Tarta cu ciocolata este un adevarat rasfat pentru simturi, pentru papilele gustative si pentru…suflet J Da, chiar nu e nevoie de o introducere mai spectaculoasa de atat, pentru ca Tarta cu ciocolata spune totul doar uitandu-te la ea. Cu toate astea, se pregateste foarte usor: un blat pufos cu ciocolata, pentru care nu aveti nevoie de ustensile speciale, doar de un bol si un mixer, un strat generos de dulceata de zmeura si un ganache de ciocolata absolut delicios. In plus, gasiti toate ingredientele d ecare aveti nevoie pentru reteta de Tarta cu ciocolata in orice magazine LIDL, in orice moment, pentru ca fac parte din sortimentul de baza 🙂 Da, cu un drum rapid la Lidl puteti face asemenea deserturi delicioase!
[box type=”info”]Secrete pentru o Tarta cu ciocolata reusita:[/box]
- puteti folosi ciocolta amaruie sau ciocolata cu lapte, in functie de gusturile voastre. Eu va recomand ciocolata Belbake Cooking & Baking, care are un pret foarte bun, o aroma fina si o table de ciocolata are 400g, exact cat avem nevoie pentru reteta de azi
- puteti topi ciocolata pe baie de abur sau la cuptorul cu microunde. Daca topiti ciocolata la cuptorul cu microunde, puneti cuptorul la viteza maxima, asezati ciocolata taiata grosier intr-un bol incapator si nu depasiti intervale de 10 secunde, apoi scoateti ciocolata, amestecati si o introduceti din nou in cuptorul cu microunde. Astfel va sigurati ca nu se arde!
- ingredientele sunt suficente pentru o forma de tarta cu diametrul de 25-30 cm
- ganache-ul de ciocolata trebuie sa fie complet rece, apoi il dam si la frigider cel putin o jumatate de ora inainte de a-l bate cu mixerul pentru a obtine crema de ciocolata
- puteti inlocui dulceata de zmeura cu orice dulceata preferati, dar eu as alege o dulceata sau un gem dulce mai degraba decat unul amarui, cum este dulceata de portocale, de exemplu, mai ales daca folositi ciocolata amarui pentru blat si crema
Ingrediente pentru o Tarta cu ciocolata
- 100g faina Castello
- 75g zahar tos
- 50g unt Pilos
- 50g iaurt grecesc Pilos
- 3 oua mari
- 100g ciocolata Belbake
- o lingurita rasa praf de copt Castello
Ingrediente pentru crema Tarta cu ciocolata:
- 300g ciocolata Belbake
- 200ml frisca lichida Pilos
- 150g dulceata de zmeura Maribel
- optional: 2 linguri sirop de agave ElTequito sau miere
Incingem cuptorul la 180°C si ungem cu unt o forma pentru tarta. Pentru blat, batem spuma ouale si zaharul, pana isi dubleaza volumul si avem o spuma in care granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam untul topit, amestecam. Adaugam iaurtul, amestecam. Cernem deasupra faina si praful de copt, amestecam pana avem o compozitie omogena. Topim 100g ciocolata si adaugam si ciocolata topita in compozitie. Omogenizam si turnam compozitia in tava pentru tarta. Nivelam bine cu spatula si batem de cateva ori tava de masa pentru a scoate excesul de aer, astfel stim ca vom avea un blat de tarta crescut si copt uniform. Coacem blatul 20-25min sau pana trece testul scobitorii. Lasam blatul sa se racoreasca putin, apoi il rasturnam pe platoul pe care vom orna tarta si il lasam sa se raceasca foarte bine.
Pentru crema, punem intr-o craticioara smantana dulce, 300g ciocolata taiara grosier si mierea sau siropul de agave. Le topim impreuna la foc mic, amestecand in continuu pana avem o crema lucioasa. Lasam sa se raceasca la temperatira camerei, apoi la firgider cel putin o jumatate de ora. Batem ganache-ul de ciocolata cu mixerul la viteza mare pana avem o crema pufoasa. Ungem tarta cu un strat generos de dulceata de zmeura, apoi punem crema intr-un pos cu dui rotund si decoram tarta cu ciocolata.
V-am spus ca e simplu? O data ce stapaniti tehnica topirii ciocolatei, nu veti avea nicio problema cu tarta aceasta si, in general, o buna gospo-diva trebuie sa stie sa topeasca o ciocolata cinstita 🙂 Sper ca v-a placut reteta de Tarta cu ciocolata si, chiar daca nu iubiti ciocolata, trebuie macar sa recunoasteti ca este frumusica foc!
Am testat-o!! Este delicioasa!!!
ma bucur mult ca v-a placut! 🙂
Buna, Teo! Am testat reteta, a iesit delicioasă. O singură întrebare am insa: ganajul de ciocolată s-a întărit destul de tare după ce l-am mixat. Care sa fie cauza, l-am jucat prea mult? In orice caz, l-am pus putin pe baie de aburi si l-am adus la consistența dorită, dar eram curioasă. Multumesc mult!