Cus-cus cu ciuperci si spanac

Cus-Cus cu ciuperci si spanac este una din retetele mele “go-to”. Adica o reteta la care apelez foarte des, ori de cate ori ne dorim o mancare rapida, consistenta, delicioasa. Cus-Cus cu ciuperci si spanac este cina perfecta din timpul saptamanii, cand ne “luptam” cu temele, baia de seara, pregatirea ghizdanului si…alte activitati de seara intr-o familie de 3 si jumamate, in care mami e insarcinata in luna a-8a. Deci da: Cus-Cus cu ciuperci si spanac este o reteta perfecta pentru intreaga familie!

cus cus cu ciuperci si spanac

Cus-Cus cu ciuperci si spanac – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Poate fi o masa principala sau o garnitura ideala alaturi de pulpe de pui, peste, fripturi de tot felul.
  • Este delicioasa si calda, imediat ce a fost pregatita, dar la fel de buna si rece, de la frigider, pentru ca nu este o mancare cu grasimi. Asa ca o puteti impacheta in caserola, pentru pranzul la birou de a doua zi.
  • Puteti folosi orice legume va plac, dar va sugerez cu mare drag combinatia de ciuperci si spanac, care este accesibila in orice moment al anului (gasim baby spanac mereu in magazine).

cus cus cu ciuperci si spanac

  • Pentru pregatirea cus-cus-ului puteti folosi apa, supa de legume, supa de pui. Desigur, supa este mult mult mai aromata si cus-cus-ul va fi si mai bun, asa ca vi-o recomand cu drag.
  • La capitolul cus-cus l-am ales pe cel cu 4 oua de la Paste Baneasa pentru gustul foarte bun (sunt paste fainoase cu ou lichid, deci sunt de foarte buna calitate), culoarea minunata, faptul ca boabele de cus-cus nu se lipesc intre ele.

cus cus cu ciuperci si spanac

Nu uitati sa incercati si reteta de Cus-cus cu creveti (click pentru a accesa reteta)! Este o reteta in care va arat cum acest “simplu si banal” cus cus, atat de accesibil ca pret si pe care il gasim in orice magazine, poate fi transformat intr-un fel principal absolut delicios, foarte aspectuos, in combinatie cu crevetii.

Acum sa trecem la reteta de azi – Cus-cus cu ciuperci si spanac, care e gata in mai putin de 30 de minute si va asigura o masa consistenta pentru cel putin 2 zile!

cus cus cu ciuperci si spanac

Ingrediente pentru 4-6 portii de Cus-cus cu ciuperci si spanac

  • 250g cus-cus cu 4 oua de la Paste Baneasa
  • 4 linguri ulei de masline (2 linguri pentru cus-cus, 2 pentru legume)
  • 500ml supa de pui/legume (sau apa)
  • o ceapa mare alba (2-3 cepe verzi)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 500g ciuperci
  • 250g spanac proaspat
  • sare si piper

cus cus cu ciuperci si spanac

Mai intai ne ocupam de cus-cus. Intr-o oala incapatoare, incingem 2 linguri ulei de masline. Adaugam cus-cus-ul si il calim 2-3 minute sau pana incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam 500ml supa de legume, de pui sau apa. Amestecam foarte bine, lasam sa fiarba la foc mediu, 12-13 minute sau pana cus-cus-ul e fiert al dente. Veti vedea ca se absoarbe aproape tot lichidul la fierbere. Tragem de pe foc, punem capacul si lasam cus-cus-ul sa se odihneasca pana pregatim legumele.

cus cus cu ciuperci si spanac

Pentru legume, incingem intr-o tigaie alte 2 linguri de ulei de masline. Calim ceapa pana devine translucida. Adaugam usturoiul si ciupercile taiate felii groase. La calim impreuna la foc mediu, 4-5 minute sau pana ciupercile sunt al dente si lichidul lasat de ele scade aproape de tot. Punem spanacul, condimentam cu sare si piper. Le calim impreuna cca 5 minute, sau pana spanacul se inmoaie. Nu ne mai ramane decat sa amestecam cus-cus-ul cu legumele.

cus cus cu ciuperci si spanac

Cus-cus cu ciuperci si spanac…o mancare pe care, trebuie sa recunosc, de cele mai multe ori o mananc direct cu lingura, din oala…nu pot sa va mint! Cu mare drag va recomand reteta dar si Cus-cus-ul cu 4 oua de la Paste Baneasa, care nu lipseste niciodata din camara noastra. Sa va fie de cel mai bine!

cus cus cu ciuperci si spanac

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.