Am realizat de curand ca din colectia de retete culinare de supa crema, lipseste una esentiala: supa crema de ciuperci. Pentru iubitorii de ciuperci, asa cum suntem noi, aceasta supa va fi perfecta: cremoasa, aromata si mai ales foarte simplu de facut! Puteti folosi orice fel de ciuperci proaspete, important este sa fie dintr-o sursa sigura si nu cumparate de pe marginea drumului, nu are rost sa riscati inutil! Tocmai din acest motiv, eu am folosit pentru supa crema ciuperci champignon.
Ingrediente:
– 400g ciuperci proaspete
– o ceapa medie taiata cubulete
– 2-3 tije de apio taiate marunt
– 100g unt
– 400ml lapte
– 500ml supa de pui sau legume
– 3 linguri faina
– sare si piper dupa gust
Pentru inceput, topim untul intr-o cratita sau oala incapatoare. In untul topit adaugam pe rand legumele, prima fiind ceapa. Cand ceapa este aurita, punem restul legumelor: apio si ciupercile. Le lasam sa se inabuseasca cca 5-10 minute, pana legumele sunt moi.
Adaugam apoi supa de legume si laptele, iar la final punem si faina. Amestecam bine de tot, astfel incat sa nu fie cocoloase de faina si lasam supa sa fiarba la foc mediu 25-30 de minute, pana legumele sunt fierte si supa este cremoasa. O lasam apoi sa se racoreasca putin si o dam prin blender pentru a obtine crema.
Supa se serveste cu paine prajita sau crutoane si va garantez ca este super aromata! Pentru supa de pui sau legume de la ingrediente, o puteti prepara foarte simplu: fierbeti o pulpa intreaga de pui cu zarzavat pentru supa sau doar zarzavatul, fara pui. In caz de extrema urgenta, puteti folosi si cuburi pentru supa, 1-2 cuburi fiind suficiente pentru cantitatea de supa necesara, insa va trebui sa fiti atenti cu sarea si piperul, nu le adaugati fara a gusta inainte, pentru ca supa facuta din cub este deja foarte condimentata. Sa va fie de bine!
foarte bine arata… cum ti-au iesit crutoanele rotunde?
sunt de la lidil,gata cumparate
vai cum arata…o nebunie
delicios…de cand asteptam sa postezi o reteta pt crema de ciuperci
Pare delicioasa supa. O intrebare am totusi, apio se poate inlocui cu altceva? Mersi 🙂
Am auzit o reteta de supa crema de ciuperci cu frisca lichida. Eu n-am incercat inca nici o varianta, dar voi incerca-o pe aceasta,dar bilutele acelea cum se fac?
Va multumesc pentru aprecieri 🙂 apoi s epoate inlocui cu telina radacina sau frunce de telina.
Alina, vezi ca nu e frisca lichida, aia e dulce de obicei, e smantana dulce 🙂 Bilutele sunt crutoane, cumparate de la Lidl 🙂
tocmai am facut supa cu alte 2 feluri de ciupersi care le aveam in frigider si a iesit super… simpla si delicioasa…mersi
hmmm, ce fel de ciuperci? cand aud mai multe feluri de ciuperci, imi creste inima 🙂
A iesit super. Am incercat-o si pe cea de telina si la fel, super. Multumim pt. inspiratie 🙂
ma bucur ca ti-au placut, si eu iubesc supele crema! 🙂
am facut! delicioaaaasa!! multumesc de reteta
ma bucur tare ca ti-a placut! 🙂
Buna tocmai acum prepar acesta minunata supa crema de ciuperci este un deliciu va spun sigur pentru ca nu este pentru prima data când o pregătesc dacă vreți sa o pregătiți nu ezitati este foarte buna ! Multimesc pentru rețele super bune si foarte simple de preparat
Buna Teo. Iti multumim ca ne arati asa retete minunate… tocmai am terminat supa si este minunata. Te pupam.
Am uitat sa spun ca am facut o mica modificare in reteta ta .. in loc de cele 3 linguri de faina am pus un cartof.. dar a iesit foarte buna.
Ma bucur mult ca ti-a placut! te pup! :*
Delicioasa ciorba! multumim pentru reteta! 🙂
*supa, scuze
o intrebare: supa si laptele trebuie sa fie calde? nu se fac cocoloase cand se pune faina dupa ele?
thx 🙂
ideal ar fi sa fie caldute, da 🙂