Hummus cu naut si rosii uscate


Azi, la Mic dejun in 5 minute by Cappy o sa gatim hummus cu naut si rosii uscate, o mancare foarte rapida si sanatoasa. De ce am ales hummus? In primul rand din cauza nautului, care este un super-aliment, care previne bolile cardio-vasculare si scade colesterolul “rau” din sange, datorita continutului bogat in fibre.

Tot din cauza fibrelor, nautul ajuta tranzitul intestinal. In plus, fierul din naut ne da energie pe tot parcursul zilei, fara insa a ameninta silueta, deoarece are doar 160 de calorii/100g naut fiert. Un alt ingredient al hummusului este uleiul de masline extra-virgin, care este una dintre cele mai importante surse de grasimi monosaturate si este foarte bogat de anti-oxidanti.

Daca mai tineti minte, va povesteam mai demult de problemele mele cu pietrele la colecist si unul dintre remediile recomandate a fost o lingura de ulei de masline pe stomacul gol, in fiecare dimineata si sincera sa fiu, m-a ajutat foarte mult si acum crizele de colecist sunt mult mai rare. Cat despre rosiile uscate, ele sunt un produs 100% vegetal, nu contin grasimi sau colesterol si au un indice caloric foarte mic, fiind o sursa importanta de fier, antioxidanti si o sursa naturala de vitamina C. Rosii uscate gasiti la magazinele naturiste, la plafar sau chiar la unele magazine de condimente.

Varianta aleasa de mine este una mai simpla si mai rapida fata de cea clasica de hummus, dar sper sa va placa 🙂

7 Comments

  1. Eu ador nautul, imi place si varianta ta de hummus cu rosii uscate.

  2. Buna Teo,

    Am descoperit de curand blogul tau si sunt pur si simplu fascinata :). De cand l-am descoperit, fac numai experimente pe sotul meu cu fel si fel de retete de la tine :). Sunt grozave. Felicitari!!!

    Vreau sa te intreb, la aceasta reteta, pot sa pun in loc de usturoi, masline? (mie imi e f. rau de la usturoi proaspat), si unde gasesc rosii uscate?

    Multumesc mult 🙂

  3. Lilly, multumesc! 🙂 Sa il incerci, chiar merita!

    Eliza, sa stii ca nici eu nu tolerez foarte bine usturoiul crud pentru ca am gastrita, dar de multe ori folosesc fulgi de usturoi sau praf de usturoi. Desigur ca poti pune si masline, chiar cred ca ar iesi interesant 🙂

  4. Anonymous

    foarte sanatos si mi-a placut ca ne-ai oferit si mai multe variante de servire!

  5. Pingback: Cum m-am lăsat de mâncat « Locul de Parcare al Grijilor şi al Bucuriilor

  6. Mihaela Alexandrescu

    Am facut reteta. Cat poate sa fie de usoooor. A iesit delicios 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.