Am ajuns si la ultima reteta din declaratia mea culinara, reteta de clatite cu spanac si pui. In caz ca nu stiti despre ce declaratie culinara vorbesc, cu riscul de a ma repeta, va spun despre ce e vorba. Agricola Bacau desfasoara o campanie draguta in randul bloggerilor si ne provoaca sa facem o declaratie culinara folosind produsele lor. Eu am declat asa: nu mi-e frica sa gatesc pentru intreaga familie pentru ca stiu ca din putin, pot face mult, cu un strop de imaginatie si pricepere. Si am ales sa imi sustin declaratia culinara cu 3 retete (chiar 4 daca punem la socoteala si supa de pui) pe care le-am facut dintr-un singur “Pui familist”.
Imi scria cineva intr-un comentariu zilele trecute ca a vazut “Puiul familist” in magazine dar nu l-a cumparat pentru ca i s-a parut foarte mare pentru o singura masa. Si sincer, chiar e foarte mare (cel pe care l-am cumparat eu a avut 2,5 kg) si tocmai de aceea am vrut sa va arat cum il putem folosi pentru a face 4 feluri de mancare. Tot ce trebuie sa facem este sa fierbem puiul in apa cu sare (daca punem si legume in apa, vom avea la final si o supa de pui) si apoi sa desprindem carnea de pe oase si sa o taiem cubulete, pe care le folosim apoi in retetele pe care vi le-am prezentat sau la orice alta reteta va place. Despre aceasta campanie dar si despre toate produsele Agricola Bacau puteti citi aici: www.creatordepofta.ro sau pe facebook.
Azi va arat reteta de clatite cu spanac, care a a avut un succes nebun si a mancat pana si Luca (bine, el a vrut sa manance si clatite cu spanac si dulceata, dar asta e alta poveste).
Ingrediente pentru clatite (8-10 bucati):
– 400 ml lapte
– 100 ml apa
– un ou mare
– 250-300g faina
– 4 linguri spanac tocat marunt (spanac congelat, adus la t camerei si scurs de zeama)
– 2 catei de usturoi dati pe razatoare
– sare, piper dupa gust
Ingrediente pentru umplutura:
– 3 cani pui gatit, taiat in cubulete
– 200g crema de branza cu verdeturi
– 3 linguri smantana
– ½ ardei gras rosu taiat marunt
– ½ ceapa tocata marunt
– o lingura ulei de masline
– sare, piper dupa gust
– 100g cascaval dat pe razatoare
– 300ml passata de rosii (sau bullion, sau sos salsa) condimentata cu sare, piper, busuioc, oregano rozmarin
Pentru clatite am amestecat laptele cu apa si oul, am pus faina, 2-3 linguri o data si am amestecat bine, sa nu se formeze cocoloase. Am pus la final spanacul si condimentele si am copt clatitele, ca si pe cele obisnuite, doar ca am pus mai multa compozitie, ca sa fie mai groase. E important sa le coaceti la foc mic, astfel incat sa fie copate bine si la interior. In functie de tipul de faina si spanac, compozitia poate iesi mai lichida sau mai groasa, asa ca nu exista cantitati stricte, v-am spus cam cat am folosit eu. Oricum, primele 2 clatite sunt de test si o sa va dati seama daca mai trebuie putina faina sau apa in compozitie, in functie de cat de bine se intinde aluatul in tava si cat de uniform se coace.
Intre 2 clatite, apucam sa incingem intr-o tigaie 1-2 linguri ulei de masline, in care sa calim ceapa si ardeiul, pana sunt moi. Le lasam sa se raceasca putin si le amestecam cu smantana, crema de branza, sare si piper dupa gust. Punem pe fiecare clatita o lingura una de umplutura, o intindem bine si punem desupra cubulete de pui.
Rulam clatitele si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Peste clatite, punem sosul de rosii (passata, salsa, bulion sau ce doriti sa folositi) si cascavalul ras. Ca sa se vada si clatitele, nu numai o masa de cascaval, am pus sosul de rosii si cascavalul numai pe mijlocul clatitelor. Am incins cuptorul la 200 °C si am dat clatitele la cuptor 15-20 minute pana cascavalul s-a rumenit frumos.
Desi ingredientele par multe, reteta e destul de simplu de realizat si ce e mai important, e ca este o reteta foarte satioasa, va promit ca ajunge o clatita de persoana, asa ca sunt suficiente clatite pentru toata familia. Clatitele se reincalzesc foarte usor, el le-am dat 10 minute la cuptorul incins la 160°C si au fost perfecte! Nu va mai tin de vorba, va las cu pozele de final, care sper sa va convinga ca dintr-un singur pui mare, putem hrani o familie intreaga cateva zile la rand. Sa va fie de cel mai bine!
arata demential, au continut substantial de carne de pui—hiperproteic–merita !!!
arata superb… esti un mic geniu 😀
Ce bine arata! Mi s-a facut foame numai cat am citit reteta. Merita incercate cat mai repede.
arata demential!!!ma tenteaza sa le incerc in week-end…
Arata foarte delicioas! Foarte frumoase pozele
Va multumesc mult mult! La clatite inainte!! :))
am facut clatitele weekendul trecut si au fost delicioase:)o sa repet 'isprava' cat de curand:)acum ma tenteaza foarte tare cheeseburgerii:)
Excelenta reteta, au fost delicioase! Multumim. Daniela
Multumesc frumos de idee,pentru ca,in felul acesta poate va manca si fie-mea spanac(se stie ca e f bun pentru vitaminele si mineralele pe care le are,dar nu vrea deloc sa il manance sub forma de mancare traditionala). Voi incerca metoda cu ascunsul in clatite.
Am facut azi !!! super ! ! ! ! ! ! ! ! ! :)) au fost foarte laudate !
Teo felicitari, ai avut intr-adevar prestatii exceptionale !!!
mama ce bine arata o sa fac reteta asta cu siguranta si cat mai curand felicitarile mele pentru ceea ce faci
multumesc! 🙂
gustos,aratos,satios.oricum,dna Teo ne-a rasfatat cu f multe retete gustoase si aratoase.buna treaba,acum ma apuc sa fac,doar cu spanac,mazare si branza.
spor spor! 🙂
Pingback: Clatite cu spanac si pui « scn Cuisine
Extraordinar de bune clatitele.
Pentru prima oara am mancat spanac si mi-a placut.
Eu sunt genul de “ne-gospodina” care considera o supa ceva destul de complicat de facut :)) Insa reteta asta, destul de migaloasa pentru mine, a fost in acelasi timp simpla si clatitele au iesit minunate !
O sa incerc si alte retete, poate devin genul “gospodina cool” 🙂
Felicitari pentru blog !
Arata intr-un mare fel clătitele acestea.ma gandeam daca tot a aparut spanacul sa le fac si eu.spune mi te rog daca ai tapetat tava cu ceva,sau hartie de copt.ms