Reteta scurta de vineri = reteta la indemana oricui, preparata rapid si cu un minim de efort. Reteta scurta de vineri = ideea mea rapida pentru o masa in familie, ca sa nu ne petrecem timpul liber din weekend-ul mult asteptat…gatind 🙂 Aveti aici COLECTIA DE RETETE SCURTE DE VINERI si sper sa va bucurati de ele cand timpul e scurt, musafirii va bat la usa sau familia vrea ceva bun de mancare ACUM!
Azi avem reteta de Orzo cu spanac si parmesan, o reteta foarte rapida dar foarte savuroasa, extrem de cremoasa si, daca Luca a cerut supliment, sunt sigura ca si piticii vostri o vor aprecia. Ce e orzo? Orzo sunt paste care au forma boabei de orez. Puteti inlocui orzo cu orice fel de paste, mai ales cu cele de mici dimensiuni (mie imi place foarte mult gama mini de la Panzani, sunt penne si fussili de dimensiuni mici, perfecte pentru mesele copiilor), cu cus-cus (pastele fainoase mai mari, cele “romanesti” si nu couscous-ul din faina de grau dur, cer foarte fin) si, bineinteles, puteti inlocui orzo din aceasta reteta cu…OREZ 🙂
Ingrediente pentru 4 portii:
– 300g paste (orzo sau de alt fel)
– 2 linguri ulei de masline
– o ceapa mare alba, tocata marunt
– 2-3 catei de usturoi
– 300ml smantana dulce pentru gatit
– 100g parmesan proaspat razuit
– 200g spanac proaspat
Mai intai fierbem pastele si, cand sunt fierte, le scurgem bine de apa. Intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul de masline, calim ceapa pana devine translucida, in ultimele secunde adaugam si usturoiul si amestecam. Adaugam si spanacul si amestecam. Lasam pe foc 1-2 minute, numai cat sa se inmoaie spanacul. Adaugam apoi pastele fierte si smantana dulce, amestecam. Adaugam parmesanul, amestecam, gustam, condimentam cu sare si piper. Amestecam pana parmesanul e topit si sosul da un clocot. GATA! LA MASAAAAA! 🙂
Doua vorbe sa va ma spun, vorba lui Pruteanu, inainte de a va dori un weekend fain:
- Fierbem pastele calculand 1 litru de apa pentru fiecare 100g paste. Adaugam pastele si putina sare doar cand apa da in clocot si le fierbem dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi le scurgem, fara a le trece pe sub jet de apa rece (vrem ca pastele sa ramana cu amidon de la apa in care au fiert, ajuta la ingrosarea sosului si acesta se lipeste mai bine de paste)
- Parmesanul este sarat, deci neaparat gustati sosul inainte de a mai adauga sare.
- Eu am folosit spanac tanar, dar puteti folosi si spanac cu Frunze mai mari, pe care le tocati marunt sau chiar spanac congelat, foarte bine scurs de apa)
Acum chiar va pup si va doresc un weekend frumos, asa ca voi! 🙂
Buna Teo. Ce este in borcanelul de langa farfurie? Multumesc
Buna Ramona! 🙂 Este polen 🙂 Imi place sa il presar peste mancare, ii da o textura crocanta si este super util pentru sistemul imunitar (pentru cei care nu au alergii, desigur).
Eram in trafic Acu o ora si butonam telefonul si am văzut postarea pe Facebook.
Când am citit Ingredientele m-am bucurat căci aveam de toate prin frigider.
Acu mănânc si îți scriu. E super bun! Mersi ca m-ai ajutat cu o rețeta când aveam cel mai mult nevoie căci ieri mi-am pus aparat si nu pot mesteca nici măcar pâine de durere.
Thank youuuuu!
Ma bucur tare tare si ca ti-am fost de folos cu reteta si ca ai gasit ceva de papa de la care sa nu doara nimic. Fii curajoasa, aparatul este intotdeauna pentru un scop nobil si finalul merita “chinul” 🙂
multumesc de reteta
am incercat-o si cei mici au mai cerut 🙂
Teo, am facut reteta de 2 ori. Prima data mi.a iesit fantastic, am impresionat si prietenii 😀
A doua oara am facut.o cu orez si a fost ”grea la stomac”. Asa ca, data viitoare voi reveni la ingredientele incercate de tine 🙂
Pupici multi! Gasesti orzo de la Barilla, nu ii zice asa dar e fix acelasi lucru 🙂
Buna. Se poate face aceasta reteta si cu smantana fermentata grasa? Multumesc!
Salut. Da, se poate folosi, dar rezultatul este posibil sa nu fie la fel.