Porumb copt cu unt aromat

Porumb copt cu unt aromatNu se poate sa nu fi observat ca piata e plina de porumb tanar, “de lapte”, numa’ bun pentru fiert sau pregatit retete culinare nemaivazute. Pentru ca anul trecut v-am spus despre reteta pentru a face porumbul fiert perfect, azi m-am gandit sa va spun cum pregatesc eu porumbul copt, de data asta cu unt aromat. E foarte important sa folositi porumb proaspat, verificati fiecare stiulete inainte de a-l cumpara. Cand il asezati in tava inainte de a-l da la cuptor, folositi folie de aluminiu pentru a infasura bine fiecare stiulete in parte, se va face mult mai repede.

Ingrediente pentru 3 persoane:
– 3 stiuleti de porumb
– 75g unt
– cate ¼ lingurita de busuioc, oregano, cimbru, maghiran uscat
– o lingurita de praf de usturoi sau 2 catei de usturoi dati pe razatoare
– o lingurita sare

Am topit untul si am amestecat in el toate condimentele (ierburile aromatice, sarea, usturoiul), apoi l-am lasat sa se raceasca putin, pana a inceput sa se intareasca.

Am desfacut cu grija panusii cucuruzului, insa nu i-am desprins de cotor.

Cu o pensula pentru patiserie am uns bine porumbul cu untul aromat.

Apoi am ridicat panusii in jurul stiuletelui si i-am strans bine. Acesta e momentul perfect pentru a infasura fiecare stiulete de porumb in folie de aluminiu. Eu am sarit pasul asta pentru ca am realizat in ultimul moment ca ni s-a terminat folia. Am asezat apoi stiuletii in tava tapetata cu hartie si i-am copt 30 de minute in cuptorul incins la 180 de grade. Nu uitati sa intoarceti din cand in cand stiuletii, ca sa fim siguri ca s-au copt uniform.

Va dati seama ca porumbul copt e gata cand boabele sunt moi si se musca si mesteca usor, deci treaba merge pe testate, nu este un timp de coacere standard. Bine ar fi daca ati avea un grill sau un cuptor de tara, o soba ca la buna, in care sa coaceti porumbul, atunci gustul ar fi cu adevarat magic. Sa va fie de bine!

5 Comments

  1. Lavinia

    Buna Teo!!!
    Ador retele tale!!!Acum 3 ani si jumatate a-m venit in Cipru la barbatul meu…pac m-am vazut pt prima oara fara mama(eu nu am stat langa ea sa invat 🙁 )Trebuia sa fac mancare si nu stiam..:D…asa a-m descoperit minunatul tau blog si a-m inceput sa invat sa gatesc dupa retele tale.Esti super!!!Aici in Cipru porumbul este mai dulce si peste tot unde te duci vand porumb copt direct pe jar apoi uns cu margarina si sare.Sunt deliciosi…Te pup si asteptam retete..:*:*:*

  2. VALERIA

    AM sa incerc NUMAIDECIT aceasta reteta!

    M-ai entuziasmat. )))

  3. Pfoai, Teo, ce pofta mi-e de un porumb fiert/copt, aromat, delicat!!!! Mmmmmmm!

  4. Geniali 🙂

  5. creatoarea de formulare

    Mmm abia astept sa se faca porumbul sa incerc reteta!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.