Cuib de viespe crocant – #HaiSaMancamImpreuna

cuib de viespe

Pentru mine, cuibul de viespe inseamna gustul copilariei. Inseamna momentele cand eram toti impreuna si #HaiSaMancamImpreuna duminica insemna si o tava mare de cuib de viespe. Buni este foarte mare fan aluat dospit, ii face o placere deosebita sa framante aluat si sincer, uneori, uitandu-ma la mainile ei, ma gandesc ca au fost facute pentru a framanta cu atata dragoste aluatul. Buni nu ne-a spus niciodata NU, nu ne-a spus niciodata “mi-e groaza sa fac aluat dospit” sau “nu am chef”. Indiferent ca era vorba de gogosi, placinte de orice fel, cozonac, cuib de viespe, ajungea sa spunem o data “mi-e asa dor de…” sau “mi-e pofta de…” si in secunda doi scotea “vailnigul” cum ii spune ea, adica un vas foarte mare, in care framanta aluatul. De aceea, cand am vazut pe Facebook poza Cristinei cu 3 bucati apetisante de Cuib de Viespe facut in casa, automat m-am gandit sa o sun pe Buni si sa o rog sa ii facem impreuna. Apoi ne-am strans toti in jurul mesei si am simtit din tot sufletul tot ce inseamna #HaiSaMancamImpreuna 🙂

cuib de viespe

Eu nu am deprins de la ea aceasta pasiune pentru aluatul dospit. Trebuie sa recunosc, mi-e groaza de framantat, tocmai de aia ma bucur ca s-au inventat masinile de paine cu functie de framantare si dospire si robotul de bucatarie 🙂 Asa ca, la reteta de cuib de viespe, pentru ca peste Buni au trecut 79 de ani de viata si oricat ar dori sufletul ei sa framante, mainile nu o mai asculta la fel ca inainte, am facut aluatul in masina de paine. Dar la fel de bine si mai ales daca inca le aveti alaturi pe mamele si bunicile voastre, puteti sa faceti reteta impreuna cu ele, sa framantati aluatul de mana si sa va bucurati apoi de o masa frumoasa in familie. Eu v-am mai spus si o sa o mai spun de mii de ori: bucurati-va de familia vostra, incercati sa petreceti cat mai mult timp impreuna, sa creati nu doar mancaruri bune dar si amintiri care vor ramane pentru totdeauna in sufletele voastre. Stiu ca suntem toti obisiti si ocupati. Stiu. Avem copii si joburi, avem responsabilitati si stress, lucram pana seara tarziu. Dar timpul acesta nu se mai intoarce inapoi si va veni un moment cand ne-am dori sa ii avem alaturi pe toti cei dragi, mai ales parinti si bunici, dar sa nu mai fie posibil. Asa ca, bucurati-va de familia voastra, inspirati-va din retetele pe care vi le ofer aici si pregatiti o masa mare in familie, in care sa depanati amintiri si sa va bucurati unul de altul. Vreti sa incercam? 🙂

cuib de viespe

Ingrediente pentru aluat:
– 500g faina
– un pliculet (7g) drojdie uscata
– ½ lingurita sare
– 50g zahar
– miezul de la un baton de vanilie
– 2 oua + 2 galbenusuri
– 60g unt topit
– 150ml lapte caldut
– un galbenus pentru uns cuibul de viespe inainte de coacere

Invata sa faci cuib de viespe crocant a la Buni! Reteta o gasesti AICI 🙂

2 Comments

  1. intotdeauna mi-au placut produsele de patiserie dulci. si bineinteles si cuibul de viespi. stiu ca eram obisnuit sa citesc in patiserii “melc”, iar cand am fost in alte orase, eram contrariat: cum adica “cuib de viespi”?!

    • Buna 🙂 Eu asa le stiu, cuib de viespi si cred ca in Ardeal e mai raspandita denumirea asta 🙂 Sa ne fie de cel mai bine, oricum le-am spune, nu? 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.