Cam asa arata salata mea cea gustoasa. E facuta din piept de pui la gratar, salata verde, crutoane si dressing. Crutoanele le-am facut cu o seara inainte, dintr-o felie de franzela taiata bucatele mici si le-am lasat la uscat peste noapte, apoi le-am dat la cuptor, stropite cu putin unt.
Ca dressing, la Caesar Salad se foloseste in mod normal sos Ranch, dar cum nu am gasit nicaieri, nici macar la Cora, mi-am facut singura, dupa o reteta de pe un site american. Si a iesit foarte gustos, chiar mai gustos decat un sos cumparat. Si sa o zicem pe cea drepta, este si mult mai sanatos pentru ca stim exact ce am pus in el.
Caesar Salad este o salata satioasa pe care o puteti pregati pentru ocazii speciale sau pentru un pranz sau cina intr-o zi in care aveti pofta de ceva bun. De asemenea, Caesar Salad este numai buna de luat cu voi la pachet, la birou. Va fi un pranz pe cinste!
In cazul in care nu vreti sa puneti carne, sa stiti ca nu est nicio problema. Salata cu crutoane si dressing va fi perfecta!
Daca doriti mai puteti adauga nuci sau alune maruntite ori bacon prajit si maruntit, pentru un plus de gust.
Dressing Ranch
- 2 linguri de smantana (sau maioneza, cum preferati)
- 2 linguri de lapte
- 2 catei de usturoi maruntiti
- 1 fir ceapa verde (cu tot cu cozi)
- sare, piper, usturoi granulat
- doua fire de patrunjel proaspat maruntite
Amestecam toate ingredientele pana obtinem un sos omogen. Intr-un bol punem frunze de salata verde rupte, crutoanele, pieptul de pui taiat marunt si dressing. Amestecam si gata!
Dressingul putem sa il punem si separat pe masa si fiecare isi pune in salata cat doreste, dupa pofta inimii.
A fost foarte foarte buna, v-o recomand cu cel mai mare drag!
Pofta buna!
Ma distreaza intotdeauna salata asta Cezar, pentru ca eu aveam obiceiul, inainte sa aflu ca exista o salata Cezar, sa amestec intr-un bol tot ce gaseam prin casa: ou fiert, rosii, ceapa, cascaval, sunca, salata verde, ulei, otet, feliute de lamaie, ardei iute, piper,busuioc, dar si….celebrele crutoane… adica in varianta mea painica prajita in prajitorul de paine si rupta in bucatele, asta fiindca mancam la televizor sau la calculator si voiam sa am totul in aceeasi farfurie. Nu in ultimul rand painea se imbiba de toate aromele… mmm… o bunatate!
Musteste de sanatate! Asta imi place aici, retzete variate pe toate gusturile; cand ne vedem la o cina missy? :P!!!
Teo, draga mea, m-ai zapacit cu retele tale! Cautam o reteta de briose si am ajuns sa-ti citesc aproape toate retele tale. Si pentru ca mi s-a facut o foame ingrozitoare (si pofta, ca sunt insarcinata in 5 luni), m-am dus sa-mi fac o salata cu tot ce-am gasit prin frigider (spanac, rosii, ceapa verde, mazare, ou fiert) si am adaugat si sosul tau care pot sa-ti spun ca e foarte bun! Si ideea cu crutoane e super!(era sa ard painea in cuptor din cauza retelor tale) Si mie imi place la nebunie sa gatesc, dar se intampla sa raman in pana de idei! Oricum retele tale rapide vor fi cu siguranta apreciate de sotul meu, care mereu vreau cate “ceva bun”.Avem noroc ca nu ne ingrasam (nici chiar pe sarcina, abia se vede ca sunt insarcinata)! Felicitari pentru imaginatie si originalitate si multumiri ca “imparti” retele cu noi!
Monica, mersi mult de aprecieri, ma rosesc toata cand primesc asa ocmentarii!! Si eu sunt gravida is multe le gatesc pt ca mor eu insami de pofta, asa ca te inteleg ff bine :)) Te pup si te mai astept in vizita, oricand vrei tu! Eu promit sa ma tin de treaba si sa pun retete in continuare :*
Rectific dresingu-l la Salata “Caesar” daca nu va suparati , in primul rand se numeste sos “Caesar” si are la baza maioneza si pe urma urmatoarele: – usturoi , parmesan ras si Anshoa(un peste) , toate se pun intr-un bol sau pahar ce vreti voi si se blenduiesc pana se face sos ,Puiu ar fii mult mai bun daca l-ati face la cuptor cu ulei de masline usturoi taiat rondele
si cu boia dulce se fragezeste puiul. Va multumesc , Incercati asa si no sa va para rau, ce-a ce am vazut aici cu smantana si mai stiu eu ce,fiecare dupa gust dar sosul “Caesar” asa se face si crutoanele sunt mai degraba bune unse cu usturoi(usturoi taiat rondele si pus in uleiul de masline).
Apreciez sfaturile si nu stiu daca sunteti esti bucatar profesionist sau doar ti-ai dat cu parerea, eu pot sa zic ca am mancat salata cezar prima data in State si acolo asa se face, dupa reteta pe care am scris-o eu si sosul se numeste ranch toata ziua. Imi pare rau ca nu pot sa va arat un meniu de la diverse restaurante sa vedeti.
Apreciez reteta pe care mi-ati dat-o, dar nu o sa o folosesc niciodata pt ca daca as mancat cu atat usturoi (pe crutoane, pe pui si in sos) … ar urla gastrita din mine!
Am trecut pe la tine!am facut zilele trecute salata Cezar!super!Te rog scrie-mi ce faceti cum sinteti si pe cind???va sarut!
