Pulpe de pui la gratar

Azi iesim din bucatarie, cel putin pentru a doua parte a retetei si schimbam decorul pentru ca…MERGEM LA GRATAR! Iar reteta de Pulpe de pui la gratar este una pe care sper sa o incercati, sa o indragiti si sa o folositi cu incredere toata vara!

pulpe de pui la gratar

Kotanyi  a lansat o noua gama de condimente special concepute pentru gratar! Gasiti condimente pentru pui, porc, peste si condimentele generice pentru gratar, potrivite pentru orice tip de carne sau legume. Eu le-am testat deja si au avut mare success in reteta de Pulpe de pui la gratar, pe care o pregatim azi impreuna!  

pulpe de pui la gratar

O data cu noile condimente pentru gratar am primit de la Kotanyi si o provocare – GRILL – POVESTI DE LA GRATAR, pe care vi-o transmit mai departe si voua: aceea de a povesti despre cel mai fain loc unde ai facut gratar! Asa ca o sa va povestesc despre gratarele noastre in familie, unele dintre cele mai dragi amintiri ale mele!

Gratarele erau cu adevarat speciale cand eram inca toti impreuna, cu tata si bubu Doru, bunicul meu despre care v-am tot povestit in cei 12 ani de blog. In fiecare sambata dimineata ne pregateam pentru “mers la padure” sau “la camp” – asa se spunea in zona noastra. Mama se ocupa inca de dimineata de toate bagajele, care erau muuuulte: masa plianta, scaunele, rummy si carti, rebus, paturi pentru copii, vasele pentru salata, ustensilele pentru gratar, gratarul pentru carne, discul pentru cartofi prajiti, oua fierte, branza, slanina, legume pentru “gustarea dinainte de gratar, sticle cu apa, sticle cu suc, minge, setul de badminton…pfffffff si cate mai erau! DAR toate incapeau in Dacia noastra galbena, din care rasunau mereu Michael Jackson sau Queen si care ne ducea mereu oriunde era nevoie. Uneori impinsa…dar cine mai punea asta la socoteala?

pulpe de pui la gratar

Locul preferat pentru gratar? Sincer? Oriunde eram toti impreuna! In jurul Clujului ne placea sa mergem la Tarnita, la coada lacului, la Somesul Cald sau, daca aveam chef de o excursie mai “sanatoasa”, mergeam chiar pana la munte, la Baisoara. Gratarul incepea mereu cu o “slana prajita si picurata pe paine”, un fel de ritual pe care nici acum nu il ratam cand iesim la iarba verde. Slanina era folosita, cica, pentru a curata gratarul, dar toti copiii stiam ce urmeaza si stateam la coada, cu cate o felie de paine in mana, ca bunicul sau tata sa ne picure untura pe paine si la final sa primim fiecare bucata noastra de slanina prajita, care arata ca un acordeon delicios! Intr-o mana aveam painea cu slanina, in cealalta un fir de ceapa verde!

Zilele la iarba verde se terminau mereu la fel si totusi, nu ne plictiseau niciodata: bunicul meu aducea de acasa o punga marrre pe care o umplea cu apa si ne-o gaurea cu acul, o aturna de o un copac si ne facea “dus”. Eram in extaz! Iar la final, cand se strangeau toate lucruile pentru a pleca spre casa, profitam de momentul in care se scuturat paturile pentru a “ne da in patura”. Imi amintesc si acum fluturii din stomac, falcile care ne dureau de atat ras, soarele si norii pe care ii vedeam leganati din patura noastra…

pulpe de pui la gratar

Abia astept sa citesc povestile si amintirile voastre de la gratar! Iar acum sa va spun cate ceva despre reteta de Pulpe de pui la gratar!

Pulpe de pui la gratar – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Pulpele de pui pregatite astfel, fie ele intregi sau dezosate, sunt fragede, suculente si infuzate cu arome delicioase! Secretul lor? Marinada in care stau!
  • Desigur, puteti condimenta pulpele si sa le aruncati direct pe gratar, insa, marinandu-le pentru o mai lunga perioada de timp, ele devin cu adevarat fragede, marinata inmoaie fibrele carnii si aromele din condimente patrund cu adevarat in carne, nu doar la suprafata.
  • Marinada noastra contine ulei, apa (pe care o continie carnea sau pe care o adaugam noi – 1-2 linguri), un acid (diverse tipuri de otet sau zeama de lamaie) si condimente. Cu cat carnea sta mai mult la marinat, cu atat absoarbe mai mult lichid condiementat, de aici si gustul special.

pulpe de pui la gratar

  • Uleiul – are rolul de a aromatiza carnea, de aceea e important sa folosim un ulei de masline de cea mai buna calitate. In plus, uleiul este cel care ne asigura ca toata carnea este bine condimentata, pe toate partile. In plus, folosind aceasta marinada, nu mai e nevoie sa ungeti gratarul (fie el pe carbuni, electric, tigaie grill sau de fonta).
  • Acidul (in cazul nostru otet balsamic, dar puteti folosi si zeama de lamaie, otet de mere etc) are rolul de a rupe fibrele din carne, astfel carnea este mult mai frageda si se topeste in gura.
  • Condimentele sunt cele care dau cu adevarat gustul si savoarea gratarului. De aceea am ales mix-ul grill de la Kotanyi, pentru ca are o varietate de condimente in proportiile perfecte pentru aromarea perfecta a carnii.
  • Puteti folosi pulpe de pui intregi sau dezosate, piept de pui, frigarui, aripioare.

pulpe de pui la gratar

Pulpe de pui la gratar – Ingrediente pentru 8 burgeri

  • 8 pulpe de pui mari, dezosate
  • 150ml ulei de masline
  • 75ml otet balsamic
  • 30g zahar brun
  • 2 linguri mix Kotanyi Grill pentru pui
  • 1 lingura mix Kotanyi Grill pentru gratar
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita piper
  • 8 chifle pentru burger
  • 8 linguri sos tzatziki
  • 100g mix salata
  • 8 felii branza

pulpe de pui la gratar

Pentru modul de preparare al retetei de Pulpe de pui la gratar? Apasati cu incredere PLAY in fereastra de mai jos! In plus, va astept pe pagina de facebook Teo’s Kitchen pentru un super-concurs cu premii faine oferite de Kotanyi!

CONCURS – impreuna cu Kotanyi v-am pregatit un super concurs! Astept sa va inscrieti => AICI 

  • Marele premiu (1 buc) – un voucher de vacanță (excursie) pentru 1 cuplu – în valoare de 1000 lei
  • 5 Seturi de bean-bags personalizate Kotanyi (câte 2 în fiecare set) în valoare de 538 lei/set
  • 10 cutii de condimente Kotanyi care conțin fiecare 2 tuburi din gama GRILL + 3 plicuri de amestec de asezonare pt Grătar/Pui/Pește fără adaos de sare)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.