Reteta de chocolate chip muffins am invatat-o de la Nigella, care are un site si o emisiune TV, absolut extraordinare. Bine acuma, nu ca Jamie Oliver, dar no…
Ingrediente:
– 250g de faina
– un praf de copt
– 3 linguri cu varf de cacao
– 150g de zahar tos
– 200g de fulgi de ciocolata
– 250ml lapte
– 90ml ulei vegetal
– 2 oua mici
– o esenta de vanilie
– o esenta de rom
Se incalzeste cuptorul pana la 200 de grade. Intr-un bol se amesteca toate ingredientele lichide, in alt bol se amesteca cele solide si apoi se mixeaza impreuna, pana la omogenizarea completa. Le turnam in forme (daca nu sunt de silicon si aveti din cele teflonate se ung cu putin unt si se tapeteaza cu hartie pentru muffins). Formele se umplu 3/4. Le dam la cuptor cca 15-20 de minute, apoi presaram cativa fulgi de ciocolata pe care sa nu uitati sa-i opriti de la bun inceput pentru decor.
A fost o reteta atat de simpla, banala de-a dreptul, incat ma indoiam ca o sa fie ceva de capul ei, dar Nigella nu da gres niciodata.
Unde gasiti hartiute si forme pentru muffins? Click aici pentru detalii.
Fulgii de ciocolata … sub aceasta denumire se gasesc in comert? Ai cumva vre-un nume de producator ?
Mersi
Bianca
Bianca, eu nu cumpar fulgi de cioco din comert, ci cumpar 2 table de cioco cu lapte si le dau pe razatoarea mare 🙂
Oh … excelent.
Mersic pentru lamurire 🙂
Bianca
Am facut si eu azi si au iesit delicioase 🙂
M-am chinuit ceva la datul ciocolatei pe razatoare, cateva unghii pe acolo, dar merge 😀
Eu le-am ornat cu sos de ciocolata si pe deasupra nuca de cocos !
Super blogul tau! Te urmaresc mereu si fur retete :D:D
Alexia, sa iti fie de bine! SUnt sigura ca ti-au iesit f bine si aspectuoase!
de unde pot sa cumpar forme pt briose si hartie ???
am mai scris si pe la alte retete de muffins unde sa gasesc.. dar mai repet:
formele se gasesc la orice hypermarket, la fel si hartia.. doar ca pt hartie trebuie sa cauti la raionul de tavi si ustensile pt bucatarie.
🙂
mie mi-ai raspuns 🙂
si apoi am vazut ca a mai intrebat cineva in alta parte. deci de 3 ai raspuns 🙂 sa se mai planga nemultumitii…
multumim, teo, pt rabdare.
am facut nu stiu cate serii de muffins deja. maine incerc cu cioco si cirese:) merci inca o data pt tot.
Jo scumpa, sa va fie de bine!! Se pare ca ai luat si tu muffin mania!! Am avut-o si eu cateva saptamani bune dupa ce mi-am luat formele de briose 🙂
Hey 😀 In 5 minute tre sa le scot de la cuptor..abea astept sa vad ce o sa iasa.. mi-a recomandat cineva blog-ul tau si e fffffff interesant imi plac retetele si modul in care le prezinti. F frumos. Sper sa ne pui si o poza cu cel mic ;;) cand o sa apara si el :* Mersi mult. te pup
Am folosit reteta de la briosele cu portocale si am ‘adaptat-o’ si a iseit foarte bine.
In loc de ras ciocolata, eu am luat o table de ciocolata de menaj si am taiat foarte aproape de margine, si au iesit fasiute foarte subtiri, care au aratat foarte bine la decorat 🙂
cum ii uleiul vegetal?:D
gandind logic, vegetal inseamna ca nu e de origine animala, nu?
Urmaresc de ceva vreme blogul tau si sunt foarte incantata de el, ma ajuta si pe mine…o incepatoare sa fac ceva bun de papa. Aseara am facut si eu aceste briose, care sunt mult peste asteptari, delicioase de-a dreptul si simplu de facut. Multumesc
Dana
cam cate muffins ies dintr-o compozitie?
n-as sti sa-ti spun cu exactitate, banuiesc ca difera in functie de marimea formelor pe care le folosesti…
oricum, undeva in jur de 12 bucatie 😉
am facut si eu aseara muffins insa doar cu 100g de fulgi de cioco…de teama sa nu se duca la fund si sa se arda. au iesit ff bune.reteta asta e pe cat de simplape atat de gustoasa.
Foarte bune..si simplu de facut si repede..mijto reteta
arata extraordinar!!!abia astept sa le fac maine:D:D
multam fain tuturor!
cacaoa e amaruie nu?adica dinaia pt prajituri,sau e in genul nesquick?:)
ms muult.
Sunt cele mai bune briose de pe planeta!!! Chiar din univers, nici omuletii aia verzi nu au cum aiba retete mai bune :))
Am facut 3 portii intr-o singura zi, asa succes au avut…
Eli
fulgi de ciocolata am gasit la real .
de unde pot lua forme?(de la magazin )=))asta stiu! Dar de la ce magazin
Buna Teo!
Briosele se coc la 200 grade?
Briosele mi-au iesit foarte faine si foarte bune! Mersi de reteta!
cam de la orice magazin…Auchan, Carrefour etc
Se coc la 180 de grade
Mie mi-au iesit cam seci.Sa fi gresit eu cu ceva?Am pus toate ingredientele, dozajul bun, nu stiu ce sa zic.Ai vreo idee?
muffins de obicei ies mai seci, pt ca ideea e sa le asociezi cu lapte, cafea etc. nu sunt ca si cupcakes care au o portie generoasa de crema.
super reteta! au iesit extraordinar de bune.eu le-am copt 22 min la 175 grade,in cuptorul electric.apoi am presarat fulgii de cioco.eu am avut dropsuri de ciocolata pentru fondue pe care le-am pus in robotul de bucatarie. le-a maruntit f bine dar a si lasat cateva bucatele mai mari.perfect!felicitari pentru site ,teo,te iubim!
este o reteta extraordinara!!!:-*
Am facut reteta asta deja de nenumarate ori. Bineinteles ca am “adaptat-o”. Eu prefer sa nu pun cacao, sau sa pun foarte putina, doar cat sa dea aroma si culoare (1 lingurita). Cu cat mai putina pui, cu atat vor creste mai mult si ies mai pufoase. Pe langa chocolate chips ma mai joc si adaug fulgi de migdale, fructe uscate sau confiate, nuci, bucatele de rahat, in diverse combinatii. Ies de fiecare data delicioase
ma bucur ca iti place reteta si mai ales ma bucur ca ai inovat 🙂
Au iesit bestiale!!!! Tocmai s-au racit putin si nu ne mai putem opri din mancat :))))
“un praf de copt” inseamna un pliculet intreg?
da, inseamna un pliculet de praf de copt
Buna , si eu am facut briosele cu ciocolata simpla taiata bucatele dar mie mi s-au topit bucatile . oare de ce? la alte persoane cand mananc briose bucatelele sunt intregi si tari ,se simt.
Multumescx pentru reteta, am si eu o intrebare insa: Daca nu am mixer si doar amestec manual foarte foarte bine e ok? O sa imi iese reteta>
Pingback: Comfort food recipes | ...
Pingback: Most tested muffin recipe | ...