Salut, sunt Teodora si am o mare pasiune (care merge spre obsesie) pentru hummus. Nici nu stiu exact cand a inceput pasiunea mea pentru hummus, dar stiu ca il caut in meniurile oricarui restaurant/bistro in care mananc, il gatesc acasa cel putin o data pe saptamana. Il prefer chiar inaintea salatei de vinete, ceea ce este mare lucru! Azi va aduc, wow ce surpriza, o noua reteta de hummus – HUMMUS CU MASLINE – care combina intr-un mod spectaculos pasiunile mele pentru naut si pentru masline 🙂
De ce am ales reteta de HUMMUS CU MASLINE?
Cum de ce? Nu ati auzit ca e marea mai pasiune? 🙂 Lasand gluma la o parte (ceea ce e foarte greu pentru mine, de altfel) va spun avantajele acestei minunate retete de hummus cu masline:
- se pregateste foarte rapid, cu orice robotel de bucatarie
- toate ingredientele sunt la indemna oricui, in oricare din magazinele LIDL, chiar si tahini (pasta de susan) pe care o gasim acum in sortimentul de baza. Daca v-a scapat pana acum, sa stiti ca borcanul de tahini Mikado este la raionul de conserve, langa mustar si ketchup 🙂
- maslinele verzi sunt perfecte pentru reteta aceasta. Aroma lor este perfecta, mai ales pentru cele umplute cu ansoa sau ardei. Puteti sa folositi insa si masline negre, care vor schimba putin aroma si cu siguranta culoarea.
- este usor de transportat in caserola pentru picnic, pentru pranzul de la birou, in excursie, la o cina romantica de vara, in lumina lunii 🙂
- poate fi mancat alaturi de tortilla, nachos, bastonase de legume, felii de bagheta, crackers sau biscuiti sarati…posibilitatile sunt nenumarate!
Ingrediente pentru Hummus cu masline (4 portii)
- 400g naut din conserva Freshona
- 200g masline verzi Baresa
- 1-2 linguri zeama de lamaie (dupa gust)
- 50ml ulei de masline extra virgin Primadonna
- 1-2 linguri pasta de susan Mikado (dupa gust)
- sare Castello
- 1-2 catei de usturoi
Scurgem nautul din conserva, fara a arunca apa din conserva (o putem folosi pentru a ajusta consistenta hummusului). Scurgem si maslinele.
Punem toate ingredientele in robotul de bucatarie si mixam pe functia pulse pentru un hummus cu o textura mai mare si pe functia de amestecare continua, pentru un hummus foarte fin.
Tips and tricks pentru reteta de HUMMUS CU MASLINE:
- puteti folosi si naut uscat, pe care il fierbeti voi. Inainte de a-l fierbe, va sugerez sa il tineti in apa peste noapte, apoi il fierbeti in apa cu o lingura de bicarbonat.
- consistenta hummusului se ajusteaza folosind apa de pe naut (din conserva sau apa in care a fiert nautul) sau ulei de masline. Pentru un hummus extra cremos si fin, puteti adauga si 1-2 linguri de iaurt grecesc
- mai multe retete de hummus, in diverse combinatii, gasesti aici: http://bit.ly/2w2ujup
Sper din suflet ca va inspira reteta de azi sa incercati si voi hummus-ul, daca nu l-ati incercat pana acum 🙂 Este un aperitiv, un fel principal de post, o reteta foarte versatila si…o explozie de aroma la fiecare imbucatura! Sa va fie de cel mai bine!
Buna ziua, imi puteti spune daca sunt potrivite aceste masline negre pentru reteta?
https://www.catalomat.ro/kaufland/catalog-nou-bucureti-de-miercuri-07-03-2018/
Sunt potivite si cele negre, da, daca nu avem verzi la indemana.
Buna, te rog sa nu razi de mine. Sunt la mai mult decat incepatoare in ale gatitului. Imi poti spune ce sunt chestiile rosii si praful cu care ai ornat?
Salut, Viviana, piper si boia am folosit.