Ce poate fi mai bun in lumea asta decat o reteta simpla dar gustoasa, numai cu ingrediente proaspete? Bine, poate ciocolata e mai buna dar puiul cu rozmarin, cu cartofi noi si ciuperci a fost o delicatesa pentru care as renunta oricand la dulciuri.
Am folosit:
– 800g de cartofi, alesi dintre cei mai mici, pentru ca i-am taiat rondele
– o jumatate de kg de ciuperci proaspete
– rozmarin proaspat
– o canita si jumatate de ulei de masline
– 8 ciocanele de pui
– condimente: sare, piper, condimente pentru pui, ierburi de Provance
Am amestecat intr-un mojar o jumatate de canita de ulei de masline, 2 fire de rozmarin proaspat, 2 linguri de condimente pentru pui, o lingurita de sare, o lingurita de piper, 2 linguri de ierburi de Provance.
Cu pensula, am uns ciocanelele de pui cu amestecul de ulei aromat si mi-a ajuns la fix pt cele 8 bucati.
Separat, am taiat cartofii rondele, peste ei am tocat 2 fire de rozmarin, apoi am pus ciupercutele taiate felii si am turnat peste cealalta canita de ulei de masline.
Am pus pulpele in tava peste cartofi si ciuperci si am dat la cuptor cca 45 de minute.
Cam asta este, pe cat de simplu pe atat de bun si daca cineva face reteta si nu-i place, sa nici nu mai intre pe blogul meu never again 😀
Buna Teo,de unde ai rozmarin proaspat? Eu am cumparat 1 pliculet de seminte si acum am 2 fire intr-un ghiveci, sa vedem ce iese….poate o sa-l pozez si il pun pe blog, dar sa mai creasca putin. Ce faci, cum te mai simti? Ce face bebe mic?
Am si eu o intrebare: Nu se pune decloc apa in tava? Nu se ard cartofii si carnea?
Ginuca, de la kaufland am luat rozmarin proaspat, sunt de toate: rozmarin, oregano, busuioc etc la lei punguta 🙂
suntem asa si asa, ne omoara caldura si serviciul:(
Ciupercile lasa foarte multa apa, indiferent cum sunt gatite. Deci nu se arde nimic in tava. Dar daca vrei tu musai sa musteasca tot acolo, poti sa pui si o cana de apa, dar se va face foarte greu mancarea, si nu va avea aspectul asta rumen, ci de fiertura. Fiecare cum prefera. Poti pune o canita de apa, daca consideri necesar.
Merci Teo, Kaufland imi este peste mana, dar o sa incerc sa dau o fuga. Va pup si aveti grija de voi !
teo uita-te pe gustos.ro tipa de pe locul 2 are poze de la rasturnata ta sau esti tu acolo?
teo pe gustos.ro tipa de pe locul 2 are poza ta de la rasturnata,cristina daniela dunca
teo uita-te pe gustos.ro
si mai e si checul de carne
Cred ca gustul e nemaipomenit !
teo draga, le-am scris celor de la gustos.ro sa verifice cu manuta lor reteta de chec cu carne si pozele date de concurenta respectiva… e FURT la drumul mare!
Poate ar fi util sa pui un watermark mare pe toata poza pe viitor sa eviti furtul asta meschin de retete si poze 🙁
Imi ploua in gura… 😀
Oana, iti multumesc din tot sufletul ca mi-ai atras atentia…din pacate nu enumai poza de rasturnata, micuta impostoare mi-e furat cam toate retetele de pe site care nu aveam watermark pe poza.
Vai, ca nu ma pune o data Doamne DOamne fata in fata cu una din asta…ca i-ar pieri cheful de furat pentru totdeuna.
Inca o data multumesc :*
Corina, asa de tare m-am impresionat cand mi-ai zis ca le-ai scris celor de la gusotos!! Multumesc mult :*
Si eu le-am scris, problema este ca nu au sters retetele, nici n au descalificat-o pe aia, ca doar e in intereseul lor sa aiba atatea retete noi pe site.
Oricum, de data asta nu mai las lucrurile asa, am sa ii dau in judecata daca nu le sterg. Si pe nemernica aia la fel. M-am saturat sa fiu tinta nemernicilor, asa ca daca tot am posibilitatea…sa ne vedem pe scarile tribunalului, vba aia!
