Va sunt datoare cu retete culinare de vara, stiu, dar sunt la Bucuresti si e putin mai greu sa ma impart astfel incat sa ajung si in bucatarie. Dar la fel de bine stiu ca pe caldura de afara aveti chef de terase, bere si in niciun caz de gatit, asa ca facem azi o reteta simpla de salata, tot farmecul ei fiind dat de dressingul pe baza de iaurt, miere si mustar, care e un dressing foarte aromat, cu consistenta cremoasa, fix opusul vinegretei normale.
In ciuda faptului ca e cremos, e light si poate deveni si mai usurel daca folosim un iaurt slab, degresat sau si mai cremos daca folosim un iaurt gras, cum e cel grecesc. Totul depinde de gusturile voastre!
Ingrediente pentru 4 portii:
– 1 piept mare de pui
– 2 linguri ulei de masline
– sare, piper, condimente pentru pui
– ½ capatana salata
– 4 rosii
– 4 castraveti
– o legatura ceapa verde
– 1 cana de crutoane
– 300 ml iaurt
– 2 linguri miere
– 2 lingurite mustar Dijon
– 2 lingurite otet
– sare, piper, nucsoara proaspat macinata
– ½ cana emmentaler razuit
Incepem cu pieptul de pui, pe care il spalam bine, il curatam de pielite si grasime si il taiem cubulete mici. Il punem intr-un bol, il stropim cu ulei de masline, il condimentam cu sare, piper, condimente pentru pui, amestecam bine bine.
Tragem puiul la tigaie pana se rumeneste frumos, fara a adauga ulei. Il scoatem apoi pe o hartie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Spalam foarte bine legumele, si cand spun foarte bine, e chiar important sa facem asta, pentru ca sigur stiti si voi de epidemia provocata de E.coli, asa ca e bine sa fim foarte precauti si sa spalam de 3 ori legumele inainte de a le manca, iar pentru cele pe care le putem curate de coaja, sa o facem. O data spalate si curatate legumele, rupem salata in fasii, taiem castravetii felii subtiri, rosiile in cubulete, ceapa verde o taiem rondele subtiri si le asezam toate in straturi intr-un bol mare pentru salata. Deasupra punem crutoanele si carnea de pui.
Pentru dressing amestecam iaurtul, mustarul, mierea, otetul si condimentam cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Punem si dressingul peste salata si presaram cu cascavalul ras.
Asta e salata noastra, dressingul se face rapid si da tot farmecul. Puteti folosi orice fel de legume, puteti sa nu puneti carne de pui sau sa o inlocuiti cu alt tip de carne, branza feta sau telemea, variantele sunt nenumarate. Sa va fie de bine!
Vai!!!! Iubesc salata cu crutoane !!!!! Pup!!
O reteta excelenta de vara si nu numai ! O zi frumoasa
Daca nu diseara, maine o fac sigur 😀 yummy!!!
ce mancare-felul 2 imi recomanzi sa fac cu niste cartofi noi?
am salvat-o,imi place sa incerc retete noi de salate
teo morcovii nu erau printre ingrediente si nici nu i-am observat in bolul tau cu salata.deci punem sau nu punem?multzu.in seara asta vreau sa fac neaparat;)
ai uitat sa zici ca se amesteca iaurtul cu mustarul….anyway..o reteta f draguta..o fac acum
Arata bine, cred ca o voi incerca !!
o salata ideala pentru acest sezon asa ca vom testa reteta ta chiar saptamana asta. multumim 🙂
bianca, am vrut sa zic "castravetii" si a iesit "morcovii" 🙂 scuze!
andreea, am adaugat acum 🙂
salivez :D…:))
tocmai am terminat salata, e minunata! n-am avut ceapa verde asa ca am inlocuit-o cu ceapa rosie taiata marunt amestecata in dressing,e o nebunie! multumim
buna! As vrea sa stiu de unde pot cumpara crutoane, pentru ca cele facute de mine nu ies asa bune ca la restaurante si as vrea unele mai gustoase. Te rog mult sa imi raspunzi! Multumesc anticipat!
Buna Monica, eu personal nu cumpar crutoane, le fac: tai feliile de paine toast in cubulete, le pun in tava tapetata cu hartie de copt, topesc putin unt si il torn peste ele, apoi le condimentez cu sare, piper si ierburi aromatice si le dau la cuptor. Crutoane rotunde, care arata foarte bine in supa, gasesti la Lisl, in rest nu am vazut pentru ca sincer, nu am cautat 🙂
Monica, gasesti crutoane la Carrefour, la raionul de paine ambalata… Exista atat simple, cat si cu usturoi, perfecte pentru supe-creme… Dar atentie la calorii, au cca 530 cal/ 100 g!
asa e, sunt de cumparat cam peste tot, dar tot mai bune sunt cele facute in casa, promit 🙂
Nu iese dressingul cam dulce cu 2 linguri de miere?