La reteta de Gai Pad – specialitate thailandeza- am ajuns prin intermediul unei reviste, nu stiu sa va spun care, pentru ca era reteta volanta si am lipit-o in caietul meu de retete culinare… nu conteaza atat sursa cat rezultatul final (si nu, prin rezultatul final nu ma refer la usturimile de fund =))
Gai Pad este o mancare foarte picanta, neindicata suferinzilor de gastro-interstinale si chiar si celor sanatosi le recomand un dicarbocalm sau un rennie :)) Glumesc, nu e chiar asa picanta, dar nici pe departe!
Ingrediente pentru Gai Pad:
– 500 gr de piept de pui (2 bucati mari)
– 3 ardei iuti
– 2 cepe, una alba si una rosie, pt culoare
– 3-4 catei de usturoi
– o cana de supa de carne
– 2 linguri de ulei
– 300 gr de ciuperci (ideala sunt cele chinezesti, eu n-am avut)
– o lingura de sos de soia
– o lingurita de zahar
– o lingura suc de lamaie
– 2 linguri sos chili
– 2 ardei grasi
– un morcov
– ghimbir, busuioc verde sau uscat
Pentru inceput, trebuie curatat usturoiul si taiat bucati. Punem in wokul incins cele 2 linguri de ulei, apoi calim putin ustutoiul, pt aromatizarea uleiului, apoi punem carnea si ciupercile si le calim rapid, la foc iute, 3-4 minute. Cand carnea e rumenita, punem legumele taiate marunt (morcovul il dam prin razatoare). Daca doriti mancarea foarte picanta, lasati nervurile si semintele ardeilor iuti, daca nu, indepartati-le.
Buuuun! Unde eram? Asa, calim legumele, la fel, la foc foarte iute, apoi punem supa de carne (eu am fiert o pulpa de pui), sosul de soia, zeama de lamaie, zaharu, busuioc si o lingurita de ghimber. La sfarsit, punem sosul chilli. Eu folosesc un sos de la Vifon, si credeti-ma ca iti ia gura foc (cel putin mie, ca nu sunt obisnuita sa mananc picant). Amestecam bine, lasam cateva minute sa se caleasca toate impreuna si voila, mancarea thailandeza e gata!
Noi am servit cu taietei de orez. Pofta mare si traiasca WOK-ul de la Tefal ! Multa sanatate inventatorului!
Draga TEO,ma dai gata cu retetele tale exotice,parca m-ar tenta si pe mine.pupici.sa stii ca te-am votata la concursul cu vacanta.
Mmmm… suna bine, am sa incerc si eu sa vad daca ne place 😛
PUpicei
foarte faina si reteta asta, ti-am mai zis eu ca puiu cu ananas mo dat pe spate :D.
o singura intrebare am si eu, intrebare ca pentru prosti, daca nu am supa de pui ce fac? de unde fac supa?
mersi mult pentru retete si idei, si sper ca esti mai puternica decat atat, sa pui tu la suflet toate prostiile, nu se poate asa ceva >:P
sarcina usoara si te puuup
dragutza, numai “nebunii” ai facut in ultima vreme pe aici 🙂 Faine astea asiatice, dar tie-ti nu-ti fac rau prajelile si iutelile?
La muuulti ani 😉
Multumim, Edith :* NU imi face rau nimic, atata timp cat doar le gust si nu mananc pe saturate 🙂 Eu am salatele mele, fructele etc 😀 dar nu pot sa ii dau numai de astea sotului, ca ar inebuni saracu :))
Roxana, Iza, pupici :*
Roxana, daca nu ai supa de pui, fier fierbi o pulpa si iti faci o cana de supa, fie iei o supa de pui la plic si te-ai scos in 5 minute :-p
Gustoasa si aceasta reteta. Am si eu o intrebare: Cum se comporta wok-ul de la Tefal? Am avut doua pana acum, unul primit cadou si al doilea cumparat de la Ikea si ambele au cedat “nervos” dupa cateva chinezarii gatite :((
Andrei, si eu am avut inainte un wok luat de la Auchan, a costat 10 lei si a tinut fix 4 utilizari. O daca ce se duce teflonul dat in strat de 1 mm, s-a dus si wok-ul.
de aia am apelat la tefal care pana acum, nu m-a dezamagit. cam toate tigaile si tavile mele sunt tefal.
de wok sunt foarte multumita, face fata cu brio de luni bune, tuturor nebuniilor mele, nu se lipeste nimic de el si se curata foarte foarte usor. plus ca ajung 2 picaturi de ulei pentru o mancare intreaga.
eu ti-l recomand cu cea mai mare incredere.
Multumesc mult Teo, chiar nu stiam daca isi merita sau nu banii. Cat despre alea doua linguri de ulei, ieri seara am pus la Gai Pad vreo 5, disparea din wok de parca era gaurit. O sa-i fac prietenei un wok cadou, tot vine ziua ei 😀
absolut delicios, acum jumatate de ora am terminat de mancat… m-am indragostit de blogul tau, maine o sa fac porcul picant 🙂
am intrat pe net in cautarea unei retete extotice cu lapte de cocos si am dat peste blogul tau …sunt pur si simplu indragostita de ce vad..stau de o ora si nu imi permit sa inchid pagina pana nu voi vedea toate retele ….asta sigur o voi incerca astazi 🙂 nota 10 cu felicitari
Faina reteta! Recomand la mai multi sa incerce WOK in stilul asta. Nu iese mancarea atata de prajita ci mai multa fiarta iar "iuteala" poti sa o potrivesti dupa gust. Recomand insa ciuperci proaspete in loc de conservate. Daca sunteti curiosi sa incercati (promit ca e superb) adaugati si in jur de 150-200 ml de lapte de cocos (daca se gaseste conservat).
vreau si eu o reteta buna de tochitura, ca ma innebuneste barbatu-meu sa-i fac
buna, imi spui te rog daca usturoiul se scoate dupa "apoi calim putin ustutoiul, pt aromatizarea uleiulu" sau il lasam pana la sfarsit?:D eu sunt o incepatoare 😛 dar iti urmaresc cu interes blogul:) ai niste retete superbe
ma omori cu retetele tale……….sunt extraordinare
Tocmai m-am intors din Asia de Sud-Est si sunt innebunita dupa mancarea de acolo, ma bucur sa gasesc si pe bloguri romanesti retete asiatice.