Initial m-am gandit ca in ultima postare din 2011 sa fac un rezumat al anului din punct de vedere al blogului Teo’s Kitchen, sa va spun ce minunatii am facut, cum a mai crescut traficul si ce progrese am facut din punct de vedere fotografic. Apoi m-am razgandit, din 3 motive: primul pentru ca lauda de sine nu miroase a bine, al doilea pentru ca voi, cei care ma cititi zi de zi stiti foarte bine si vedeti cu ochiul liber ce am facut si cum si daca am progresat in 2011 din toate punctele de vedere, stiu asta din mail-urile voastre si in al treilea rand pentru ca sunt sigura ca intrati pe un blog culinar cu intentia de a citi o reteta si nu parerile mele despre cat de minunata sau nu este propria mea persoana.
Asa ca vreau in aceasta postare sa va spun doar ca 2011 a fost un an destul de greu pentru noi, din diverse puncte de vedere, dar privim cu optimism inainte. Vreau sa va multumesc din toata inima mea ca imi sunteti alaturi, ca incercati retetele mele si ca imi scrieti parerile voastre. Va doresc un 2012 senin, in care sa aveti impreuna numai oameni care tin la voi cu adevarat si un An Nou plin de retete delicioase.
Acum sa vedem ce e cu ouale astea umplute cu ton 🙂 Am vrut a va ofer o alternativa la ouale umplute clasice si varianta cu ton mi s-a parut foarte potrivita, mai ales ca in noaptea de Revelion este bine sa mancam peste (asa zice Buni Sia, asa va zic si eu voua).
Ingrediente:
– 6 oua fierte tare
– o conserva de ton in ulei
– 3 linguri ceapa tocata foarte fin
– 2 catei de usturoi pisati
– o lingurita mustar clasic
– 3 linguri maioneza
– sare si piper dupa gust
Este bine sa stiti ca pentru oua umplute e bine sa folositi oua care au cel putin o saptamana vechime, pentru ca ouale foarte proaspete se curata foarte greu (intre membrana care acopera oul si albus este o bula de aer, care este foarte mica in cazul oului proaspat, de aceea coaja se desprinde cu tot cu albus). Fierbeti ouale in apa cu sare, minim 10 minte ca sa va asigurati ca albusul si galbenusul sunt tari.
Taiati apoi oul in jumatate, puneti albusurile de-o parte si galbenusurile intr-un alt bol. Farmitati galbenusurile cu furculita, adaugati tonul scurs de ulei si restul ingredientelor. Amestecati totul foarte bine. Daca umpleti ouale cu lingurita, umplutura nu e musai sa fie foarte fina, daca insa umpleti ouale cu spritul, e bine sa o dati prin blender, pentru a fi cat mai fina. Umpleti ouale si asezati-le pe platou, peste sos. Pentru sos am amestecat ½ cana de maioneza cu ½ cana de iaurt.
Astea sunt ouale umplute cu ton, desigur ca arata ca si cele clasice, dar sunt mult mai gustoase. Va iubesc pe toti cei care intrati zilnic pe blog, pentru ca, pe langa munca mea, VOI ati adus blogul unde este el acum. Va multumesc si va doresc tot ceea ce imi doresc pentru mine si familia mea! La Multi Ani!
E cumpana dintre ani! Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere, si in sus cu recunostinta! Un An Nou plin de bucurii si impliniri! La multi ani!
super bune.Multumesc si La multi ani!
An Nou fericit, cu sanatate, belsug si impliniri!
La multi ani si tie Teo, mie chiar mi-ai facut viata mai frumoasa si pentru asta iti multumesc. iti multumesc si pt ca esti printre putinele persoane care nu simt nevoia de a se lauda,caci noi, cititorii blogului, cunoasteam adevarata ta valoare.la fel ca si tine, am avut un an dificil si iti doresc sa treci cu zambetul pe buze peste incercarile vietii.suntem abia la inceput de drum si o sa mai fim incercati, nu se stie in cel fel.iti doresc tot binele din lume
Teo, iti doresc sa ai un an plin de reusite, ganduri bune si intelegere, multa dragoste si armonie in familie.Tot binele din lume sa-ti umple fiecare zi din urmatorul an. La Multi Ani!
Cristina
In noul an sa incercam sa fim mai buni,mai sinceri cu noi si cu cei de langa noi.
In noul an am sa urmaresc cu aceeasi placere si interes retetele pe care ni le prezinti pentru ca imi plac foarte mult.
LA MULTI ANI!
multi ani familiei si, sa stii ca nu din 2011 ai progresat 😉 ai progresat de cand ai pus mana pe tigaie (nu suna feminist, dar asa e).
sa imi traiti cu bine toti trei.
Iti doresc multa sanatate si fericire si sa ti se implineasca toate
dorintele in noul an 2012.
Doamne ajuta!
La multi ani !
foarte buna reteta, multumesc frumos Teo!
Va multumesc pt cuvintele frumoase. Va pup!
@aphextwinz: Dana, mai tii minte cand iti scriam mailuri prin 2005 si-ti ceream sfaturi culinare? 🙂
draga mea Teo, iti doresc un an 2012 mai bun ca cel ce a trecut, cu multa sanatate, fericire si numai bucurii. Merci din suflet ptr toate sfaturile si retetele minunate!
Flavia din Montreal