Zilele trecute a sunat curierul. Nimic neobisnuit, pentru ca asa e cand esti blogger, toata ziua vine si pleaca un curier sau altul, primesti tot felul, trimiti tot felul. A anuntat ca vine, a venit si…pffffff, abia am reusit sa tin cutia in brate! 🙂 Am primit de la noii mei prieteni de la Home Garden – o cutie imensa, plina de bunatati! Unele produse le stiam deja, aveam cateva in camara, le stiam de la mama, care e indragostita de pasta lor de tomate. Dar unele erau complet noi pentru mine, cum e uleiul de palmier sau diversele conserve de peste. Va las sa le “dibuiti” pe toate in poze si o sa va spun azi despre borcanele de ciuperci, care mi-au sarit in ochi pentru ca imi sunt foarte familiare, nu lipsesc niciodata din camara.
De ce cumpar ciuperci la borcan? Pentru ca e bine sa le ai mereu la indemana, mai ales iarna, cand, cam singurele ciuperci proaspete pe care le gasim la noi sunt champignon si nici ele nu se gasesc mereu. Asa, am in camara alternativa 🙂 Cand e vorba de gustari rapide, o pizza, o omleta, sunt mereu prima optiune! Ce imi place la produsele Home Harden la borcan? Foarte simplu: vezi exact ce cumperi si e foarte simplu sa faci o comparatie cu restul borcanelor de la “concurenta”. Ciupercile sunt aduse din Polonia, ceea ce e o schimbare fata de vesnicul “made in China” de care suntem invadati acum.
Si, pentru ca aveam acum 2 borcane maaaaari de ciuperci si o mana de hribi uscati, am zis sa va arat cum puteti prezenta supa crema de ciuperci, astfel incat sa fie o schimbare si o supriza pentru musafiri. Ce sa fie oare? Cappuccino sau supa? O mancam cu lingura sau o bem din cana? 🙂
Ingrediente pentru 6 canite cappuccino de ciuperci:
– un borcan 800ml ciuperci intregi Home Garden – http://homegarden.ro/ro/
– 50g hribi uscati (pe care il alsam 30 min in apa calduta)
– 50g unt gras + 2 linguri ulei
– 250ml supa de pui sau de legume
– 3 catei de usturoi tocati marunt
– o ceapa rosie mica, tocata marunt
– 150ml smantana dulce pentru gatit
– sare si piper dupa gust
Mai intai punem uleiul si untul intr-o tigaie incapatoare si le topim impreuna. Uleiul ajuta ca untul sa nu se arda. Aici calim ceapa pana e translucida, apoi adaugam si ustuoiul.
Scurgem ciupercile din borcan dar si hribii din apa in care au stat si le adaugam peste ceapa calita. Amestecam bine si le calim toate impreuna 2-3 minute. Adaugam supa de pui/legume, punem sare si piper dupa gust. Grija mare cu sarea, mai ales daca supa e deja sarata. Mai bine mergem pe gustate, da? Lasam totul sa fiarba la foc mic, 10-15 minute sau pana lichidul scade la jumatate.
Nu ne ramane apoi decat sa dam totul prin blender, impreuna cu smantana dulce, pana avem o crema fina. Daca mai e nevoie, punem sare si piper.
Turnam cappuccino de ciuperci in canite si, ca sa derutam si mai mult “adversarul”, il servim cu 2-3 biscuiti sarati 🙂 A fost delicious, gata in mai putin de o jumatate de ora si o inovatie pentru cina, musafiri si mai ales pentru mama, care a zis “no, la asta nu m-as fi gandit!”. Sa va fie de cel mai bine si fiti pe faza, cine stie ce retete imi mai vin in minte acum ca am atatea produse Home Garden in camara 🙂
ador multeee din retetele tale dar mi se pare incredibil ca mai foloseste cnv ciuperci la borcan,doar pt reclama si inteleg ,dar in rest cred ca nici bunica nu mai foloseste …si champignon gasesti abosluut peste tot,si in piata la taraba in orice zi a anului
M-ai lasat paf! Ingenios si de efect! Bravo, Teo! vin si eu la o portie :)))
Laura draga, nu ma mai tot “ameninta”…vino! Te astept cu cel mai mare drag, m-as bucura sa ne cunoastem si in lumea reala, nu numai inc ea virtuala! Te pup! :*