Frigărui de pui

A trecut Schimbarea la Faţă, deci oficial ne indreptam cu pasi rapizi spre viscol si zile in care ne bucuram de lumina vreo 10 ore asa. Dar inca mai putem fi optimisti si putem profita de ultimele gratare. Asa am facut si eu, am profitat de ultimul porumb de lapte pe care l-am adus de la tara si am facut niste frigarui de pui, asa, ca de dor de vara ce a trecut.

Pentru aceasta reteta, aveti nevoie de:
– un piept maaare de pui
– 1-2 stiuleti de porumb (depinde cat sunt de mari)
– un ardei gras
– o ceapa mare
– o rosie si mai mare
– cativa catei de usturoi
– 200 ml de lapte
– 1 plic de condimente pentru pui, eu am folosit de la Kamis
– o lingura de mustar

In primul rand m-am ocupat de puiut, pe care l-am taiat bucati potrivite si l-am pus la marinat in laptele amestecat cu intreg plicul de condimente pentru pui, mustarul si 4 catei de usturoi pisati. Am lasat puiul la marinat in frigider, aproximativ o ora, sa se absorba bine.

Dupa ce am scos carnea de la marinat, am purces la “claditul” frigaruilor, aici fiecare face cum crede el de cuviinta, dupa cat de infometat e. Pentru mine, de exemplu, am facut si frigarui fara carnita, dar pentru alti mancaciosi de la masa, am pus mai multa carne.

Am prajit frigaruile pe gratarul cu apa, de aragaz, un gratar pe care il consider de departe una dintre cele mai bune investitii pe care am facut-o in bucatarie. Am asortat frigaruile cu sos de gratar, putin picant.

O reteta foarte simpla, iar frigaruile mi s-au parut delicioase, sper sa va para la fel si voua. Bucatile de rosie pot fi inlocuite cu rosii cherry, perfecte pentru frigarui! Enjoy!

6 Comments

  1. Oana Jurca

    Arata fantastic frigaruiul asta de pui
    felicitari…Blogul e susperb

  2. Super, ca toate retetele tale de altfel! Te rog da-ne cateva detalii despre gratarul cu apa de care esti atat de incantata. Si, bineinteles, de unde poate fi cumparat. (Google nu mi-a fost de ajutor, sau n-am stiut eu ce sa caut.) Multu!

  3. Dia, in principiu cred ca il gasesti in orice supermarket. Nu e foarte scump, dar dupa parerea mea e o investitie foarte buna la casa omului.

    Am cautat eu pe google si uite, am gasit un site in care e facut un fel de review, apar si cateva poze… asta asa ca sa-ti faci idee ce ar trebui sa cauti.

    Link: http://www.e-retete.ro/ustensile/oala-grill-cu-abur

    Gratarul este de fapt un grill cu aburi.

  4. gabi821108

    offfffff,chiar mi-ai facut pofta,de porumb in special.arata grozav.stiu ca e prima data cand iti scriu ,dar trebuie sa te felicit din inima pentru retete.luca ce face?:)

  5. Anonymous

    Buna, Teo! Iti consult blog-ul foarte des deja de mult timp. In urma cu cateva zile aveam piept de pui si nu stiam ce sa mai gatesc cu el. Mi-am cumparat grill-ul cu aburi din vara si nu l-am prea folosit (in general folosesc foarte mult cuptorul), asa ca m-am gandit sa incerc frigaruile (fara porumb insa) cu niste cartofi aurii si tzatziki. Au iesit extraordinar de bune!!!!! Am mai incercat eu multe retete de-ale tale si sunt convinsa ca o sa mai incerc 🙂

  6. Anonymous

    acum o sa ma apuc de laptele de pasare sunt sigura ca o sa iasa bun ,te tin la curent , esti tanara nu-i asa ? nu poti sa ai mai mult de 30 ani ,ma insel? nu te cunosc. Multumesc pt retete toate arata si suna perfect.Good job!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.