Teo, am facut sambata retata ta si a iesit tare buna! Am modificat-o putin ca altfel nu eram eu… adica am pus pe cartofi doar jumatate de cana de ulei si restul jumatate cana de apa (nu vroiam sa inoate prea tare cartofii in ulei… incercam sa gatim sanatos 🙂 ), si in plus pe langa rozmarin am mai pus si busuioc si cimbru proaspete… un deliciu! Multumesc pentru reteta!
am incercat duminica reteta si a iesit super buna, soacra mea a fost foarte incantata fiind si o mancare dietetica si usor de facut (am pus doar putin ulei si nu am pus rozmarin ca nu aveam in casa). Promit ca data viitoare o fac ca la carte.pupici
Corina, sunt mandra de tine!!! Orice bucatar adevarat isi aduce propriul aport la o reteta, pentru ca asta ii da farmec! Si eu modific toate retetele, chiar daca e sa pun doar un plic de zahar vanilat in plus :))
Oricum, cu cat mai multe plante aromatice, cu atat mancarea e mai buna!
Ma bucur ca ti-a placut :*
Daca mama socra apreciaza, inseamna ca a fost o mancare buna cu adevarat 🙂
Mama mea soacra sta destul de departe de noi, dar citeste zilnic pe blog sa vada ce am mai gatit. Nu am bucurie mai mare decat sa imi spuna ca face nush ce mancare dupa reteta mea.
Asa se castiga soacrele 😀
Buna Teo, as vrea si eu niste retete de muraturi.Tot timpul a pus ea iar acum trebuie sa le pun eu pentru ca ea este plecata si as vrea sa-i fac totodata si o surpriza placuta zic eu.PA VA PUP PE TINE SI PE BEBE
In curand revin cu cateva retete pt muraturi, desi anul asta nu prea am vreme sa ma ocup de ele. O sa pun totusi minimum, ardei iuti in otet, castraveti murati, zacusca.
buna teo! de mult timp imi face cu ochiul reteta asta.pare simpla si eu mor dupa combianata asta de ingrediente.am incercat crispy strips si au fost mai bune ca la kfc unde sunt atat de picante.oricum poimaine e ziua mea si cred ca o sa delectez familia cu reteta asta:) parca il si aud pe ubitul meu ” ce-ai mai gasit pe net ia sa vedem” anca
Servus!De ce nu pot copia reteta in calculatorul meu?Imi e asa o lene sa stau sa o scriu si de altfel ai multe retete care ma imbie si n-as vrea sa stau mereu sa le scriu.Merci.Anculia
teo , felicitari .
nota 10
Rozmarin proaspat.. e foarte simplu 🙂 em am pus la prins cateva fire de rozmarin cumparate. Le-am tinut in apa si au facut radacini destul de repede. Tai varfurile in permanenta, am deja 2 copacei
Am incercat si eu reteta, cu mentiunea ca am pus in ulei: rozmarin uscat in amestec cu cury si scortisoara si a iesit bestiala. Am uitat, am adaugat si smantana peste cartofi, si un strop de vin alb demidulce la final…
geniala ideia Ginettei…am sa plantez si eu rozmarin si tarhon…sa vedem ce iese
Te-am descoperit de curand si imi place foarte mult blogul tau!Vreau sa te intreb ce sunt ierburile provence??Le-am intalnit in multe retete si sincera sa fiu in micutul nostru orasel nu sunt hypermarket-uri unde sa gasim tot ce misca in materie de legume…fructe exotice…ierburi…tare mi-a dori si eu ce vad pe la tv in Carefoure sau Metro…Te pup si succes ! Maria din Tulcea
Chiar acu am la cuptor o tava cu acest deliciu 🙂 am descoperit blogul acu 1 an si de atunci am facut o gramada de retete si toate au iesit delicioase. mersi teo pt blog, esti "cartea mea de bucate" cu succes garantat.te pup si spor la gatit.
Buna,
Am si eu aceeasi intrebare legata de rozmarin: de unde se ia proaspat:) am avut impresia ca esti din Cluj, dupa reclamele de pe blog, daca e asa, la care Kaufland ai gasit? In Marasti? La cel din Manastur nici pomeneala, sunt numai uscaciuni, nu mai stiu unde sa caut… multumesc anticipat!
probabil ai cautat rozmarin proaspat la condimente 🙂 este la legume proaspete, il gaseste atat in ghiveci cat si la punga, la Kaufland, Auchan, Billa…cam oriunde 🙂