Clatite americane cu iaurt grecesc, pentru ca sarbatorim #SaptamanaAmericana in magazinele LIDL. Clatite americane cu iaurt grecesc pentru ca mi-e dor de America. Tare dor. Azi s-au implinit 11 ani de cand m-am intors din marea aventura Americana sau cele mai faine 4 luni din viata mea. Imi aduc aminte si acum momentul magic in care am fost sa iau viza.
Toti colegii mei se temeau ingrozitor, eu nu. Sau asa credeam, ca nu. Doar ca de emotii am uitat sa lipesc poze pe formularul de aplicare pentru viza. Sau sa imi fac poze in principiu. Eram programata la viza dimineata la 8 jumate si am petrecut noaptea dinainte umbland de nebuna prin Bucuresti sa caut o cabina foto unde sa imi fac poze stil pasaport. N-am gasit. Dar am gasit o rulota dis-de-dimineata, exact in fata ambasadei. Si, cu pozele in mana, am intrat sa aplic pentru Clatite americane cu iaurt! 🙂
Glumesc, desigur. Nu imi amintesc mare lucru de la interviu, doar intrebarea “Why do you want to go to California?” si raspunsul meu “Coz California IS America”. Am luat viza si am zburat peste mari, tari si oceane. 3 zile, 3 escale, 2 zboruri ratate si un bagaj pierdut mai tarziu, am aterizat pe LAX. Si pana mama mi-a completat formularele pentru bagajul pierdut, eu am mancat primele pancakes sau clatite americane din viata mea. Da, au fost minunate si de atunci si pasiunea mea pentru ele!
Tips and tricks pentru reusita retetei de Clatite americane cu iaurt grecesc
- Prajiti pancakes in tigaia unsa cu foarte putin ulei, exact ca la clatite. Trebuie sa le prajiti la foc mic si sa le intoarceti numai cand fac bule pe partea superioara si marginea este usor rumenita.
- Eu am adaugat fulgi de ciocolata, dar puteti adauga si bucatele de fructe proaspete sau uscate. Puteti, la fel de bine, sa adaugati coaja de lamaie, scortisoara sau alte arome.
- In Saptamana Americana la Lidl gasiti sirop de artar, care e perfect alaturi de pancakes
- In loc de iaurtul grecesc natur, puteti foosi iaurt grecesc cu fructe, pentru un plus de aroma.
Ingrediente pentru 8 portii de Clatite americane cu iaurt grecesc
- 250g faina Castello
- 2 lingurite praf de copt Castello (un pliculet)
- ½ lingurita bicarbonat Castello
- ½ lingurita sare Castello
- 200g iaurt grecesc Pilos
- 250ml lapte Pilos
- 2 oua mari
- 2 linguri ulei Vita D’Or
- miezul de la o pastaie de vanilie Belbake
- 3 linguri miere
- 100g fulgi de ciocolata Belbake (optional)
Modul de preparare pentru Clatite americane cu iaurt greces este foarte simplu. Aveti nevoie doar de un tel si 2 boluri. Nu e nevoie de mixer sau alte ustensile. Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, sare. In alt bol amestecam ingredientele lichide: oua, lapte, iaurt grecesc, vanilie, miere, ulei. Turnam ingredientele lichide peste cele uscate. Omogenizam cu telul sau spatula, avand grija sa nu amestecam prea mult. Cu cat amestecam mai mult, se activeaza glutenul din faina. Aluatul va iesi mai tare si clatitele nu vor mai fi la fel de pufoase.
Incingem o tigaie antiaderenta. O ungem cu ulei folosind o pensula de patisserie. Punem cca ½ cana de aluat in tigaie si il intindem usor. Cand clatita face bule pe partea superioara, o intoarcem. Clatitele sunt gata cand sunt frumos rumenite pe ambele parti. Nu uitati sa le coaceti la foc mic, altfel vor fi rumenite dar nu vor fi coapte la interior.
Reteta de Clatite americane cu iaurt grecesc se pregatesc foarte rapid si sunt perfecte pentru mic dejun sau brunch. Adica un mic dejun tarziu (breakfast), atat de tarziu incat pare a fi un pranz (lunch). Sunt bune si fierbinti dar si reci, deci le puteti pune si in pachetelul de la scoala sau caserola de la munca. Sa va fie de cel mai bine! 🙂
As fi capabil sa mananc clatite americane de 3ori pe zi si inca o data seara
He he, cui nu ii plac clatitele americane/ Sper sa incerci si reteta asta cu iaurt grecesc, se face super usor!
…din nou Buna! Hai ca mi “s-a pus pata pe tine”…azi fac aste clatite, sper ca nu va niciun bai ca folosesc iaurt normal :)…si cred , cat de curand…va urma “musuroi de cartita”..ca tare imi sta ochii l el…multumesc pt retete..poze ..si sfaturi ..si tu esti una din muzele mele in bucatarie, mai am cateva “muze”….sva multumesc ca-mi faceti viata mai usoara in bucataria mea :)..primavara frumoasa, Teo!
Iulia, ce harnica esti! Mult spor si multumesc pentru aprecieri :*
A ieșit f groasa compoziția, ca aluatul pt pâine. A tb sa adaug lapte ca sa o subțieze.
Aluatul trebuie sa iasa mai consistent, dupa cum se vede si in poze, insa nu este ca cel de paine. Probabil ati folosit mai multa faina sau undeva la un ingredient umed nu ati pus suficient.