame de margarina , ca doar e post.Turnam aceasta compozitie intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet si o dam la cuptor pina se evapora excesul de apa si se face o crusta aurie deasupara . O taiem rece si mai presaram la alegere putin zahar pudra si scortisoara . E un desert pe care il iubesc si prichindeii .Reteta am ”furat-o” de la bucatareasa cresei frecventate de fiul meu acum mai bine de…. ani.
dulceata e amestecata cu ciocolata?
nu dulceata se pune peste gris dak vrei sau poti pune ciocolata
BUNA RETETA…ANTICA SI MEREU NOUA!
MAI ALES CA O PUTEM ADAPTA IN FUNCTIE DE PREFERINTELE FIECARUIA!
chiar i-mi place cum arata! bravo!
mi so facut pofta ma duc sa imi fac si va scriu cum mi-o iesit
f multa inspiratie imi dai imi bucatarie..multumesc pt toate retetele..apropo de reteta asta,eu mai adaug in lapte putina cacao inainte de a adauga grisul si la urma il servesc cu nuca de cocos deasupra..e ff bun.pupici
super tare!chiar mi-e dor de niste lapte cu gris…poate am sa fac in seara asta!
Foarte buna ideea cu formele,nu-mi trecea prin cap. Multumesc !!!
Inca o reteta bifata din vasta ta lista 🙂
Un desert clasic, dar totodata inedit prin alaturarea dulceturilor 😉
O seara buna!
un desert delicios!!!!!!!
super!! astazi seara fac!!
daca pui mierea cand fierbe laptele isi pierde toate calitatile, deci nu mai are rost sa pui miere…
nu e chiar asa…
Habar n-am sa gatesc … Da’ reteta asta cred c-o
Dovedesc si eu… Merci
:)) doamne ajuta!
Ref la miere…asa e. Mierea la fiert devine zahar toxic
Foarte buna reteta si cantitatile! multumesc muuult!
Am bifat si acest preparat si a iesit delicios. Am inlocuit insa siropul de ciocolata cu un sirop facut din praf de ciocolata calda ca nu aveam altceva in casa si muream de pofta
@Autor – Daca pun grisul in ploaie si mestec continuu, nu cred ca o sa ajute la neformarea de cololoase. In schimb daca o sa il A-mestec in continuu …
Si eum am facut am urmat instructiunile si mai putin cu dulceata