Crema de morcovi cu ghimbir

Crema de morcovi cu ghimbirDaca va era dor de o reteta culinara care sa fie buna si pentru pitici si pentru adulti, atunci ati gasit-o! Crema asta de morcovi a fost una dintre cele mai apreciate mancaruri pe care le-a servit Luca in cei 2 ½ ani de viata ai lui. Si ca sa vedeti ca nu exagerez si nici nu infloresc o sa va pun si niste poze cu mancaul la treaba.

Reteta in sine e foarte simpla, insa ghimbirul face toata diferenta. Si slava cerului, gasim acum ghimbir in orice hypermarket. Si ca un fapt divers, important si pentru cei mici si pentru cei mari, ghimbirul e foarte bun pentru digestie, asa ca asta e o crema mai mult decat sanatoasa! Si mai mult de atat, e si de post, daca tot e vineri azi!

Ingrediente:
– 2 cartofi medii
– 5 morcovi mari
– 2 linguri de ghimbir dat pe razatoare (cam 1,5 cm dintr-o radacina)
– o ceapa mare
– 2 linguri ulei de masline
– 1200 ml supa de legume

Mai intai si mai intai, am pregatit toate ingredientele pe care le vedeti voi acolosha in poza: am curatat morcovii si i-am taiat rondele subtiri, apoi am curatat cartofii si i-am taiat si pe ei cuburi, ceapa am taiat-o marunt marunt si ghimbirul l-am dat pe razatoare. Pentru supa de legume am pus la fiert 1,5 litri de apa, 2 morcovi mari, ½ gulie, o bucata mare de telina, o radacina de pastarnac, 2 radacini de patrunjel, 1/2 legatura patrunjel verde si o ceapa in care am infipt cateva cuisoare. Toate astea le-am fiert in apa cu sare si cu o lingurita de frunze de telina uscate, pana legumele au fost moi si supa destul de concentrata. Apoi am strecurat-o fain frumos. A durat cam 30 de minute sa pregatesc ingredientele.

Dupa asta, treaba a decurs lin: am incins putin uleiul de masline, am calit in el ceapa, apoi am pus cartofii si morcovii si le-am calit toate impreuna vreo 5 minute asa, pana legumele au devenit crocante. Am turnat peste ele supa de legume.

Am lasat sa dea un clocot, apoi am pus ghimbirul, am asezonat cu sare si piper si le-am lasat sa fiarba in tihna vreo 20 de minute, pana supa a scazut si legumele au fost fierte. Le-am mutat in alt vas si le-am pasat cu mixerul. La fel de bine puteti sa le treceti si prin blender sau printr-o sita deasa, dar cu mixerul asta vertical merge treaba cel mai repede.

La final, pentru ca intre timp se mai raceste, incalzim putin crema inainte de a o servi, alaturi de paine prajita sau crutoane.

Luca s-a apropiat timid de crema…

…apoi s-a incumetat sa si manance…

…si la final a zambit satisfacut! Deci ce sa mai, daca si Luca, acest critic culinar consacrat a zis ca e buna, e buna dom’le! Sa va fie de bine!

9 Comments

  1. Anonymous

    Luca a absolut adorabil in ultima poza, murdar de crema portocalie. Mi-a facut cu siguranta pofta!
    Iti multumesc ca ai postat inca o retetea de supa crema, eu una sunt fan declarat! Mananc cel putin odata la doua zile si uneori chiar raman in pana de idei, asta e de trecut in meniul pentru azi.
    As vrea sa-ti fac o sugestie, daca nu e cu suparare. Crezi ca ai putea sa postezi o reteta pentru supa de ceapa? Supa aceea cu paine, multa ceapa si sos delicios alb.
    In plus, ss mai vrea sa-ti cer parerea in legatura cu un condiment despre care s-a tot facut reclama si s-a spus ca ar fi 100% natural. E vorba de ”Mirodenia” de la Fucs, care mie mi-a parut a fi un fel de vegeta, dar natural. Ai incercat, stii cumva cum e si daca chiar nu are chimicale?
    Imbratisari si succes cu blogul, ca pe multe ne scoti din impasul legat de ”Ce mancam azi?”

    Andreea (20 de ani, proaspat mutata singura-singurica si care nu vrea sa fure oala cu mancare de la mama)

  2. Ramona

    Draga Teo, de unde cumparam ghimbirul. Eu am facut de cateva ori aceasta supa, dar fara ghimbir si am servit cu crutoane.

  3. Alexandra-Iasi

    Ai un copil superb Teo. sa iti traisca si sa te bucuri de el!

  4. Claudia

    Super reteta!O s-o incerc si eu!

  5. Piticul meu are probleme cu digestia, ne cam ferim de morcov fiert,orez si alte lucruri. Sunt curioasa daca ghimbirul ii anuleaza efectul morcovului fiert. Mersi frumos si sa stii ca ai o pagina super, mai ales cu mancarea de bebelusi ne-ai mai improspatat meniul! Tine-o tot asa!

  6. Lavinia

    Luca e foarte simpatic iar crema cred ca e delicioasa. O sa o incerc si eu cat de curand.Te pup Teo

  7. Ceapa ati pus o la fiert sau ati călit-o? In rețeta scrie o ceapa :/

  8. Pana acum mancam aceasta supa doar la restaurant, dar am incercat penttu prima data acesta reteta si este minunata! A ieist o consistenta perfecta si un gust foarte bun. Sunt putine site-uri de calitate si eu de acum voi intra mult mai des pe acest site. Abia astept sa incerc mai multe retete de pe site!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.