Prajitura 7 pahare

prajitura 7 pahare

Prajitura 7 pahare este ideala pentru gospodinele grabite, care nu au timp de petrecut in bucatarie, dar totusi isi doresc sa le puna pe masa celor dragi un dulce delicios, facut in casa. Prajitura 7 pahare este ideala pentru momentele cand vrem sa facem o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, ci cu ingrediente pe care orice gospodina le are la indemana in camara, in orice moment: lapte, ulei, faina, zahar. La capitolul arome, puteti folosi ce va place voua cel mai mult: coaja de lamaie sau portocala, esenta de vanilie, de rom sau migdale. Puteti pune si fulgi de ciocolata, stafide, merisoare sau alte fructe confiate, puteti inlocui 1/2 pahar faina cu 1/2 pahar cacao pentru un tort cu aroma de ciocolata. Posibilitatile sunt nenumarate, trebuie doar sa aveti putin curaj in bucatarie!

prajitura 7 pahare

Aaaaaa, acum imi dau seama ca va povestesc despre ingrediente si arome, dar nu v-am spus de ce se numeste “Prajitura 7 pahare”! Pai, e foarte simplu: folosim 2 pahare de zahar, 1 pahar de lapte, 1 pahar de ulei, 3 pahare de faina. Adica…7 pahare 🙂 si pe langa aceste 7 pahare, mai avem nevoie de un strop de praf de copt, arome dupa preferinta si 3 oua. Tot ce avem nevoie pentru Prajitura 7 pahare, gasim la cel mai apropiat magazin Lidl, magazinul meu de suflet.

De ce TREBUIE sa incercati reteta de azi?

  • pentru ca iese o prajitura foarte pufoasa si umeda, care nu are nevoie de niciun fel de insiropare
  • prajitura se pastreaza la fel de umeda cateva zile, daca o tineti invelita in folie sau intr-o caserola inchisa. Este ideala pentru pachetelul de la scoala a celor mici
  • daca folosim un pahar de 180-200ml pentru masurarea ingredientelor, asa cum am folosit eu, ne iese o prajitura foarte mare, suficienta pentru 16 felii generoase. Am copt prajitura 7 pahare in tava rotunda pentru tort, de 32cm diametru
  • puteti coace prajitura intr-o tava de 22-25cm diametru si va iesi foarte inalta si va creste uniform, asa ca o puteti folosi pe post de blat de tort
  • nu aveti nevoie de nicio ustensila speciala  in afara de un bol incapator si un tel. Desigur, toata treaba merge mult mai repede cu mixerul, dar, ca idee, puteti pregati prajitura 7 pahare oricand, fara pregatiri speciale. Da da, chiar si in vacanta de iarna la cabana daca aveti un cuptor
  • va recomand cu drag ingredientele de la Lidl, foarte accesibile ca si pret, dar de o calitate foarte buna. Astfel, Prajitura 7 pahare este si spornica si economica
  • puteti coace prajitura in forma rotunda pentru tort, asa cum am facut eu, dar la fel de bine o puteti coace in tava pentru prajituri si o taiati cubulete sau in tava pentru chec

prajitura 7 pahare

<strong>Ingrediente pentru 14-16 portii:</strong><br /> <strong>(folosim un pahar de 180-200ml pentru masurarea ingredientelor)</strong>

  • 3 oua mari
  • 2 pahare zahar Castello
  • esenta de vanilie Castello dupa gust
  • 1 pahar lapte Pilos
  • 1 pahar ulei Promienna
  • 3 pahare faina Castello
  • un pliculet praf de copt Castello
  • un praf sare Castello

prajitura 7 pahare

Pentru reteta VIDEO de PRAJITURA 7 PAHARE, apasati PLAY in fereastra de mai jos! ♥ Nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kicthen (click AICI)♥

Mai intai ungem cu unt si tapetam cu faina forma pentru copt, o forma rotunda cu diametrul de 32 cm sau o tava pentru prajitura de 30x40cm. Incingem cuptorul la 160°.       Intr-un bol mare, amestecam ouale, esenta de vanilie si cele 2 pahare de zahar, pana avem o spuma, 4-5 minute cu mixerul la viteza mare. Adaugam uleiul si laptele, amestecam din nou. Cernem faina cu praful de copt si sarea si le adaugam peste amestecul de oua si lapte. Amestecam cu mixerul pana la omogenizare. Trebuie sa avem un aluat cremos si lucios. Turnam aluatul in tava, nivelam cu spatula si coacem 45-50 min sau pana prajitura este foarte frumos rumenita si trece testul scobitorii.

prajitura 7 pahare

 

prajitura 7 pahare

prajitura 7 pahare

8 Comments

  1. DORA COSTE

    Eu am aceasta reteta dar in loc de lapte folosesc iaurt simplu si cantaresc totul cu paharul de iaurt (mic).Pot sa ma joc pun visine fara samburi ,gem de caise, nuci. E versatila buna pentru studenti nu e pretentiosa la transport,depozitare.

  2. Ligia

    Perfecta! Am făcut-o azi si a ieșit super.

  3. Persida

    E minunata reteta È™i foarte uÈ™oară. Am făcut-o de 4 ori deja în interval de o luna….brioÈ™e cu stafide sau fructe de pădure, chec, blat tort….super super delicioasa. MulÈ›umesc mult de o reteta rapida, delicioasa È™i È™i ieftina. Promit sa încerc È™i varianta sarata ☺

    • Ma bucur mult ca va place! Va pup tare tare pe toti!

    • Buna, in loc de lapte, pit folosi si apa?

      • Salutare. Pentru un rezultat cat mai bun iti recomand sa folosesti ingredientele recomandate. Nu iti garantez ca prajitura va fi la fel daca faci inlocuiri.

        • Foarte bună È™i reuÈ™ită reÈ›eta. Am făcut-o de foarte multe ori până acum, chiar È™i sub forma de brioÈ™e sau chiar chec in diferite forme.
          Mulțumesc frumos pentru minunata rețetă!

          • Eu iti multumesc mult ca ai incercat reteta. Cred ca sub forma de briose iese super fain!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.