Azi pregatim impreuna una dintre cele mai iubite retete de cheesecake din lumea intreaga: New York Cheesecake cu Oreo si Philadelphia! Este una dintre cele mai cremoase, delicioase, fine si amazing retete de cheesecake pe care am pregatit-o vreodata!
Voi stiti ca iubesc provocarile si sunt mereu gata sa incerc lucruri noi! Ei bine, nu puteam refuza provocarea lansata de Oreo si Philadelphia de a va pregati 3 retete de cheesecake: una clasica, una rapida si una…de impesionat pe toata lumea. Stiti de ce? Pentru ca…
Exista un cheesecake perfect pentru fiecare ocazie!
Alaturi de Oreo si Philadelphia te invitam sa descoperi gusturi si cobinatii extraordinare, dar si sa castigi premii senzationale!
- Cumpara 1 cutie de Philadelphia si 1 pachet de Oreo, in perioada 11 noiembrie – 15 decembrie 2020
- Inscrie bonul pe cheesecakeperfect.ro
- Poti castiga unul dintre premiile zilnice (Robot de bucatarie Electrolux EKM3700) sau premiul cel mare – un robot Thermomix TM6s!
Voi ce ati pregati cu minunata combinatie OREO + PHILADELPHIA? Eu va vin in ajutor cu un strop de inspiratie azi si cu o reteta care va deveni rapid o preferata a familiei!
New York Cheesecake cu Oreo – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Este foarte important sa folosim o tava cu pereti detasabili sau un inel special pentru patiserie.
- Crema de branza Philadelphia si toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
- In timp ce pregatiti umplutura, nu uitati sa trageti din cand in cand crema de pe peretii vasului. Cu cat umplutura este mai omogena, se va coace uniform.
- De ce este importanta apa din tava in care punem forma de cheesecake? Pentru ca astfel se va coace la abur si acesta ne ajuta sa avem un cheesecake fara crapaturi.
- Nu va faceti griji daca, dupa 1 ora si 20 de minute de coacere cheesecake-ul inca e gelatinos la mijloc. Se intareste pe masura ce se raceste!
- Daca in timpul coacerii vedeti ca se rumeneste prea tare, pur si simplu acoperiti tava cu o folie de aluminiu si continuati sa coaceti.
- Nu uitati sa lasati New York Cheesecake cu Oreo si Philadelphia sa se raceasca foarte bine la frigider inainte de feliere.
- Puteti tine New York Cheesecake cu Oreo si Philadelphia la frigider 3-4 zile, dar sunt sigura ca NU va rezista atat!
Pentru reteta video de New York Cheesecake cu Oreo si Philadelphia apasa PLAY in fereastra de mai jos! Pentru reteta in varianta scrisa, citeste mai jos!
Ingrediente pentru New York Cheesecake cu Oreo si Philadelphia (10-12 portii)
- 250g Oreo powder
- 120g unt topit
- 600g crema de branza Philadelphia Original
- 200g zahar tos
- o lingurita extract de vanilie
- 4 oua mari
- 250g smantana
- 120ml smantana dulce pentru frisca
- 2 linguri Oreo crumbs
Mod de preparare New York Cheesecake cu Oreo si Philadelphia
- Pregatim o tava rotunda, cu pereti detasabili, cu diametrul de 25 cm. Tapetam fundul tavii cu hartie de copt si ungem marginile cu unt. Incingem cuptorul la 160°C.
- Intr-un bol amestecam Oreo powder si untul topit. Amestecam foarte bine. Punem in tava si folosim o cana pentru a apasa bine. Trebuie sa o avem o crusta care acopera fundul tavii si urca 2 cm pe margini. Coacem crusta 12-15 minute la 160°C.
- Intre timp pregatim umplutura. Punem intr-un bol incapator 600g crema de branza Philadelphia natur. Adaugam zaharul tos si vanilia. Amestecam foarte bine. Adaugam ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare.
- Punem si smantana si smantana dulce. Amestecam din nou. Turnam compozitia in tava, peste crusta coapta. Presaram deasupra Oreo crumbs.
- Asezam tava intr-o tava mai mare. Turnam apa in tava astfel incats a ajnga 1-2 cm la marginile tavii cu cheesecake. Coacem 1h si 20 min. New York Cheesecake cu Oreo va fi usor rumenit la suprafata si mijlocul va fi inca gelatinos. Nu va faceti griji, se intareste pe masura ce sa raceste.
- Cand timpul de coacere a expirat, lasam New York Cheesecake cu Oreo in cuptor alte 30 min. Cand ajung la temperatura camerei, il mutam in frigider pentru 2-5 ore.
Putem servi New York Cheesecake cu Oreo alaturi de sos caramel si…extra Oreo, desigur! Este un deliciu, va promit! Sava fie de cel mai bine si nu uitati de promotia Oreo + Philadelphia! Mai multe detalii pe www.cheesecakeperfect.ro
Hello! La punctul 5 scrie coacem 1h20 dar nu si temperatura.
Arata ffff bine cheesecake-ul :).
Am observat in reteta de cheesecake de pe cheesecakeperfect spun ca temperatura sa fie de 160 ºC , acum nu stiu daca se aplica si la acest cheesecake. Foarte buna reteta, multumesc!
Am vazut dupa ce am raspuns Irinei, temperatura apare la punctul 1.
Este primul.cheesecake incercat si mi-a iesit . Este o reteta ce o voi face mai des. Foarte bun!
Ma bucur ca iti place!
Delicios, dar eu nu reușesc sa fac sa nu-mi intre apă la biscuiți:(…am încercat cu folie de aluminiu, dar nu se etanseaza, cum procedezi, Teo? Mulțumesc
Salut. Am o tava care inchide foarte bine, nu am probleme cu ea, se vese si in video. Poti sa folosesti hartie de copt, sa urci cu ea pe peretii tavii.
Buna. Multumesc frumos pentru reteta. O singura intrebare: In tava se pune apa fierbinte sau rece?
Multumesc.
Salut. Apa rece se pune.
A iesit super bun cheesecake-ul, multumesc frumos pt reteta. ^_^
Un sfat pt cei care nu gasesc Oreo crumbs, puneti mai putin unt (30-40g), deorece si crema de la oreo are unt.
Sa va fie de bine!
Buna Teo!
Cum pot adapta retata la TM6?
Multumesc
Salut, Laura. Inca nu sunt atat de specializata in folosirea TM astfel incat sa pot adapta retetele, poate pe parcurs. Multumesc pentru intelegere.