Tortellini cu carne la cuptor

De ce tortellini cu carne la cuptor? Pentru ca nu stiam exact de ce mi-e mai pofta, de tortellini alla carne sau de un sufle de paste, asa ca am ales sa le combin si sa vedem ce-o iesi. A iesit foarte bun, nu am de ce ma plange. Oricum, de acum am decis ca nu ma mai uit la poze in timp ce scriu retetele, ca ma apuca iar dorul si pofta, deci mai bine scriu in word si mai beau o gura de apa rece.

Pentru reteta de tortellini la cuptor, aveti nevoie de:
– 2 pungi de tortellini, eu am ales unii cu branza si unii cu sunca
– o ceapa mare
– 700 gr de carne tocata
– 4-5 linguri de pasta de rosii
– 300 gr de telemea
– 2 frunze de dafin, verdeata

Sa incepem cu inceputul: se taie ceapa marunt (inca o data multumesc robotului meu de bucatarie, care ma scuteste de fiecare data de varsarea inutila de lacrimi) si se caleste in putin ulei. Cand ceapa e aurie, se pune si carnea tocata si se lasa putin la calit impreuna, apoi se pune si pasta de tomate si se lasa la foc mic pana cand carnea tocata e fiarta complet.

Intre timp, se fierb tortellini in apa cu sare si putin ulei, dupa timpul indicat pe pachet si se lasa la scurs intr-o spumiera, dupa ce ii limpezim bine cu apa rece.

Buuuun! Acestea fiind spuse, sa ne apucam de treaba propriu zisa: intr-un vas de yena termorezistent, uns bine cu unt, cladeste cate un strat de tortellini, unul de sos de carne si unul de telemea, pe care o tai felii. Continua tot asa pana cand epuizezi ingredientele si ai grija ca ultimul strat sa fie de telemea.

Se da tava la cuptor 30 de minute la foc mic, pana cand se rumeneste branza.

Cam asta e, o reteta foarte usoara dar de efect, zic eu. Nu uitati sa scoateti frunzele de dafin din sosul de carne inainte de a-l pune la cuptor. Pofta!

21 Comments

  1. Anonymous

    Asta s-ar putea numi “Musaca de tortellini cu telemea”.

  2. Daca as fi barbat as vrea sa fiu sotzul tau, daca as fi copil as vrea sa fiu adoptata de tine si daca as fi macar din Cluj .. nu ai mai scapa de mine 🙁 .Of numai la mancare ma gandesc.. Numai tu esti de vina 😐 Si asta pt ca ai numai retete extraordinare! 😀 Tine-o tot asa!

  3. ce-mi place aici… nu mai plec :p
    acum sa hotarasc cu ce ince aventurile culinare…

  4. samsung U600

    mmmm ce bine arata! Cred ca am sa incerc (desigur cu ajutorul mamei). Nu pare chiar asa greu de praparat 😀

  5. ioana

    Ne-a fost dor de tine zilele astea!!!!!!!!!!!
    Te rugam foarte politicos sa nu mai dispari!!!!!!!!!

  6. Arata delicios, draga Teo! 🙂
    Te-ai gandit tu bine sa combini cele doua “bunataturi” 😛
    …”experimentul” a fost cu siguranta unul reusit!

    Ma bucur ca ai inca putere si pofta de bucatarit :))
    Te pup…ca nu te-am pupat de mult! 😛

  7. Chubalito

    Acuma ma pregatesc de niste pipote. Ceva sfaturi? 🙂

  8. eu cand am chef de o mancare rapida, fierb orez, fierb pipotele si le amestec cu sos dulce-acrisor facut cu bulion, ananas si ardei gras rosu.. sau daca ti-e lene sa faci sosul, iti sugerez sosul gata facut dulce-acrisor de la Uncle Bens.

    asta e cea mai rapida chestie care mi-a venit in minte.

    spor!

  9. james crissilv

    Trebuie incercat…
    o zi minunata iti doresc

  10. Draga Teo, cautam o reteta de gomboti cu prune si am gasit blogul tau; e superrrrrrrrrrr!!!!!! ti-am furat deja cateva retete:)) te invidiez doar pentru ca ai timp…..
    Te pup,
    oana

  11. RADIANA LUIZA

    Draga Teo,te-am descoperit din intamplare, cautam o reteta romaneasca dar nu traditionala, suntem (eu si familia)in Spania de cativa ani si ne-am cam saturat de mancarea rom. traditionala, care nu ne lipseste de altfel din meniu, dar si de cea spaniola, si m-am gandit sa caut o reteta noua. Deja am ochit doua: frigaruile de pui si tortelini-le cu carne la cuptor. De altfel faci o treaba super. Te pup si tinem legatura.

  12. si eu va pup pe voi si promit ca incerc sa vin tot timpul cu retete noi 🙂

  13. Anonymous

    buna teo si eu am o fetita de un an bafta in meseria de mamica imi plac la nebunie retetele tale defapt cand vreau sa fac ceva bun intru pe site”ul tau roxana bv

  14. Draga Roxana, mersi de urari…adevarul e ca si cel mai complicat tort mi se pare mai simplu decat schimbarea unu scutec dar sper sa ma descurc :))

    Pupici bebelinei tale :*

  15. tine-o tot asa…te pup

  16. Anonymous

    Acu’ ne-am ridicat de la masa si am tinut neaparat sa vin sa iti multumesc pentru minunata reteta! Pentru ca puii mei sunt “pasionati” de cascaval, am adaugat un pic ras pe deasupra. Rezultatul: a fost, dea dreptul, devorata intreaga tava ! Iti multumim din nou. Te pup. Carmen din Timisoara

  17. Anonymous

    Super reteta doar ca eu am o problema cu branza 🙂 se poate inlocui cu cascaval? Multumesc si mult succes in continuare!

  18. ANCA.H

    BUNA LA CIORBA A LA GREC SMANTANA NU SE IMBRANZESTE.NU STIU CE SA MA FAC TOATE CIORBELE CU LAPTE,SMANTANA MI SE IMBRANZESC,AJUTA-MA

    • Anca, daca urmezi cu atentie pasii retetei, sigur nu se branzeste, promit eu 🙂 important e sa nu o torni rece in supa fierbnite, ci sa adaugi cate un polonic de supa peste amestecul de smantana si galbenus, apoi amesteci bine bine, mai pui un polonic de supa si amesteci iar, apoi torni tot amestecul in supa, incet, in fir subtire, amestecand in continuu 😉

  19. Buna Teo,
    Ce carne ai folosit pt aceasta reteta?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.