Nu va mai vorbesc despre obsesia mea pentru toamna, dovleac copt, scortisoara sau amestecul de condiment Pumpkin Spice. Bine…o sa va mai vorbesc inca putin…stiti de ce? Pentru ca mai avem o luna si jumatate de toamna si TREBUIE sa o valorificam la maxim! Reteta pentru amestecul magic de condimente care se numeste Pumpkin Spice si este “marea mea dragoste” in sezonul toamna/iarna o gasiti pe blog, fix AICI (click pentru a accesa reteta) ♥
Despre dovleac? Il gasiti oriunde in perioada aceasta, de la magazinul din colt pana la marile magazine de legume-fructe, hypermarket si, bineinteles, la iubitul meu Lidl! Iar mai jos aveti un video super-util despre cum coacem dovleacul si cum facem piure de dovleac, perfect pentru a-l adauga in toate retetele cu dovleac copt! Apasa PLAY mai jos ♥
Prajitura cu dovleac copt – tot ce trebuie sa stii despre reteta:
- Poti coace compozitia in tava rotunda, asa cum am facut eu, dar si in tava de chec sau sub forma de briose. Poti sa o coci chiar si in tava de la aragaz, chiar daca nu va iesi la fel de inalta, este delicioasa si TOATA casa miroase minunat!
- Poti folosi reteta aceasta si pentru a coace un delicious blat de tort, pe care il poti umple apoi cu una din cele doua crème super-rapide: CREMA DE CIOCOLATA sau CREMA DE VANILIE PENTRU TORTURI SI PRAJITURI.
- In compozitie putem agauga nuci, stafide, merisoare, fulgi de cocos etc.
- Prajitura cu dovleac copt se pastreaza foarte bine 3-4 zile la frigider si o puteti incalzi inainte de servire, pentru a o asorta cu un glob de inghetata sau un mot de frisca!
- Pentru coacere, eu am folosit o tava de 20 cm, rotunda.
Toate ingredientele pentru reteta de Prajitura cu dovleac copt le gasiti in magazinele Lidl ♥
Ingrediente pentru Prajitura cu dovleac copt
- 300g piure de dovleac copt
- 150g zahar brun Belbake
- 150ml ulei Vita D’Or
- 2 oua mari
- coaja de la o lamaie
- o lingurita esenta de vanilie Castello
- 2 lingurite scortisoara Mikado
- 300g faina Castello
- un pliculet praf de copt Castello
- un praf sare Castello
Pentru a prepara piureul de dovleac, taiem dovleacul in parti mai mici, indepartam semintele. Coacem dovleacul pe hartie de copt, la 180°C, 45-60 minute sau pana furculita intra foarte usor in ele. Indepartam coaja, dam dovleacul prin blender pana avem un piure fin. Putem adauga si 2-3 linguri de apa, daca nu iese suficient de cremos.
Pentru Prajitura cu dovleac copt, incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu unt si faina sau cu spray non-stick o tava rotunda de 20cm diametru. Intr-un bol amestecam piureul de dovleac, uleiul, ouale, zaharul brun si aromele. Amestecam bine cu telul.
Adaugam apoi faina, cernuta cu Praful de copt si sarea. Amestecam si turnam compozitia in tava. Nivelam bine cu spatula si dam la cuptor. Coacem 35-45 minute sau pana trece testul scobitorii.
Lasam prajitura cu dovleac copt sa se racoreasca putin in tava. O rasturnam apoi pe un platou si o pudram cu zahar.
Este o prajitura delicioasa, foarte aromata si atat de versatila! Asa cum va spuneam si mai sus, noi o preferam calduta, alaturi de cafea, ceai si mai ales un glob de inghetata! Sa va fie de cel mai bine!