Mamaliguta cu branza si iaurt

Luca s-a diversificat cu mamaliguta cu branza si iaurt. Am avut un succes nebun cu reteta asta, una dintre putinele dati in care a mancat de 2 ori consecutiv aceeasi mancare, pentru ca nu se mai satura. Asa ca, mamici disperate ca bebelacii refuza tot, incercati reteta.

Ingrediente:
– o cana de lapte slab (pt bebelusii sub 9 luni, folositi apa)
– faina de malai (aproximativ 3-4 linguri)
– 2-3 linguri branza de vaci
– 2-3 linguri de iaurt

Puneti laptele la fiert, cand incepe sa fiarba, puneti malaiul, in ploaie, amestecand mereu cu un tel. Mamaliga pentru bebe trebuie sa fie mai moale decat cea pe care o faceti in mod normal pentru voi, de aceea nu am dat o cantitate fixa de faina de malai. Nu puneti toata faina o data, pentru ca mamaliga va iesi prea tare, mergeti din aproape in aproape. Puteti pune in mamaliguta calda si o lingurita de unt, sau puteti topi untul pentru a-l folosi cand claditi mamaliguta.

Puneti un strat de mamaliga (2 linguri bune), ungeti cu unt topit, puneti branza maruntita, apoi cate o lingura de iaurt. Puneti din nou mamaliga si continuati pana la epuizarea ingredientelor. La final, se pune iaurt si se presara branza.

Pofta mare la mamaliga, bebeloilor!

12 Comments

  1. Vai draga mea, daca ar manca si fetita mea as face mereu dar nici nu pune gura pe mamaliguta, niciodata n- vrut s-o manance. Esti norocoasa ca mai descoperi ceva ce-i place bebe-ului tau!

  2. adinutz micutz pufos..ninge peste tine

    Draga Teo, nu am copii si nu planuiesc sa am foarte curand, poate in vreo 3-4 ani, dar citesc fiecare reteta de-a ta pentru bebelusi si am si incercat vreo 2 din curiozitate. Sunt foarte bune si pentru noi, astia mai mari! te pup si chiar daca nu te cunosc, imi esti tare draga! nu gatesc de foarte mult timp, dar imi place mult si blogul tau imi e de mare ajutor. Deja numele Teo e foarte firesc pentru noi (adica pt mine si iubitul meu) 😀 poate asta suna comic pentru tine … dar stiu deja ca daca incerc o reteta de-a ta, imi va iesi sigur.Sunt foarte clar si frumos explicate! te imbratisez si numai bine! :* Adina

  3. Nadia, numai din aproape in aproape ajung sa ii cunosc gusturile. Nici nu am sa pun pe blog decat mancarurile care i-au placut, ca avem si noi o sumedenie de incercari nereusite…

    Adina, pofta mare la mancare de bebe :)) Eu am ajuns sa fac portie dubla de papanasi fiert, ca mancam noi mai mult decat Luca :)) Te pup, sa ai o duminca faina

  4. LLAAVVIINNIIAA

    ''o cana de lapte slab (pt bebelusii sub 9 luni, folositi apa)'' .De ce nu si lapte mai gras?

  5. pentru ca e prea gras pentru bebelusi, care inca se adapteaza. Asa ne-a sfatuit medicul nostru.

  6. Teo, dac-ai sti cum stau cu ochii pe tine. Sa va traiasca printul si sa savureze mancarurile lui mami! Sara noastra are si ea in curand 9 luni – cred ca am mai scris asta undeva, comentariu la vreo mancare, si la fel, suntem pe nisipuri miscatoare cu mancarea. Ce-i place azi, refuza maine, sau dimpotriva, cand cum, oricum daddy e gata sa infulece oricand tot ce refuza ea :D. Mersic pt idei!

  7. Anonymous

    Excelenta reteta mai ales ca poate fii adaptata in functie de imaginatia si necesitatea ficarui bebel, sper ex eu am renuntat la branzica de vaci si am adaugat galbenusul de ou, am fiert malaiul in lapticul ei praf si a papat TOT 🙂

  8. Mariana

    Excelenta reteta, a ras-o Clara mea. Te pupam!

  9. Experiente de mamica

    Buna Teo,

    Pentru bebelusii mai mici de 9 luni, nu s-ar putea pune o cana de laptic praf de care beau ei oricum, in loc de apa? Eu in general pun lapte praf la retetele lui bebe la care e nevoie de lapte.

    Sa ai o saptamana faina!

  10. Anonymous

    buna ziua am o intrebare ,ce unt si ce smantana ce iaurt ii dati lu bebe,mentionez k bebe al meu are 8 luni va multumesc

  11. Anonymous

    o idee excelenta pt mine.bebe e f mofturos la papa.ma ajuta retetele pt bebei.multumim

  12. Anonymous

    e buna reteta,eu am doua fete aia amre 4 ani asta mica 3 luni,la aia mare ii place mamaliguta sper sai placa si la asta mica cand o sa incepem sa papam

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.