Buna ziua! In primul rand vreau sa te felicit pentru acest blog, l-am descoperit acum cateva ore si de atunci studiez :)). Momentan locuiesc in Sua, si abia astept sa gatesc niste mancaruri romanesti sa vada si americanii ce bunatati avem noi. Cu privire la mica disputa intre dresing-ul “Ranch” si cel “Caesar” imi pare rau sa te anunt ca Petty are dreptate. Lucrez intr-un restaurant aici care serveste aceasca salata si sosul Caesar e cel folosit. Inca odata felicitari si o sa vizitez acest site foarte des de-acum incolo. E la favorite!
Felicitari pentru blog!
E un loc excelent de insiratie in bucatarie si poae demonstra oricui ca bucataria este pasiune.
Imi place salata cezar, si o prepar numai dupa reteta originala a celebrului bucatar de origine italiana Caesar Cardini.
Salata cezar se prepara numai in bol de lemn, se freca de peretii vasului usturoiul, galbenusul de ou fiert, 5-6 anchoix, mustarul dijon, zeama de lamaie, parmezanul ras fin si un pic de ulei de masline.
In sosul astfel creat adaog salata aiceberg, crutoanele rumenite cu ulei masline,pieputul de pui, parmezanul ras fasii.
Daca esti curioasa poti incerca sa vezi ce diferenta exista intre o salata obisnuita si o salata cezar dupa reteta originala a bucatarului Cardini.
petty are dreptate: sosul pt salata Caesar se face cu neaparat cu foarte putin ansoa, usturoi, smintina, maioneza. mie imi place sa pun parmezanul cuburi.
dar ai niste retete…mama, mama! mi se face foame instantaneu! Ioana
Sunt noua in bucatarie dar cu atatea bunatati de pe aici e asa usor sa gatesti.Imi place foarte mult blogul tau si sper ca peste ceva timp sa reusesc si eu sa pun ceva pe aici.
se pare ca pestele anshoa nu se regasea in salata originala:
http://en.wikipedia.org/wiki/Caesar_salad
Un mic PS la mesajul meu cu salata Cezar,bacon,parmezan,etc.
Teo are ABSOLUTA dreptate.Asa se serveste salata pe continentul nord american,iar atata usturoi GARANTAT va distruge gustul salatei.
Sosul nu are decat 1 catel de usturoi la 125 ml smintina sau maioneza cum doriti si atit!!
Si in America nu se pune ansoa-ul,acela este doar facultativ,plus ca nu place la toata lumea.
Cu cat reteta e mai simpla,cu atat vom reusi sa savuram toate ingredientele.
Merci Teo pentru tot!
Buna ziua, Teo! Un blog delicios!
Pentru informarea tuturor gurmanzilor:
http://en.wikipedia.org/wiki/Caesar_salad#Recipe
unde se poate vedea ca atatea bordeie, atatea obiceie…
Cu bine si succes!
Sunteti imposibili, chiar nu conteaza cine are dreptate, desi eu la cate retete am vazut aici si dupa clatitele gratinate cu care am castigat 600 euro la un concurs de gatit in familie, VOTEZ PTR TEO! 😉 … Merci frumos Teo ptr superbele retete, sunt fericit ca am descoperit acest blog! L-am descoperit cand sotia mea era in luna a 8-a si nu mai putea sta ore intregi in bucatarie, acum fetita noastra are 1 luna si eu gatesc de placere. Si ca sa fiu on topic: “De gustibus et coloribus non disputandum!” FELICITARI TEO!
Draga Teo, astazi am descoperit blogul tau si sunt entuziasmata de retetele pe care le-am gasit. Locuiesc in Franta , unde am invatat retete cu care am avut mare succes. Pe curind, Mihaela
i-mi retrag cuvintele!am gasit(tot la tine) cum e sosul Ranch. scuze am fost puton rautacioasa mai inainte.by,by
buna teo,
retetele tale sunt apetisante,de 2 zile le tot citesc!ptr salata cezar,se vinde la McDo,nu?,eu mai adaug morcov ras,cascaval in cubulete si rosii din acelea micute care sunt f dulci.asta ca o idee.mersi ptr aceste " minunatii".
Simona
retetele tale sunt absolut minunate le am gasit acum 3 ore si nu ma indur sa plec de la calculator am o rugaminte daca ai reteta de salata bulgareasca te rog posteaz o pe blogul tau multumesc Nicoleta
Buna,
Salata Caesar se face cu Caesar dressing ….dressing care contine ansoa.
Eu asa fac :
3 catei de usturoi
4 ansoa intregi
1 galbenus de ou crud
1 lingurita 1/2 sos Worcestershire
3 linguri suc proaspat de lamaie
1 lingurita capere
1 lingurita mustar dijon
200 ml. ulei de masline
sare si piper
parmezan ras
crutoane
POFTA BUNA 🙂
Ali
anonimule ai dreptate, nicidecum cu ranch, ci cu ceaser dressing, am mancat multa salata din asta, iar ingredientele sunt chiar astea care le-ai scris.asta e reteta osriginala.bravo….
ia mai terminati voi cu anonimatele astea.dak vreti q sos ceaser faceti-o cu ceaser.dak fetei ii place q sos ranch e alegerea ei sa posteze reteta asa qm ii place.si dak va tot credeti asa mari cunoscatori, de ce n va faceti blogul vostru q retete asa qm va plac voua…aaa.era s uit…pt k n o sa aveti succesul lui teo nici in 10ani…si dupa cum spuneam, fiecare cu preferintele lui. bafta teo in continuare,faci o treaba minunata.esti o adevarata sursa de inspiratie.
Cristina
Sotului meu ii place f tare salata asta, o fac cel putin de 2-3 ori pe luna, si nu mi-a spus niciodata ca i-ar lipsi ceva 😛