Prajitura cu branza de vaci si stafide

Desi perfecta pentru masa de Paste, intrucat este o alternativa perfecta pentru Pasca, reteta de Prajitura cu branza de vaci si stafide este, cu siguranta, o reteta de tinut minte si notat in caietul de retete!

prajitura cu branza de vaci si stafide

Prajitura cu branza de vaci si stafide – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Este o prajitura extrem de rapid de preparat! Nu ai nevoie de ustensile speciale, un mixer sau un tel sunt suficiente!
  • Din cantitatile date iese o tava mare de prajitura (35x25cm), dar puteti foarte usor sa injumatatiti cantitatile pentru o tava mai mica sau o tava rotunda cu diametrul de 25 cm.
  • Poti folosi un amestec de branza de vaci si crema de branza pentru o umplutura mai cremoasa.
  • Nu iti place branza de vaci? Poti folosi mere date prin razatoare si calite sau pur si simplu taiate feliute subtiri si condimentate cu scortisoara.

prajitura cu branza de vaci si stafide

  • Nu uita sa ungi tava cu unt si hartie de copt, pentru a-ti fi mai usor sa scoti prajitura din tava la final!
  • Pentru a se taia cat mai bine, este ideal sa lasi prajitura in tava pana se raceste la temperatura camerei, apoi sa o lasi o ora la rece inainte de feliere.

prajitura cu branza de vaci si stafide

Poti pudra Prajitura cu branza de vaci si stafide cu zahar (dupa ce s-a racit complet) sau o poti decora cu glazura de ciocolata. Pentru glazura de ciocolata, ai nevoie de 200g ciocolata amaruie sau cu lapte (in functie de preferinte), 2 linguri ulei si o lingura de miere. Topesti ciocolata la baie de abut, adaugi uleiul si mierea, amesteci bine si torni glazura peste prajitura. Pentru o glazura alba, de zahar, ai nevoie de 160g zahar pudra si 2 linguri apa sau zeama de lamaie. Le amesteci pana ai o compozitie omogena, pe care o torni peste prajitura.

prajitura cu branza de vaci si stafide

Prajitura cu branza de vaci si stafide – Faina Delizia pentru patiserie

In reteta de Prajitura cu branza de vaci si stafide am ales sa folosesc faina Delizia pentru patiserie, o faina foarte fina, ideala pentru prajituri de casa! In gama Delizia gasiti 4 tipuri de faina: cea pentru cozonac (in ambalaj verde), cea pentru Pizza (in ambalaj albastru) si cea pentru brutarie, in amablaj portocaliu.

Eu le folosesc de mai bine de 1 an si am obtinut rezulate foarte bune de fiecare data! Tot in gama Delizia gasiti si pesmet si gris, pentru orice retete ati dori sa incercati!

prajitura cu branza de vaci si stafide

Vezi ce alte retete am mai pregatit cu faina Delizia! (click AICI pentru a accesa retetele)

Prajitura cu branza de vaci si stafide – Ingrediente pentru o tava de 35x25 cm (cca 30 bucati)

Prajitura cu branza de vaci si stafide - Ingrediente pentru blat

  • 4 oua
  • 200g zahar tos
  • 200ml ulei
  • 200ml lapte
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 250g faina Delizia pentru patiserie
  • un pliculet praf de copt

Prajitura cu branza de vaci si stafide - Ingrediente pentru umplutura

  • 100g stafide
  • 2 linguri rom
  • 1kg branza de vaci
  • 4 oua
  • 150g zahar tos
  • o lingurita extract vanilie
  • 100g gris Delizia
  • zahar pudra vanilat pentru garnisit

prajitura cu branza de vaci si stafide

Pentru modul de preparare al retetei de Prajitura cu branza de vaci si stafide, apasati PLAY in fereastra de mai jos pentru reteta video ❤

19 Comments

  1. CRISTINA

    oare ar fi ok si branza de la Lidl,PILOS?

  2. Chelcea Maria Daniela

    Bună, Teo! Am încercat rețeta de prăjitură cu brânză de vaci de 2 ori: prima oara cu cantitățile exacte date de tine și mi-a ieșit foarte bună doar ca blatul mi s-a părut cam subțire, asa ca a doua oara am pus 5 oua în loc de 4 și am majorat și restul cantităților cu 25%, respectiv am pus 250 ml lapte, 250 de ulei s.a.m.d. și mi s-a cruzit. Oare am greșit că am majorat toate cantitățile la fel cu același procent? Și as mai avea o întrebare : uleiul se poate înlocui cu unt topit?

    • Salut. Probabil avea nevoie de mai mult timp pentru coacere daca ai suplimentat cantitatile. Da, uleiul poae fi inlocuit cu unt topit.

  3. Chelcea Maria Daniela

    Mulțumesc frumos pentru răspuns!

  4. Rebeca

    Foarte buna prajitura. Eu am lasat-o mai mult in cuptor. Data viitoare voi incerca sa o fac si cu branza sarata. Se face foarte simplu si iese multa. Multumesc pentru reteta!

  5. Raluca

    Buna, eu o am acum pa cuptor, facuta cu branza de la Lidl. Crema mi-a iesit mai lichida decat in video si cand am turnat blatul de deasupra a inceput sa intre in crema… Nu stiu ce o sa iasa. Vedem

  6. Claudia Adriana

    Bună! O prăjitură foarte bună și răcoritoare. Eu am făcut-o într-o tavă de 30×20 cm și 5 cm adâncime. A ieșit înaltă, cam ca în pozele lui Teo. Stafide nu am pus, dar chiar și așa e foarte gustoasă! Mulțumiri multe pentru rețetă!

  7. Josephine

    Prăjitura e delicioasa, cu gustul prăjiturilor pe care le făcea bunica. Dar ar fi mult mai ușor daca ați scrie si rețeta, nu numai ingredientele. Urmărind rețeta pe video e f greu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.