Buna sa va fie inima! Tocmai ne-am intors din concediu, a fost frumos, super-relaxant si amuzant pentru Luca, mai putin relaxant pentru noi, dar important e ca el s-a simtit bine si am fost toti impreuna. De azi ne reincepem activitatea si promit sa va aduc multe retete culinare noi noute si interesante. Incepem cu vinetele umplute, care stiu ca nu au cele mai reusite poze (le-am facut in miez de noapte si aparatul e usor compromis dupa ce a trecut prin mana lui Luca) dar va garantez ca sunt foarte bune, mai ales daca va plac vinetele.
Ingrediente pentru 4 persoane:
– 4 vinete medii
– 2-3 rosii
– 4 linguri ulei de masline
– 200g mozzarella
– sare si piper dupa gust
Crestam vinetele cu grija, astfel incat feliile sa nu se desprinda si vinetele sa arate ca un acordeon.
Ungem apoi fiecare felie cu ulei de masile si saram/piperam dupa gust.
Intre feliile de vanata punem cate o felie de rosie si una de mozzarella.
Apoi asezam vanata umplute pe o folie de staniol, o ungem cu putin ulei de masline, mai punem sare si piper daca e cazul si apoi o infasuram in folia de aluminiu.
Punem vinetele in tava si le coacem 30 de minute la 200 de grade, avand grija sa le intoarcem o data in timpul coacerii.
Vinetele pot fi servite asa cum sunt sau ca si garnitura pentru fripturica, in cazul nostru aripioare de pui. Daca aveti busuioc proaspat, puteti sa puneti cate o frunza de busuioc alaturi de feliile de rosii si mozzarella. Sa va fie de cel mai bine si bine v-ar regasit!
O reteta foarte delicioasa si rapida…nu mai zic ca-i si sanatoasa pe deasupra…
O seara placuta!!!
Sa va fie de bine vacanta… Ma inscriu si eu la o portie de vinete, dar cu tot cu aripioare alaturi…
Ce bine suna si arata reteta asta.. yum!
Numai ca eu nu folosesc folie de aluminiul deloc la gatit.
Teo, ai putea sa imi recomanzi o metoda alternativa de copt? Oare daca le bag intr-un vas de yena, ce se intampla?
eu am adaugat in folie, sub vinete un ardei iute si feliute de usturoi intre feliile de vanata. o nebunie!!!!
Cer un sfat! 😛 Merge cu telemea in loc de mozarella?
Andreea, poti inlocui mozarella cu telemea sau cascaval, fiecare pune dupa preferinte 😉