Tortilla wraps sunt unele dintre cele mai cunoscute gustari in Mexic si Statele Unite si in ultima vreme, tortillas sau lipiile mexicane se gasesc in aproape toate hypermaketurile si cum noua ne plac foarte mult le-am folosit ca baza pentru reteta de rulouri aperitiv, care se fac foarte usor si sunt de efect pe orice masa de sarbatoare.
Daca nu gasiti tortillas puteti folosi clatite facute in casa, numai sa le coaceti putin mai groase. Salsa pe care am folosit-o se gaseste la fel, in magazine, la standul de sosuri, alaturi de mustar, ketchup, maioneza si sosuri pentru paste. Eu am folosit o salta “mild”, adica nu foarte picanta, dar voi decideti cat de picante sau “dulci” vreti sa fie rulourile voastre.
Ingrediente:
– 6 tortilla mari
– 250g crema de branza natur
– 4-5 linguri salsa
– 100g sunca taiata foarte marunt
– 50g cascaval afumat, ras foarte fin
– 2 linguri arpagic uscat (chives) sau ceapa verde taiata marunt
– sare si piper dupa gust
Intr-un bol mare am amestecat bine toate ingredientele, apoi am impartit compozitia in mod egal pe fiecare tortilla. Le-am rulat apoi foarte strans si le-am invelit in folie alimentara, apoi le-am lasat in frigider peste noapte. Apoi, nu a mai ramas nimic de facut decat sa feliem torillas si sa le asezam pe platou.
Inca o idee: puteti face rulouri cu gust de pizza si in loc de salsa sa folositi sos pentru pizza iar in loc de ceapa verde sa puneti busuioc, oregano, rozmarin sau alte ierburi aromatice. Este un aperitiv simplu, pe care il pregatiti usor si nimeni nu va sti cat de repede si fara efort se fac. Sa va fie de bine! 🙂
simplu si rafinat…
si eu am facut asa ceva dar cu clatite, branza de vaci cu marar si putin jambon ;))absolut delicios
e fantastica, cred ca e usor de facut si e bun tare !
Sosul salasa sigur e 45 LINGURI? nu cumva lingurite? eu am gasit in Auchan dar are culoare aramie, nidecum rosie cum e la tine-n poza; si e mai lichid ca si consistenta
Dori, sunt 4-5 linguri adica 4 sau 5 nu 45 🙂 sosul salsa poate fi mai cremos, ca o pasta (probabil asta ai gasit tu) sau cu bucati de ardei, cum era a mea. oricare e la fel de buna pentru reteta asta.
Sunt foarte usor de facut, iar toti vor crede ca ati zabovit mult in bucatarie. Am fost sos de Salsa de la Develey si am respectat cantitatile intocmai. Au fost delicioase!
arata f.bine am sa le fac sambata pt.ziua lu ficame sigur o sa iasa bune si par usor de facut
Sunt foarte bune si de efect, cand ai musafiri. Le-am facut si eu si au fost foarte apreciate…alaturi de frigarui aperitiv. Teo…felicitari sincere pentru tot ceea ce faci.
sunt si bune si frumoase, ma bucur tare ca v-au placut! 🙂
Vreau sa le fac si eu pt prima data sambata!
Sper sa nu dau gres si sa fie buneee!
Toate cele bune!
Se intimpla ceva daca nu stau peste noapte in frigider, dar doar cateva ore? Multzumesc
Nu se intampla nimic, insa e important sa stea cat de mult la frigider ca sa se lege cat mai bine si sa nu se “destrame” rulourile cand le tai