Dragii mei, in caz ca va era dor de mine si de Georgi, revenim azi cu o noua reteta video, de data asta un super tort cu morcovi si crema de branza. Tortul de morcovi sau “carrot cake” mi-a intrat la suflet acum cativa ani cand l-am gustat prima oara la un Starbucks. Ce m-a surprins a fost ca era unul dintre cele mai iubite torturi in randul copiilor, chiar daca avea o legume ca ingredient principal. Desi gustul este unul cu totul deosebit si tortul este foarte zemos, modalitatea de preparare este foarte simpla, asemanatoare cu cea a muffins-urilor, respectiv ingredientele solide se amesteca intr-un vas, cele lichide separat, si apoi doar se omogenizeaza. Aroma deosebita vine insa din partea condimentelor, acelasi amestec pe care il folosim in general la prajiturile cu mere sau dovleac: scortisoara, nucsoara, ghimbir, cardamom, anason, cuisoare.
Mai jos aveti ingredientele, iar modalitatea de preparare o vedeti in filmulet.
Ingrediente pt blat:
– coaja de la o portocala
– coaja de la o lamaie
– 4 oua mari
– 500gr morcovi
– 340gr zahar tos
– 300ml ulei
– 135gr zahar brun
– 2 lingurite vanilie
– 250gr faina
– 2 lingurite praf de copt
– 1 lingurita bicarbonat
– 1 lingurita scortisoara
– 1/4 lingurita ghimbir
– 1/2 lingurita sare
– 1/4 lingurita nucsoara
– 1/4 lingurita cuisoare
– 150gr nuci tocate
– 150gr stafide
Ingrediente pt crema:
– 340gr crema de branza
– 110gr unt
– 2 lingurite vanilie
– 1/4 lingurita esenta de lamaie
– 2 lingurite coaja de lamaie
– 2 lingurite coaja de portocala
– 280gr zahar pudra
buna!branza asta nu e sarata?
tortul mi-a iesit delicios si s-a bucurat de el intreaga familie 🙂 de obicei savuram sucul de morcovi, iar pana acum nu facusem prajituri cu morcovi. multumim pentru… desert!
Buna Teo, ai ceva fler didactic si te urmaresc cu placere ;). Am incercat cred ca 50% din retele tale si pot sa spun ca am facut-o cu succes. Pt carrot cake am o mica sugestie. Pune-i si buttermilk glaze si o sa fie nebunie. In state asa se face. Se insiropeaza fiecare blat (eu fac cu cate 3)cu buttermilk glaze. Merita timpul petrecut in plus. Pupici tie si barbatelului tau
Anna
Mi-a placut reteta, si am s-o incerc si eu.Insa as insiropa ca mie imi plac in general torturile insiropate nu uscate…desi e unul uscat care imi place f mult dar stiu sa-l fac.Daca stii tu Teo poate ne inveti. E asemanator cu asta cred.E vorba de tort cu blaturile de mac si crema de branza.Am mancat in Austria, e o nebunie! Anna cam cum sa cautam noi in comert Buttermilk glaze-ul ala ca nu stiu ce e?
Ela
Ela, nu e nevoie sa o insiropezi. Din cauza morcovilor, prajitura este foarte "suculenta" si chiar nu are nevoie de sirop 🙂 Nun stiu prajitura de care spui, din pacate L:( dar ma interesez, promit 🙂
Buna,
Spune-mi si mie, te rog, bicarbonatul cand il pui? Ca am vazut ca doar faina e amestecata cu praf de copt, dar bicarbonatul parca nu apare in reteta.
O data cu faina si praful de copt
Teodor, de ce este nevoiesi de praf de copt si de bicarbonat.vreau si eu sa fac totul cu morcovi, dar ce se întîmplă dacă nu pun si bicarbonat?
TeodorA, ca sutn fetita 🙂 praful de copt face prajita sa creasca, bicarbonatul o face mai pufoasa. Nu se intampla nimic daca nu pui bicarbonat, creste si cu praf de copt si atat
Doar video e reteta? Nu imi merge 🙁
Teo eu nu mai vad filmulețul aici, am încercat de pe doua telefoane..
Este o problema tehnica.