Cotlet de porc la gratar cu orez salbatic

Cotlet de porc la gratar cu orez salbatic este o reteta minunata pentru sezonul gratarelor! Este o combinatie delicioasa de texturi si poate fi pregatita din timp, astfel incat inainte de masa doar pregatim dresingul pentru salata si punem carnea pe gratar!

cotlet de porc la gratar

Carnea este foarte bine marinata, astfel incat e suculenta la interior si cu o crusta crocanta obtinuta pe gratar. Orezul salbatic are o textura dura si un delicios gust de nuca. Este o garnitura speciala pur si simplu fiert natur sau in diverse tipuri de salate. Nu uita cu cat carnea sta mai mult mai marinat, cu atat va fi mai frageda si mai aromata. Este ideal sa lasam cotletul al marinat peste noapte.

cotlet de porc la gratar

Reteta de Cotlet de porc la gratar face parte dintr-un proiect special, de suflet, pe care l-am pregatit alaturi de Corega. De ce un proiect de suflet? Pentru ca l-am gandit pentru Buni Sia si pentru toate persoanele dragi noua care poarta proteze dentare partiale sau totale❤️️

cotlet de porc la gratar

Alaturi de Corega v-am pregatit o revista ce contine 15 retete pregatite cu mare drag de mine, pentru voi! Sunt retete de aperitive, supe, fel principal si desert, toate prietenoase cu utilizatorii de proteza dentara.

In perioada iunie – august 2021, la orice produs Corega achizitionat din farmaciile si magazinele partenere, primesti revista semnata Teo’s Kitchen. Vezi detalii AICI! ❤️️

teoskitchen carte de bucate

Apasa PLAY in fereastra de mai jos pentru reteta VIDEO si toate detaliile campaniei speciale COREGA!

Ingrediente pentru Cotlet de porc la gratar cu orez salbatic

  • 8 felii de cotlet de porc cu sau fara os
  • 120ml ulei de masline
  • 60ml zeama de lamaie
  • 4 catei de ustroi trecuti prin presa
  • 50ml otet balsamic sau otet de mere cu miere
  • 50ml sos de soia
  • 50ml sos Worcestershire
  • 50g zahar brun
  • 2 lingurite mix de condimente pentru porc
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita piper
  • 250g orez salbatic
  • o conserva de porumb, bine scurs
  • ceapa verde
  • merisoare deshidratate/stafide
  • 20ml ulei de masline
  • sare, piper
  • patrunjel verde

cotlet de porc la gratar

Într-un borcan încăpător punem toate ingredientele pentru marinadă. Punem capacul și scuturăm foarte bine. Așezăm cotletele de porc într-o caserolă, turnăm deasupra marinada, astfel încât fiecare bucată de carne să fie acoperită. Lăsăm la marinat minim 4 ore, de preferință peste noapte.

Prăjim cotletul de porc pe grătar sau în tigaia grill, la foc mediu, până e rumenit pe ambele părți și e făcut la interior.

Pentru garnitură fierbem orezul sălbatic urmând timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Scurgem foarte bine, amestecăm cu porumb, ceapă verde tăiată rondele, merișoare/stafide. Condimentăm cu ulei de măsline, sare, piper.

Servim cotletul de porc uns cu puțin ulei de măsline amestecat cu pătrunjel proaspăt tocat. Poftă bună si nu uita: cu Corega, mananci, vorbesti si zambesti cu incredere! ❤️️

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.