In sfarsit a venit vremea verdeturilor si leurda e de departe una dintre preferatele mele. Zilele astea voi pune (sper) mai multe retete culinare cu leurda. Leurda este foarte accesibila, o gasiti in piata cam la 1 leu legatura, seamana la gust si la miros cu usturoiul verde. Pesto cu leurda este una dintre retetele culinare pe care le-am adaptat dupa varianta clasica de pesto din busuioc verde.
Ingrediente:
– o legatura de leurda
– 400 gr de spaghetti
– 50 gr de caju
– 50 gr de parmezan ras
– 5 linguri ulei de masline
Spalam bine leurda si o uscam cu un servetel, apoi stam relaxati in timp ce robotul de bucatarie face cam toata treaba, respectiv toaca intai leurda, apoi caju si parmezanul si la sfarsit ne obosim totusi sa turnam in fir subtire uleiul de masline. Inca 3-4 secunde in robotul de bucatarie si e gata pesto cu leurda.
Reteta foarte simpla, foarte rapida si mai ales… numa’ buna pentru stomacel. Pofta mare sa aveti!
Salut! Astazi, din lipsa de activitate la job si din multa curiozitate si placere in ale gatitului, am dat este blogul tau. Sa iti dea Dumnezeu sanatate tie si familiei tale! Am ramas uimita ce retete bune si usoare si gustoase si si si… suuuper ai! Am ce face in weekendul asta! De azi promit sa iti “controlez” blogul zilnic.
Cel mai fericit va fi sotul meu. Daca pana acum adora mancarurile mele, de maine o sa fie lesinat dupa ele! 🙂 Multumesc ca ne impartasesti una alta! 🙂 Ioana Fonta, Bucuresti, 24 ani
Buna Teo, am studiat si reteta asta. Nu arata rau si nu este nici greu de facut. Eu nu am mancat niciodata leurda, de aceea trebuie sa o incerc. Toate retetele tale sunt ispititoare. Abia astept sa o primesc pe urmatoarea.
Te pup, Naty.
Ioana, multumesc de cuvintele frumoase, la fel si pt tine si sotul tau 🙂
Naty, e buna leurda, dar sa stioi ca pesto asta e destul de iute 😀 Gata, te-am pus in garda! POfta buna!
exact azi am mancat leurda intr-o salatica delicioasa.
luni cred ca asta fac. mai ales ca pastele sunt slabiciunea mea :p
Merci de inspiratie. Am fost prin padure acum cateva saptamani si am vazut leurda asa ca atunci cand am vazut reteta ta nu m-am mai putut abtine si am dat fuga pana la piata. Super bun, yumm.
Buna
te urmaresc de mult. Esti sursa mea de inspiratie.
As avea o intrebare : folosesti ciocolata topita in creme. Daca sunt nerabdatoare, e prea calda si topeste untul sau frisca, daca o las prea mult e prea tare. Care e secretul?
Ciocolata o topesc in bain-marie sau o pun intr-o punga inchisa cu fermoar si o bag la microunde. Apoi o las sa se raceasca, nu de tot ci la temperatura camerei. In cazul in care se ingroasa prea tare o mai pun putin la bain-marie fara insa a o lasa sa fie fierbinte.
O alta idee e sa lasi ciocolata in vas, deasupra aburilor, chiar daca ai stins focul, asa se raceste la temperatura camerei, dar nu se ingroasa.
nu va mai certati pt ce tip de paste sa folositi important e ce-i intre ele sau pe ele.olga
Pentru reteta asta trebuie caju crud sau prajit? 😛